Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΛΑΡΚΟ: Αναβρασμός και συνεδριάσεις φορέων μπροστά σε ενδεχόμενο κλείσιμο

παλαιότερη κινητοποίηση στη Λάρκο
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι ενημερώσεις από τον επικεφαλής του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ότι ίσως σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου στο τέλος του μήνα. Οι περιοχές που πλήττονται άμεσα, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι προέρχονται από αυτές, είναι η Φθιώτιδα, η Εύβοια και η Βοιωτία. Ήδη συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λοκρών και απόψε αναμένεται συνεδρίαση της διοίκησης του εργατικού κέντρου Λαμίας, ενώ αύριο θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Επίσης προγραμματίστηκε και συνάντηση στη ΓΣΕΕ.

 
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λοκρών, επισημαίνει πως: «το κλείσιμο του εργοστασίου θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία αλλά και συνολικότερα στην κοινωνία της περιοχής». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νίκος Λιόλιος, σχολίασε ότι: «τα οποιαδήποτε σχέδια για την εκποίηση του εργοστασίου θα βρουν απέναντι τις τοπικές κοινωνίες».
Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το εργοστάσιο έχει κέρδη πάνω από 6 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του ταμείου κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως έχει ζημιά περίπου 5 εκατ. Ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.
Ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρυμνας (ενός εκ των τριών σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ) κ. Καζάς, σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Μας είπαν ακόμη πως στο τέλος του μήνα σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου Αποκρατικοποίησης να ζητήσει την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών». Εκτίμηση των εργαζομένων είναι ότι πιθανό κλείσιμο του εργοστασίου, γίνεται «για να περάσει το εργοστάσιο σε χέρια ιδιωτών».
  Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ορέστης Παναγιώτου

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους