Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΛΑΡΚΟ 16/12/2013

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΠΑΣΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ (ΣΕΛ)

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Δυστυχώς, άλλος ένας συνάδελφος προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων της ΛΑΡΚΟ.
Ο Γιώργος Κούτσικος, 42 ετών και πατέρας τριών παιδιών ενώ εκτελούσε εργασίες στον πύργο πλύσεως της ΠΚ1, υπέστη πτώση από το πατάρι στο οποίο βρισκόταν και το οποίο υποχώρησε επειδή
η λαμαρίνα είναι σάπια και ήταν κολλημένη με άλλο κομμάτι λαμαρίνας χωρίς να υπάρχει υποστήριξη από κάτω.

 







Η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους χώρους του εργοστασίου είναι φανερή με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε τέτοιου είδους γεγονότα.
Η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης της εταιρείας θυσιάζει τους εργαζόμενους στο βωμό της παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους επιχείρηση να λειτουργεί με προσωπικό που δεν είναι μόνιμο και εξειδικευμένο. Ο μόνος στόχος τους είναι το κλείσιμο της εταιρείας για να μπορεί να πουληθεί ευκολότερα!

Γι αυτό λένε ότι η ΛΑΡΚΟ χρωστάει και ότι συντηρείται από κρατικές ενισχύσεις.
Η ΛΑΡΚΟ είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο. Δεν χρειάζεται κάποιος δήθεν σωτήρας ιδιώτης να σώσει την εταιρεία. Αν η
κυβέρνηση δώσει την προσοχή που αρμόζει σε μια τέτοια επιχείρηση μπορεί να τη μετατρέψει από «δήθεν» ζημιογόνα σε κερδοφόρα, με πολλαπλά οφέλη για το κράτος.
Αυτό μπορεί να γίνει διορίζοντας κατάλληλους ανθρώπους στη διοίκηση της εταιρείας, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο και δεν θα είναι απλά κομματικές εξυπηρετήσεις.
Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται, αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να ξεπουλήσει ακόμα και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών. 

Οι μέχρι τώρα λανθασμένοι χειρισμοί της διοίκησης που δεν είναι σχετική με το αντικείμενο της ΛΑΡΚΟ, έχουν στοιχίσει ακριβά σε όλους τους εργαζόμενους.
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εγκληματούν κατά των εργαζομένων για να κερδίζουν. Είναι άνθρωποι εκείνοι που δουλεύουν στη ΛΑΡΚΟ και όχι αριθμοί τους οποίους μπορούμε να σβήνουμε για να ικανοποιούμε την τρόικα.
 

                              ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 

1ον : ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΝΕΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
 

2ον : ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

3ον : ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
 

Μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής · πορίσματος, θα επανέλθουμε με σχετική ανακοίνωση.



ΠΑΣΚΕ ΛΑΡΚΟ 16/12/2013
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους