Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πρόστιμα έως 1.000 € στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ

700.000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ... ΚΡΑΤΙΚΑ Εντός του φθινοπώρου θα αρχίσουν να στέλνονται ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πρόστιμο από 250 ευρώ μέχρι και... 1.000 ευρώ (κλιμακωτό ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα). Σε περίπτωση μη...

 

καταβολής του προστίμου θα προβλέπονται νέο, ακόμη πιο «τσουχτερό» πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας Μειωμένη σε ποσοστό περίπου 8% εμφανίζεται η παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου του 2012, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στη σημαντική υποχώρηση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών της τάξης του 11,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα έχει αποτυπωθεί κυρίως στον τομέα ασφάλισης οχημάτων, καθώς, παρότι είναι η μόνη υποχρεωτική, εντούτοις εκτιμάται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν ήδη τα 1,8-2 εκατομμύρια (εκ των οποίων περίπου τα 700.000 είναι... κρατικά), εξέλιξη που δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, αυξημένους κινδύνους στους δρόμους. 

Τα ανασφάλιστα ΙΧ έχουν μπει εδώ και καιρό στο... στόχαστρο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόστιμα έως 1.000 € στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ Πληροφορίες θέλουν εντός του φθινοπώρου να στέλνονται... ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πρόστιμο με το ύψος του να είναι για την ώρα απροσδιόριστο, καθώς «παίζει» από 250 ευρώ μέχρι και... 1.000 ευρώ (μπορεί δηλαδή να είναι κλιμακωτό ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα του κάθε ανασφάλιστου οχήματος)! Σε περίπτωση μη καταβολής του προστίμου θα προβλέπονται νέο, ακόμη πιο «τσουχτερό» πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας! Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην εικόνα του κλάδου στο πρώτο μισό του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σε μηνιαία βάση, η πτώση της παραγωγής ασφαλίστρων στα χερσαία οχήματα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 24 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2011.

 Σε επίπεδο α' εξαμήνου, η παραγωγή ασφαλίστρων στην κατηγορία χερσαίων οχημάτων εμφανίζεται μειωμένη σε ποσοστό 22,8% από πέρυσι (141,3 εκατ. από 183 στο α' μισό του 2011) και στην κατηγορία «αστική ευθύνη χερσαίων οχημάτων» κατά 13,8% (στα 637 εκατ. από 739,1 εκατ. στο α' εξάμηνο του 2011). Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι χιλιάδες οδηγοί κατέθεσαν τις πινακίδες για να αποφύγουν την αυξημένη φορολογία, ενώ σημαντικό ρόλο στην πτώση της παραγωγής έπαιξε και ο αυξημένος ανταγωνισμός των εταιρειών σε σχέση με τα τιμολόγια. Η ασφάλιση μέσω Διαδικτύου (παρακάμπτοντας δηλαδή τους πράκτορες), η μείωση των ασφαλίστρων (κυρίως για τους... καλούς οδηγούς), η παραμετροποίηση των τιμολογίων και η παροχή νέων υπηρεσιών αποτελούν τις βασικές στρατηγικές που έχουν εφαρμόσει οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να αυξήσουν το πελατολόγιό τους. ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ Πτώση 7,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων Στα 2,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας για το πρώτο εξάμηνο του 2012, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 7,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα όπου η παραγωγή ανερχόταν σε 2,44 δισ. ευρώ. Εκτός από τον κλάδο Ζημιών, ο οποίος υποχώρησε σε ποσοστό 11,4%, σαφώς μικρότερες ήταν οι απώλειες για τις ασφαλίσεις Ζωής καθώς υποχώρησαν κατά 2,8% συγκριτικά με πέρυσι χάρη κυρίως στις καλές επιδόσεις των unit linked προϊόντων.

 O κλάδος Ζωής εμφάνισε μείωση κατά 10,7%, ο κλάδος Ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων κατέγραφε απώλειες 13,7% και τα ομαδικά προγράμματα πρόνοιας επίσης απώλειες 27,4%, αντίθετα ο κλάδος Ασφαλίσεων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις (unit linked) ενισχύθηκε κατά 49,9%. Η... ανασφάλεια εκατομμυρίων Ελλήνων για το τι μέλλει γενέσθαι στις συντάξεις, αλλά και στα... εφάπαξ που παίρνουν κάποιοι εξ αυτών, έχει στρέψει μερίδα πολιτών προς την επιλογή της ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία, συνδεδεμένη με ορισμένα επενδυτικά προϊόντα, «υπόσχεται» σαφώς υψηλότερες αποδόσεις. Η τάση αυτή, όμως, μένει να επιβεβαιωθεί στα επόμενα τρίμηνα...  ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Απο:ethnos






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους