Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σοκ: Χασίς σε λύκειο της Αν. Φθιώτιδας;

Προκαλεί πραγματικά σοκ η  είδηση που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα ότι μέσα σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ανατολικής Φθιώτιδας (;) μαθητές διακινούσαν, προφανώς για ίδια χρήση, ποσότητες χασίς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Sentra« Όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν έγκυρες πηγές υπήρξε διχογνωμία μεταξύ των εκπαιδευτικών του σχολείου έτσι ώστε αυτό να περιοριστεί στην παιδαγωγική αντιμετώπιση του θέματος, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι μεμονωμένο. Άγνωστο γιατί όμως η συγκεκριμένη διάσταση έχει γενικότερα χαρακτηριστικά, ενεπλάκησαν γονείς άλλων μαθητών με συνέπεια τα πράγματα να πάρουν διαφορετική ρότα. Όλο αυτό το σκηνικό δημιούργησε ένταση και μεταξύ των εκπαιδευτικών και σύμφωνα με πληροφορίες απέφυγαν να λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα συνεχιστεί και σήμερα η Συνεδρίαση του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών. Από τη στιγμή όμως που ενεπλάκη η Αστυνομική Διεύθυνση τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή και το κλίμα έγινε ιδιαίτερα βαρύ στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως προκύπτει από στοιχεία του ρεπορτάζ το συγκεκριμένο θέμα είναι πρωτόγνωρο και για το σχολείο και συνολικότερα για τη μαθητική κοινότητα. Έχει ήδη προκληθεί σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή αφήνονται και υπονοούμενα για το τι ακριβώς υπήρξε. Μιλούν για ποσότητα χασίς που διακινούνταν μεταξύ μαθητών, ενώ σε κάθε περίπτωση αφήνονται αιχμές ακόμη και για πιθανά άλλα άτομα που βρίσκονται πίσω από τους μαθητές όπου μια μεγάλη κοινωνική μερίδα τους θεωρεί θύματα».
Το θέμα ασφαλώς και δεν  επιδέχεται  μεθοδεύσεων απόκρυψης του και ασφαλώς υπάρχουν και παράπλευρες ευθύνες τις οποίες οφείλουν να διερευνήσουν δικαστικές αρχές, εκπαιδευτική κοινότητα και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
 Απο:lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους