Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Και όμως: Οι άνδρες λένε πιο συχνά ψέματα, λέει μια έρευνα


Και όμως: Οι άνδρες λένε πιο συχνά ψέματα, λέει μια έρευναΈρευνα Βρετανών επιστημόνων απέδειξε πως οι άντρες μοιάζουν περισσότερο στον …
Πινόκιο. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ένας άνδρας λέει περίπου τρία ψέματα την ημέρα, δηλαδή 1.095 το χρόνο. Αντίθετα, μια γυναίκα ψεύδεται δύο φορές την ημέρα, δηλαδή 728 το χρόνο! Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες...

Συνολικά η Δεή διαθέτει 3.347.000.000.000 κιλά μόνο σε λιγνίτη! Και όμως πωλείται!.


Επειδή ζούμε σε μία εποχή που οι αριθμοί είναι πάνω από όλα, κατευθύνουν τις ζωές μας και προφανώς κατευθύνουν και κυβερνήσεις, καλό είναι να ... κοιτάξουμε με προσοχή την επιστολή που ακολουθεί, και την οποία απέστειλε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και....προς όλους τους βουλευτές ο κ. Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.....

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ



Συνάδελφοι πριν από τις εκλογές του Σωματείου
προειδοποιήσαμε έγκαιρα πως Το ξεπούλημα της
ΛΑΡΚΟ έχει ήδη αρχίσει, στόχος είναι οι εργαζόμενοι και οι κατακτήσεις τους. Η πορεία για την ιδιωτικοποίηση σημαίνει πρώτα από όλα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, στις εργατικές κατακτήσεις και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.... Ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έρχεται...

Σ. Κεδίκογλου: Χρειάζεται η βοήθεια της ΕΕ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΛΑΡΚΟ

«Θα πρέπει οι εταίροι μας να μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κρατικές επιδοτήσεις. Θα πρέπει να βοηθήσουν να λύσουμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που έχει η ΛΑΡΚΟ που τις έχουν επιβληθεί πρόστιμα από την Ε.Ε., για να μπορέσει να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Να μην ξεπουληθεί η ΛΑΡΚΟ, όχι μειώσεις μισθών

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Να μην ξεπουληθεί η ΛΑΡΚΟ, όχι μειώσεις μισθώνΕπίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Δημήτρης Στρατούλης, Βουλευτής Β’ Αθήνας, Βασίλης Κυριακάκης Βουλευτής Φθιώτιδας και Γιάννης Σταθάς Βουλευτής Βοιωτίας, όπου και συναντήθηκαν με τα σωματεία των εργαζομένων και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης.

Μετά τις συναντήσεις, οι βουλευτές έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ


thumb
«Η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο καθώς το εργοστάσιο αποτελεί πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται και για χιλιάδες εργαζόμενους», επεσήμανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, Βασίλη Κυριακάκη και Γιάννη Σταθά, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στη Λάρυμνα.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Με ραγδαίους ρυθμούς επεκτείνεται η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ξεπερνά το 50% σε επτά νομούς της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το διάστημα...

Οργή χειρότερη από δυναμίτη...


του Δημήτρη Μυ


Το ποσό που ψάχνουν το γνωρίζουμε, επιτέλους: Ξεκίνησαν από τα 11,5 δισ., πήγαν στα 13 και βάλε, για να καταλήξουν στα πάνω από 20 δισ. Αν κάποιος θέλει να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνουν αυτά τα ποσά, μπορεί εύκολα  να το δει κάνοντας μια... διαίρεση: τα 20 δισ. ευρώ διά τα 10 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας...

Ποιες θα είναι οι αμοιβές στο δημόσιο μετά τις περικοπές;


Οι κυοφορούμενες περικοπές στο σύστημα αμοιβών 15 ειδικών μισθολογίων, βάσει των οποίων αμείβονται 195.000 εργαζομένοι του Δημοσίου έχουν πλέον δρομολογηθεί...

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ: Αγριες περικοπές παντού!

Συνταξιούχοι και υπάλληλοι του δημοσίου τομέα θα κληθούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ...

Οι ρυθμίσεις που ετοιμάζουν στο οικονομικό επιτελείο εστιάζονται σε συντάξεις, μισθοδοσία και προνοιακά επιδόματα, τομείς που απορροφούν το 60% των πρωτογενών δαπανών.
Το χειρότερο είναι πως για τρίτη στη σειρά χρονιά επιλέγονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες.

Πιο αναλυτικά τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι τα ακόλουθα:

ΣΥΡΙΖΑ: Προχωρούν σε ένα ακόμη άδικο αντικοινωνικό πακέτο


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  newego_LARGE_t_1101_54103285_type12128.jpg Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  22,4 KB«Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας», ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση των τριών πολιτών αρχηγών.

Τέλος τα δώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους στο Δημόσιο – Ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας

- 1.000 ευρώ το χρόνο η απώλεια για όλους στο Δημόσιο
- Θέμα χρόνου να πέσει στο τραπέζι το “τσεκούρι” και στον ιδιωτικό τομέα
- Σκληρή μάχη μεταξύ των κομμάτων για τη μεγάλη μείωση

Ένα... αντίδωρο έμεινε στο Δημόσιο και αυτό όλα δείχνουν ότι κόβεται. Μπορεί να είναι σημείο τριβής μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβέρνησης όμως όλα δείχνουν ότι η πρόταση του οικονομικού επιτελείου είναι η επικρατέστερη.

Η πρόταση περιλαμβάνει οριζόντια περικοπή...

ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα είναι κομμάτια…

«Δεν αντέχω να βλέπω αυτή την εικόνα. Ακόμη και στους ΚΤΕ της προηγούμενης Βουλής είμασταν περισσότεροι απ´ όσοι είμαστε τώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», μου είπε με φανερό τόνο απελπισίας στη φωνή του παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σε ακόμη πιό δραματικό ύφος πρόσθεσε: «Μετά τις επόμενες εκλογές, ακόμη κι αν αντέξουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί ως ενιαίο κόμμα, πολύ φοβάμαι ότι θα καταντήσουμε να συνεδριάζουμε στο καφενείο της Βουλής».

Οι 10 πιο έξυπνοι άνθρωποι του κόσμου



Τον κατάλογο με τους 10 πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org. Την πρώτη θέση στη λίστα, με IQ που υπολογίζεται στο... ιλιγγιώδες 230, καταλαμβάνει ο 36χρονος μαθηματικός...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φθιώτιδας και Στερεάς, στη ΛΑΡΚΟ



Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Λοκρίδας την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 12πμ. Στην επίσκεψη θα συμμετάσχουν και οι βουλευτές των νομών της περιφέρειας Βασίλης Κυριακάκης( Φθιώτιδα), Γιάννης Σταθάς( Βοιωτία), Βαγγέλης Αποστόλου (Εύβοια)  καθώς και ο συντονιστής του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης.

ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…




Μόνον το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει αυτό…Κρατά λέει αποστάσεις από τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αλλά …

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις μετά τις εκλογές

Οι τραπεζικές καταθέσεις ιδιωτών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις σημείωσαν αύξηση στα 159,4 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου, από 156,2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

3,95 δις ευρώ το κόστος από την ανεργια-Σχεδόν 1 δισ. ευρώ το κόστος για το εμπόριο


Στα 3,95 δισ. ευρώ το ελάχιστο κόστος της ανεργίας στην οικονομία, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ
Όπως αναφέρει το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ (Ιούλιος 2012) από τους 794.924 εγγεγραμμένους ανέργους μόνον οι 187.273 πληρούσαν τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας.

Β. Γριμάνης: Πραγματικά βαριά βιομηχανία η Λάρκο







Επίσκεψη γνωριμίας με το προσωπικό πραγματοποίησε  χθες 28/8/2012 ο νέος πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Λάρκο κ.Βασίλειος Γριμάνης  στης εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Νέο χαράτσι σε ΙΧ. Έρχεται τέλος ...ακινησίας


Σοκ αναμένεται να πάθουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα τέλη του 2012 αν έχουν σκοπό να καταθέσουν τις πικανίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους καθώς η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής. Παράλληλα εξετάζεται η άμεση αναδιάρθρωση των τεκμηρίων, η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας αλλά και η παράταση του εκτελωνισμού οχημάτων Euro4 με χαμηλό συντελεστή.

Νέα μείωση για 800.000 συνταξιούχους – Τσεκούρι και στα εφάπαξ

Νέα μείωση για 800.000 συνταξιούχους – Τσεκούρι και στα εφάπαξ- Έκτακτη εισφορά κάθε μήνα στην κύρια σύνταξη.
- Μειώνεται το εφάπαξ σε 23 ταμεία.
Ανεξάρτητα από το εάν οι εισφορές τους ήταν αυτές που έπρεπε η ακόμη και μεγαλύτερες περίπου 800.000 συνταξιούχοι θα πρέπει τώρα να ξαναβάλουν τον οβολό τους πίσω στα Ταμεία που βρίσκονται προ κραχ.
Η απόφαση αν και όχι ακόμη επίσημα έχει ληφθεί.
Έρχεται έκτακτη εισφορά στην κύρια σύνταξη 1% κάθε μήνα για όλους.

Συγκλονίζει Η Συνέντευξη Ελληνίδας Αδιόριστης Καθηγήτριας

Η Μάρθα Βασιλειάδη κατάγεται από την Αθήνα. Στην Ελλάδα έχει εργασθεί ως καθηγήτρια γερμανικών και ως ξεναγός.
Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει την πρακτική της άσκηση στην ομοσπονδιακή βουλευτή Gesine Loetzsch (DIE LINKE). Η 34χρονη αναφέρει στην ιστοσελίδα linksfraktion.de για ποιο λόγο αυτή και η αδελφή της είναι υποχρεωμένες να μένουν ακόμα με τους γονείς τους, γιατί δεν κατεβαίνει πλέον στο κέντρο της Αθήνας και γιατί οι νέοι στην Ελλάδα μεταναστεύουν κατά κύματα στο εξωτερικό.

"των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"

 
Είναι κοινό μυστικό ότι τον προηγούμενο χειμώνα έγινε της... παράνομης υλοτομίας! Τόσο από ντόπιους Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς που ζουν εντονότερα την οικονομική κρίση.
Θύματα το δάσος και ο κάμπος, τα αλυσοπρίονα "έπαιρναν φωτιά" μέχρι και βραδυνές ώρες! ενώ τα οχήματα πηγαινοερχόντουσαν φορτωμένα!

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σεπτέμβριος αποκρατικοποιήσεων...

 

Εμφαση σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, IBC, Λαχεία, ΟΔΙΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την εντολή του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά για ένα «σφιχτό χρονοδιάγραμμα» αποκρατικοποιήσεων μετέφερε την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ.
Γιάννης Στουρνάρας στους επικεφαλής του αρμόδιου Ταμείου (ΤΑΙΠΕΔ), τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιάννη Εμίρη και τον πρόεδρο κ. Τάκη Αθανασόπουλο.
Πρώτο βήμα είναι η αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και του Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου (ΙΒC).

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

«Διευκρινήσεις αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την  ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ» 
 
Η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες παραγωγούς σιδηρονικελίου στον κόσμο και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Κατέχει σημαντική θέση στην εθνική οικονομία της Ελλάδας αφού είναι η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στη χώρα μας και ο μοναδικός παραγωγός και εξαγωγέας σιδηρονικελίου.
Η εταιρία είναι επιβαρυμένη με χρέη παλαιοτέρων ετών, κομμάτι των οποίων είναι αμφισβητούμενο και αναμένεται δικαστική απόφαση, ειδικότερα δε, για τα χρέη που έχουν προκύψει από διαφορές φορολογικού ελέγχου προς το
δημόσιο.

Δύο στους 10 φορολογούμενους δεν έχουν πληρώσει την εφορία

 Εάν η τάση αυτή συνεχισθεί τότε θα προκύψει «τρύπα» 1,18 δισ. ευρώ στο σκέλος των εσόδων. Εάν η τάση αυτή συνεχισθεί τότε θα προκύψει «τρύπα» 1,18 δισ. ευρώ στο σκέλος των εσόδων.
Με μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων θα βρεθούν αντιμέτωποι στο τέλος της εβδομάδας εκατομμύρια φορολογούμενοι που καλούνται να καταβάλλουν το ΕΤΑΚ του 2009, την έκτακτη εισφορά ακινήτων, την πρώτη δόση για τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης...

Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2013 Με Νέο Σύστημα

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 θα πληρωθούν με νέο σύστημα. Τέλος οριστικό με τα αυτοκόλλητα στα τζάμια των αυτοκινήτων.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» ο Γενικός Γραμμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής στις τράπεζες.

Oι ηλίθιοι είναι ανίκητοι


«Δύο πράγματα είναι ατελείωτα: το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου, όμως για το σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος». Αυτή η φράση, που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, εκφράζει μια...
πανάρχαια ιδέα. Άλλωστε ο πρώτος βλάκας της ιστορίας δεν ήταν άλλος από τον Αδάμ, που έχασε τον Παράδεισο, για να φάει ένα φρούτο.

Τι είναι η βλακεία; Τα αίτιά της είναι βιολογικά ή μήπως έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο μόρφωσης; Υπάρχει άνθρωπος παντελώς ηλίθιος ή «βλάκας είναι όποιος παριστάνει το βλάκα», όπως έλεγε η μητέρα του Forest Gump στο ομώνυμο έργο; Από άποψη ανατομίας, δεν είναι όλοι οι εγκέφαλοι ίδιοι... 

Σε τρέμουν… Να το θυμάσαι αυτό


Καταιγίδα ξεκίνησε... Τα σύννεφα βαριά, σκεπάζουν τη μικρή ζωή μας. Μπόρα είναι και θα περάσει. Καμιά μπόρα δεν μένει. Μόνο οι μπόρες του μυαλού μας γίνονται κάποτε δυνάστες και μας λυγίζουν, μας γονατίζουν και μπροστά σε έναν ανύπαρκτο θεό θέλουν να μας βάλουν να προσκυνήσουμε. Κι εμείς, τότε λυγίζουμε, τότε βογγάμε. Μα, άλλος πέρα από.....
τον εαυτό μας δεν είναι που μας λυγίζει. Να το θυμάσαι αυτό…

H απενοχοποίηση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς...


Του Χρήστου Γιανναρά
 

Για να ξεπεράσουμε την κρίση (αν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιο ενδεχόμενο) χρειάζεται ρεαλιστική πιστοποίηση της πραγματικότητας. Δίχως σωστή διάγνωση δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Σήμερα μοιάζει να πολεμάμε με ασπιρίνες τις δευτερογενείς (οικονομικές) επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να θίγουμε τα πρωτογενή αίτια...

«Θα τα πούμε στους δρόμους», διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  D98E16B28C6B9FEC1D33BD250B938A6D.jpg Εμφανίσεις:  3 Μέγεθος:  47,2 KB«Ραντεβού» στους δρόμους, τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών και άλλων ομάδων, δίνει η Κουμουνδούρου, εν αναμονή της νέας πολιτικής περιόδου, έπειτα από τη σύντομη θερινή ανάπαυλα.

Η επιδίωξη είναι διπλή: από τη μία πλευρά να ξεχαστούν οι εντυπώσεις που κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα περί πολυφωνίας, με τις αντιφατικές δηλώσεις και παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ· από την άλλη, να καταβληθεί προσπάθεια κεφαλαιοποίησης των αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων, εν αναμονή της επιβεβαίωσης των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση...

Κεδίκογλου για Λάρκο στο Mega

Στην εκπομπή "Πρωινό Mega" φιλοξενήθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Κεδίκογλου, ο οποίος μίλησε εφ' όλης της ύλης και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης έως τώρα. Ο κος Κεδίκογλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση μέσα στο φθινόπωρο, θα ανακοινώσει και τις πρώτες απ' αυτές. Μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για το γεγονός ότι κάποιες διοικήσεις των εταιριών που βρίσκονται στον ευρύτερα δημόσιο τομέα...

Δεύτερη η ΔΕΗ στην Ευρώπη σε παραγωγή λιγνίτη

Η ΔΕΗ κατέχει τη δεύτερη θέση στην παραγωγή λιγνίτη στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση, ενώ η λιγνιτοπαραγωγή σημειώνει αυξητικές τάσεις.



Συγκεκριμένα, στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο ανήκουν τα ορυχεία Μαυροπηγής (Κύριο Πεδίο), Νοτίου Πεδίου (Νότιο Πεδίο), Νοτιοδυτικού Πεδίου – Υψηλάντη (Πεδίο Καρδιάς) και Αμυνταίου (Πεδίο Αμυνταίου) εξορύχθηκαν...

Τα κόμματα και η κρίση.


Του Αθανασίου Θεοδωράκη πολιτικού επιστήμονα
 

Το ελληνικό πολιτικό φάσμα αδυνατεί να κατανοήσει την κρίση, αδυνατεί να συλλάβει τα βαθύτερα αίτιά της. Για τα μεν πολιτικά κόμματα που άσκησαν εξουσία και είναι συνυπεύθυνα για την σημερινή κατάσταση το πράγμα είναι αυτονόητο. Δεν υπάρχει η θέληση ή η παρρησία να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλαδή της...

Παρακολουθούνται 50.000 πολίτες

Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%! 
Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο...

3 του Σεπτέμβρη να …γελάς


Με το κόμμα σε ιστορικά χαμηλά, αλλά με υψηλό πολιτικό φρόνημα και διάθεση προσφοράς στους πολίτες, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε τροχιά αναγέννησης, με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της ίδρυσης του κόμματος

Οι «κορυφαίοι» σαφώς και κάνουν άλλα σχέδια αλλά δεν τους «βγαίνει», καθώς δεν....

Να γιατί δεν προχώρησαν οι αποκρατικοποιήσεις


Να γιατί δεν προχώρησαν οι αποκρατικοποιήσειςΟι προσπάθειες της Ελλάδα να εξισορροπήσει τα οικονομικά της, μέσω της μείωσης του ....
δημοσίου τομέα, βρίσκεται σε αποσύνθεση εξαιτίας πολιτικών παρεμβάσεων, αναφέρει στην Sunday Telegraph, ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ο Κώστας Μητρόπουλος, που παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα από τη θέση αυτή, ανέφερε στην εφημερίδα ότι μια έλλειψη σε «πολιτική διαύγεια» όσον αφορά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σήμαινε ότι υπάρχει μικρή προοπτική για τους επενδυτές να δείξουν ενδιαφέρον...

Κλωνοποιήθηκαν!


                                                                 του Σταύρου Θεοδωράκη
 

Στο Γυμνάσιο είχαμε ένα τύπο που έβριζε την μπάλα επειδή δεν έμπαινε στα δίχτυα, κλώτσαγε το θρανίο επειδή δεν ήξερε την άσκηση, έφτυνε την πόρτα που δεν παραμέριζε να περάσει. Και βεβαίως τα ίδια έκανε και με τους συμμαθητές μας. Σκουντούφλαγε και έριχνε καρπαζιά στον διπλανό του. Έπαιρνε κακούς βαθμούς και έδερνε τον απουσιολόγο. Για όλα έφταιγαν πάντα οι άλλοι. Αυτός ο τύπος, ο μ*#*# των μαθητικών μας χρόνων...

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


                           Λαμία, 27/8/2012.
 
Ανοιχτά παραμένουν
και χρειάζονται ουσιαστική αντιμετώπιση
το ταχύτερο δυνατόν:

·        Το ζήτημα της λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιφέρειας. Η κοινωνική προστασία σε όσους την χρειάζονται.

Ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 27ης Αυγούστου


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 27ης Αυγούστου, κατατέθηκαν από την περιφερειακή σύμβουλο Δέσποινα Σπανούδη οι παρακάτω ερωτήσεις:

1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί η  Περιφερειακή Αρχή και με τι αποτελέσματα :
 
-        για την δραματική υπολειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας
 
-        για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας από τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
 
-        για την διάλυση και εκποίηση της ΛΑΡΚΟ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αυτο θα πει επαναδιαπραγματευση!!!!!!!!


Νέο σοκ στο Δημόσιο – Μειώνεται ο βασικός μισθός, έρχονται νωρίτερα οι περικοπές από το ενιαίο μισθολόγιο Το μέτρο αφορά 400.000 δημοσίους υπαλλήλους - Έρχονται ένα ....
χρόνο νωρίτερα οι μειώσεις - Μικρότερος εισαγωγικός μισθός θα σημάνει μείωση για όλους κλιμακωτά - Έρχεται μείωση και στο επίδομα παραμεθόριων περιοχών.

Οι Ελληνες φοροδιαφεύγουν 28 δις ευρώ το χρόνο!

Αν δεν υπήρχε η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα -μόνο για ένα χρόνο- τότε δεν θα χρειαζόταν η λήψη μέτρων 11,5 δις ευρώ για το πρόγραμμα της επόμενης διετίας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου η οποία τονίζει ότι αν είχαν φορολογηθεί τα εισοδήματα αυτά θα απέφεραν φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 11,2 δις, όσα είναι δηλαδή και τα επώδυνα μέτρα που καλείται να λάβει η
κυβέρνηση.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...



Η κυβέρνηση τρέχει κυριολεκτικά να κλείσει τις εκκρεμότητες σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς, αν και έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους, οι καθυστερήσεις στη διαδιακασία είναι κάτι ...

Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!


Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!Έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν είναι ....
τεμπέληδες, όπως μας κατηγορούν πολλοί Ευρωπαίοι, αλλά αντίθετα είναι από τους πιο δουλευταράδες της Ευρώπης.

Κολλητικές οι κακές αποφάσεις...


Είναι λίγο-πολύ ήδη γνωστό ότι η συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο κολλητική για τους...
γύρω του, όπως και η γρίπη. Τώρα, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι, εκτός από τα συναισθήματα, εξίσου κολλητικές μπορεί να αποδειχθούν οι παράλογες αποφάσεις κάποιου.

Η έρευνα έγινε από... ερευνητές υπό τον κοινωνικό ψυχολόγο Άνταμ Γκαλίνσκι του πανεπιστημίου Nortwestern του Ιλινόις και δημοσιεύτηκε στο “Journal of Experimental Social Psychology” (Περιοδικό Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας).


Μέσα από μια σειρά πειραμάτων με εθελοντές, οι ερευνητές έδειξαν ότι αν κάποιος κάνει ξανά και ξανά κάποιο λάθος...

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ...


Το έγκλημα κατά της κοινωνίας που ξεκίνησε σαν σχέδιο σωτηρίας εδώ και τρία χρόνια έχει πλεον ξεδιπλωθεί και αναλυθεί σε όλη την έκταση και όλες του τις λεπτομέρειες.
Το σχέδιο γνωστό. Μαζική εξαθλίωση της κοινωνίας και παράλληλη εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας!!
Οι «Στρατηγοί» ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο ελπίδας!
Οι κυβερνώντες, υποτακτικοί και υπηρέτες του μεγαλοϊδεατισμού της Γερμανίας και των εδώ απεσταλμένων δεν μασάνε τα λόγια.
Παραληρούν σε κάθε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγεμόνες.

Ανταγωνισμός παντού: Ο θαυμαστός νέος κόσμος του κεφαλαίου

του Γιάννη Μηλιού
 
Γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανές ότι η πολιτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη «δημοσιονομική διάσωση της χώρας», αλλά στοχεύει στην αλλαγή των κοινωνικών σχέσεων του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού.
 
Η ταξική επίθεση που προσπαθεί να υλοποιήσει αυτή την αλλαγή υπερκαθορίζεται από το διεθνές πλαίσιο, είναι μέρος μιας προσπάθειας για να αναδιαρθρωθούν ταυτόχρονα και προς την ίδια κατεύθυνση πολλοί κοινωνικοί σχηματισμοί.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις. Δείτε όλους τους επιτυχόντες της Φθιώτιδας

Ανοδος σε στρατιωτικές/αστυνομικές σχολές, πτώση στις παιδαγωγικές.

 Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο). Η εντυπωσιακή άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών/αστυνομικών σχολών και η μεγάλη πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το αναγκαίο κράτος και το περιττό κράτος


  Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας ο οποίος δεν θα αισθάνεται ικανοποιημένος από τη σύλληψη του δράστη της κακοποίησης και του βαρύτατου τραυματισμού ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού τον Ιούλιο στην Πάρο.

Το γεγονός συγκίνησε την κοινή γνώμη και ίσως ήταν το μόνο που μέσα στο καλοκαίρι διαπέρασε την αδιαφορία του κόσμου για την ειδησεογραφία. Δικαιολογημένη αντίδραση· διότι, εκτός από τον αποκρουστικό χαρακτήρα του εγκλήματος, ήταν και η αποκάλυψη της αποτρόπαιης μοίρας του θύματος, που τάραξε τη συναισθηματική γαλήνη την οποία αποζητούμε στις διακοπές μας.

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους