Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ κατέλαβαν σήμερα την Περιφέρεια Στερεάς



Με συμβολική κατάληψη στο κτίριο της περιφέρειας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που βλέπουν το τελειωτικό χτύπημα να έρχεται ξαφνικά, με την τρόικα να επιμένει στο δικό της σχέδιο κλεισίματος της βιομηχανίας και την κυβέρνηση να ευαγγελίζεται ότι διαπραγματεύεται αλλά κανείς να μην πιστεύει ότι γίνετε κάτι ουσιαστικό.
 


Πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει για πολλοστή φορά τις επιταγές της τρόικα και άλλων μεγάλων συμφερόντων απειλούν με αίμα ως τελευταίο προπύργιο αντίδρασης στην ολική καταστροφή που θα σημάνει με το κλείσιμο της βιομηχανίας.
Μιας βιομηχανίας μοναδικής στην Ευρώπη που θα έπρεπε να λειτουργεί σαν ένας τεράστιος πυλώνας στήριξης της εθνικής οικονομίας και όχι να ξεπουλιέται με το έτσι θέλω.

Έξω από την περιφέρεια συγκεντρώθηκαν σήμερα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων καταγγέλλοντας το ΤΑΙΠΕΔ για στοχευόμενη παραπληροφόρηση που κάνει λόγο για κρατικές επιχορηγήσεις και αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας μιας καλώς νοούμενης βαριάς εξαγωγικής βιομηχανίας. Ενω χαρακτήρισαν Εφιάλτη τον αναπληρωτη υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα προσκαλούν όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους την μάχη που πρέπει να δοθεί για την ΛΑΡΚΟ μακριά από αφορισμούς και συνδικαλιστικά τερτίπια.

Στο πλευρό τους η Περιφέρεια Στερεάς δια του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Σταϊκου που δεν ενοχλήθηκε από την συμβολική κίνηση αφού δήλωσε ότι όταν είπαμε στο πλευρό σας  εννοούσαμε και αυτή την κίνηση θεωρώντας ότι δεν στρέφεται κατά των προσώπων της περιφέρειας.
Οι βουλευτές κύριοι Βασ. Κυριακάκης και Γ.Σταθάς βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων σήμερα

« Τα ψέματα τελείωσαν, η κυβέρνηση επιλέγει το ξαφνικό θάνατο της ΛΑΡΚΟ. Θα πρέπει οι αγώνες σήμερα να είναι ενωτικοί και κάτω από το πολιτικό σύνθημα να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Κανένας κλάδος εργαζομένων δεν μπορεί να το πετύχει μόνος του πρέπει όλοι μαζί.»
«Πρέπει να γίνουν μαζικοί αγώνες για να ανατραπεί η κατάσταση αυτή. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, όσο για την υπόθεση των 500 εκ.ευρω να μην νομίζουν κάποιοι ότι θα γλιτώσουν εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα να αποδοθούν ευθύνες γιατί με αυτά τα λεφτά η ΛΑΡΚΟ δεν θα χρωστούσε σε κανέναν.»

Όσο για τον αντιπεριφερειάρχη τόνισαν ότι δεν ρωτήθηκαν ποτέ τι θα σημαίνει αυτό το λουκέτο, τονίζοντας ότι τα όσα λέγονται για την ΛΑΡΚΟ φαίνεται από τα στοιχεία ότι στερούνται νομικής εγκυρότητας, υπερθεμάτισε της απόψης των εργαζομένων να αλλάξουν όσες τακτικές των διοικήσεων έφεραν της κατάσταση αυτή αλλά και της απόφασης τους να βάλουν πλάτη όπως χαρακτηριστικά είπε στην σωστή λειτουργία της εταιρίας. Επανέλαβε την απόφαση της περιφέρειας να στηρίξει με κάθε μέσω τους εργαζόμενους αφού είναι αντίθετη στο κλείσιμο.
Τα σωματεία έκαναν γνωστό ότι την Τρίτη έχουν μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα ενώ σχεδιάζουν και το κλείσιμο της εθνικής οδού.


Aπο: scouter.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους