Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΡΚΟ - Η ΛΑΡΚΟ είναι ο εθνικός πλούτος της χώρας, δεν πωλείται πόσο περισσότερο δεν χαρίζεται σε κανέναν

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ  ΛΑΡΚΟ  

                  “ Ο  ΑΓΙΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ”

Έδρα  :  Νέο  Κόκκινο  Θήβας

Τηλ  :  22680.31521

Fax  :  22680.31593

Αρ .πρωτ  95

Νέο  Κόκκινο  4/11/2013





ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ



Συναδέλφισσες &  Συνάδελφοι,


Το  Δ.Σ  του  Σωματείου  μας  σε  έκτακτη  συνεδρίαση  που  πραγματοποίησε την Παρασκευή  1/11/2013 αποφάσισε  ΟΜΟΦΩΝΑ  να  προκηρύξει  και  να  συμμετάσχει  στην  24ωρη  Πανελλαδική  απεργιακή  κινητοποίηση  της  Γ.Σ.Ε.Ε  που  θα  γίνει   την  Τετάρτη  6/11/2013 .



Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις,  συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης.                                               

Οι αποφάσεις της Συγκυβέρνησης και οι απαιτήσεις του Μνημονίου και των Τροϊκανών για την άμεση και την όσο-όσο εκποίηση των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας, μας βρίσκει ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετους.     





                                                                                                               
 Καλούμε  την κυβέρνηση και την Τρόικα να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι: Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί. Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής, έχουν όμως και θα το αποδείξουν, τη δύναμη να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο εκείνοι που αποφασίζουν, επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Το τώρα δεν μετριέται, μόνο βιώνεται, κύριοι της  Κυβέρνησης και της Τρόικας.
       

Η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, την αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων στην κατεύθυνση εγκαθίδρυσης επιχειρήσεων δημόσιου συμφέροντος. ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΡΤ και μια σειρά άλλες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού!


Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να μην υποχωρήσει στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών, χαρίζοντας τους τις χρυσοφόρες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος  ΟΠΩΣ  ΤΗΝ  ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ  είναι  καθαρά  συναλλαγματοφόρος  λόγω της αποκλειστικά  εξαγωγικής  της   δραστηριότητας .

Η  εισροή  εκατοντάδων  εκατομμυρίων  δολαρίων  και  εντός  της  πατρίδας  μας  αποτελεί  στήριξη  της  εθνικής  μας  οικονομίας.



Είναι  η  μόνη  επιχείρηση  στην  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ  η  οποία  εκμεταλλεύεται δικά   της   κοιτάσματα.



Η  ΛΑΡΚΟ  απαλλαγμένη  πολιτικών  παρεμβάσεων  και  με  σωστή  Διοίκηση  μπορεί   να  λειτουργήσει  και  να  αποδώσει  στην  Ελληνική  Οικονομία.



Η   Πολιτεία , η Κυβέρνηση  και οι μέτοχοι  οφείλουν  να  δώσουν  άμεσες  λύσεις.

Γιατί  δεν  ανανεώνονται  οι  άδειες παραχώρησης και  λειτουργίας της  επιχείρησης για  άλλα 30  χρόνια;;;;;

Όταν  κανένας  νόμος, διάταξη η οδηγία της Ε.Ε δεν απαγορεύει την ανανέωση υπέρ της ΛΑΡΚΟ των αδειών που λήγουν την  31.12.2013.

Η ΛΑΡΚΟ δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αντιθέτως συνεισφέρει κανονικότατα σε αυτούς, το δημόσιο οφείλει στην εταιρεία 50 εκατομμύρια από επιστροφές ΦΠΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες τις  απέναντι στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, στις τοπικές κοινωνίες που  δραστηριοποιείτε η εταιρία αλλά και στη εθνική οικονομία γιατί η ΛΑΡΚΟ προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ημερησίως συνάλλαγμα στη χώρα και γι’ αυτό πρέπει να παραμείνει κάτω από Δημόσιο Έλεγχο.

Γιατί  πιστεύουμε  ότι  η  ΛΑΡΚΟ  είναι  η  Βαριά  Βιομηχανία  της  Ελλάδος,  είναι  ο  εθνικός  πλούτος  της  χώρας,  δεν  πωλείται  πόσο  περισσότερο  δεν  χαρίζεται  σε  κανέναν.



Η  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΠΡΟΧΩΡΑ  ΣΤΗΝ  ΕΚΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΟΡΥΚΤΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ  ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ  ΤΩΝ 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

ΟΧΙ  ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΤΗΣ  ΛΑΡΚΟ.


Η απεργία  θα  ξεκινήσει  την  Τρίτη  5-11-2013  και  ώρα  10:00 μ.μ  και  θα  τελειώσει  την Τετάρτη  6-11-2013  και  ώρα  10:00  μ.μ. 



Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας που  σε  συνεργασία με  το  Ε.Κ Θήβας  και  Ε.Κ Ευβοίας  θα πραγματοποιηθεί  στις  11:00 π.μ  στα  Διόδια θηβών. 





 Για  το  Δ.Σ



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





                 Φουρτάκας  Ιωάννης        Γώγολος  Γεώργιος










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους