Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Θετικοί οι αναλυτές για τα μεγέθη των ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ



Ισχυρά αποτελέσματα για το εννεάμηνο ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίος, σύμφωνα με την Euroxx Χρηματιστηριακή, κυρίως εξαιτίας της θετικής επίδοσης από τη ΜΕΤΚΑ και της αυξημένης συνεισφοράς από τον ενεργειακό κλάδο.

Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, συνολικά τα μεγέθη του εννεαμήνου ήταν ισχυρά, και τα έσοδα πλέον αναμένεται να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεών της για το 2011, στα 1,3-1,5 δισ. ευρώ.



Ο όμιλος αναμένει ότι θα έχει σημαντική ρευστότητα 300 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 και θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα σχέδια αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης (κυρίως σε ό,τι αφορά τις ΔΕΠΑ και ΛΑΡΚΟ).


Αναφορικά με την ΜΕΚΤΑ, σε ξεχωριστή της ανάλυση η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις, κυρίως εξαιτίας της επίσπευσης της υλοποίησης των υπογραφέντων συμβολαίων στις αγορές εξαγωγής, σε συνδυασμό με τα υψηλά λειτουργικά περιθώρια.


Η Τουρκία συνέχισε να είναι η πιο σημαντική αγορά για την ΜΕΤΚΑ, αποδίδοντας το 46% των συνολικών εσόδων του εννεαμήνου, ενώ η Συρία απέδωσε το 27,6% του συνολικού ποσού. Χαρακτηριστικό είναι πως το 80,6% των εσόδων, προέρχονται από δραστηριότητες στο εξωτερικό.


Η Cheuvreux εξάλλου επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος και της ΜΕΤΚΑ ήταν υψηλότερα των προσδοκιών, κυρίως εξαιτίας των επιδόσεων της ΜΕΤΚΑ.


Εξάλλου, η Εθνική Χρηματιστηριακή τονίζει πως οι Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ παρουσίασαν καλά αποτελέσματα για το τρίμηνο/εννεάμηνο, υψηλότερα των προσδοκιών, εξαιτίας της εντυπωσιακής λειτουργικής επίδοσης της ΜΕΤΚΑ «για ένα ακόμη τρίμηνο», και της σημαντικής συνεισφοράς των δραστηριοτήτων ενέργειας του ομίλου.
 Απο:capital
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους