Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Περικοπές μισθών και αποκρατικοποίη ση στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ 23/2/2012




Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 09:00,στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ήλιον» στον οικισμό της εταιρίας στην Λάρυμνα.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την γενική συνέλευση είναι οι περικοπές στο μισθολόγιο και η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, δύο ζητήματα που το τελευταίο διάστημα απασχολούν ιδιαίτερα έντονα τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης αναμένεται να γίνει αρχικά ενημέρωση των εργαζομένων από το Δ.Σ. του Σωματείου

 

 για τις ενέργειες και τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, καθώς και για τις εξελίξεις στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση των οποίων έχει αναβληθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 1 Μαρτίου.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από πλευράς διοίκησης του Σωματείου στις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει προσπάθεια να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από το νομοσχέδιο για τις περικοπές στις ΔΕΚΟ. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι «θολό» παραμένει ακόμη το τοπίο γύρω από τις ημερομηνίες εκκίνησης των τελικών διαδικασιών για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας. Αν και αρχικά στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποίησης είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να γίνει και εντός του Φεβρουαρίου 2012, οι διαδικασίες για την ΛΑΡΚΟ παραμένουν ακόμη «παγωμένες».

Οι λόγοι μάλιστα έχουν να κάνουν τόσο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η ΛΑΡΚΟ ως εταιρία όσο και με γενικότερα ζητήματα όπως είναι το ξεκαθάρισμα της κατάστασης με το νέο μνημόνιο. Παράλληλα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις γύρω από την αποκρατικοποίηση παίζει και η έκβαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το Σωματείο των Εργαζομένων κατά της οριζόντιας και αναδρομικής μείωσης των αποδοχών τους κατά 20% και η οποία θα φτάσει το 35% συνολικά μέχρι τον Ιούνιο.Μάλιστα αρχικά οι εργαζόμενοι πέτυχαν την προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης για την περικοπή των μισθών, μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Παράλληλα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης αναμένεται να τεθούν και ορισμένα επιμέρους ζητήματα όπως κάποιες προσλήψεις στελεχών τις οποίες κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΚΕ, καθώς και το θέμα των εργολαβιών. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει και μια χαμηλών τόνων αντιπαράθεση μεταξύ συνδικαλιστικών παρατάξεων των εργαζομένων σχετικά με την στάση που κρατά το Σωματείο απέναντι στις εξελίξεις, αλλά και για το γεγονός ότι δεν είχε συγκληθεί γενική συνέλευση μέχρι σήμερα



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ 23/2/2012










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους