Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ούτε ένας υπεύθυνος σε αυτή την κυβέρνηση;

Aναδημοσίευση απο lamiafm1.gr

Λένε ότι  με έναν… χαζό  όσο και να μαλώνεις  χαμένος θα βγεις γιατί έχεις να κάνεις με χαζό.
Τουλάχιστον ο βλάξ έχει το ελαφρυντικό της βλακείας, τούτοι εδώ, οι 153 συμπαίκτες στην ομάδα του πολιτικού  Πανρεζιλιακού δεν είναι χαζοί, είναι απλά ξεπουλημένοι και  ψυχροί εκτελεστές ενός ολόκληρου λαού.
Killers!
Εκτελεστές του λαού που τους ψήφισε και τους εμπιστεύθηκε την ζωή του.
 Έτσι συμβαίνει  σε τέτοιες περιπτώσεις όπου ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος. 
 
 
 
Παρά τις διαμαρτυρίες παρά τις λογιστικές αποτυχίες του οικονομικού επιτελείου, περί δήθεν εσόδων από την φορολογία του πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι  οι πολίτες αυτής της χώρας υποφέρουν και προτιμούν να ξεπαγιάζουν  παρά να προμηθεύονται το  πανάκριβο πετρέλαιο  θέρμανσης τώρα τον χειμώνα, εξαναγκάζουν τον κόσμο να  καταφεύγει σε παραδοσιακές μορφές αντιμετώπισης του ψύχους όπως τζάκια, σόμπες και τα επικίνδυνα μαγκάλια.
Οι Killers επιμένουν.
 
«Ψοφήστε, εμείς μια φορά φθηνό πετρέλαιο δεν σας δίνουμε»
Η χρήση όμως  για καύση του  ξύλου κι αυτό  αμφίβολης ποιότητας και  προέλευσης δημιουργεί ως γνωστόν προβλήματα περιβαλλοντικά και  εκλύεται η καρκινογόνος αιθαλομίχλη.
Αλλά οι killers επιμένουν και  διατάσσουν:
 
«Τι σας είπαμε λελογισμένη χρήση τζακιού και  ξυλόσομπας, στο εξής μόνον από Δευτέρα ως Παρασκευή, τα Σαββατοκύριακα απαγορεύεται και  θα λάβουμε μέτρα γιαυτό»
 
Χτες μόλις βγήκε  η «διάτα του Κρούταγου» ότι οι παραβάτες θα εντοπίζονται και θα τους επιβάλλονται  κυρώσεις.
Πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές ανέφεραν ότι μέσα στην  επόμενη εβδομάδα θα  δοθεί εντολή στις αστυνομικές διευθύνσεις να εντοπίζονται από τις καμινάδες οι παραβάτες και αρχικά  θα τους γίνονται συστάσεις, σε περίπτωση υποτροπής θα επιβάλλονται  πρόστιμα από 100 έως 1000 ευρώ ανάλογα με την…. μαυρίλα του καπνού!
Ο υπουργός Μανιάτης  πιο  ευαίσθητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, αντιπροτείνει να  μην  χρεώνονται  τα νοικοκυριά ηλεκτρικό ρεύμα τα Σαββατοκύριακα.
Απορία πρώτη πως θα  γίνεται αυτό;
Στην Ελλάδα δεν έχει εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιαχείρισης ανά μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος, ισχύει σε άλλες χώρες.
 
Απορία δεύτερη για να  ζεσταθείς ικανοποιητικά με ηλεκτρική ενέργεια  πρέπει να έχεις για παράδειγμα κλιματιστικό ή κλιματιστικά στο σπίτι  ή  σύστημα  θερμοπομπών κλπ.
Αυτά τα μέσα δεν είναι  φθηνά και δεν  ξέρει κανείς αν τα έχουν ολοι οι πολίτες για να ζεσταθούν κάνοντας χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.
Εκτός και  αν  καμία  γερμανική βιομηχανία με την παρέμβαση της κας Μέρκελ  μπει σε κάποιο πρόγραμμα προμήθειας του ελληνικού πληθυσμού με τέτοιες συσκευές θέρμανσης.
Το παραμύθι γίνεται επικίνδυνο και ο  δράκος πραγματικός, θα τον αφήσουμε να μας κατασπαράξει;
Η ανικανότητα τους αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας, αν την επιθυμούμε ας τους αφήσουμε να συνεχίσουν και δικαιολογίες του τι να κάνουμε δεν υπάρχουν.
 
Οι παππούδες και οι  πατεράδες μας δεν υπολόγισαν  τη φοβερή γερμανική μπότα της κατοχής και  αντέδρασαν, ξεσηκώθηκαν , επαναστάτησαν, θυσιάστηκαν  και τα έβαλαν με τα τανκς τους, τα στούκας και τα απειράριθμα όπλα τους, εμείς θα φοβηθούμε τούτα τα σκιάχτρα της υποταγής;
 
ΥΓ 1 Με το  θέμα της αιθαλομίχλης γιατί δεν γίνονται μπροστάρηδες σε αγώνες οι Οικολόγοι;
Αρκούνται σε μια – δυο ανακοινώσεις και βγήκαν από την υποχρέωση;
 
ΥΓ 2 Οι ειδικοί επιστήμονες ,γιατροί πνευμονολόγοι,ογκολόγοι κ.α. γιατί δεν αναλαμβάνουν  εκστρατεία ενημέρωσης ότι αυτός ο  καπνός είναι  καρκινογόνος, ή δεν είναι;
Εμείς βρήκαμε ένα μικρό απόσπασμα τοποθέτησης πνευμονολόγου σε αθηναϊκό σταθμό και  σας το παραθέτουμε…
 
 
Ανησυχία προκαλεί στους πνευμονολόγους η αιθαλομίχλη των αστικών κέντρων, η οποία προκαλείται από την καύση ξύλων στα τζάκια και τις ξυλόσομπες.
Τα αιωρούμενα σωματίδια καταγράφονται σε επίπεδα – ρεκόρ και οι ειδικοί κάνουν λόγο για υπερβάσεις έως κατά τρεις ή τέσσερις φορές του ορίου ασφαλείας των 50 μικρογραμμαρίων.
Η εικόνα αυτή θυμίζει σκηνές του Λονδίνου το 1952, όταν 4.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τη ρύπανση που είχαν προκαλέσει τα τζάκια.
Τα μικροσωματίδια που εκπέμπονται από ένα μόνο τζάκι μπορούν να συγκριθούν με αυτά που εκπέμπει ένας κεντρικός καυστήρας πετρελαίου σε μια πολυκατοικία.
Το παρήγορο είναι ότι δεν είναι τοξικά, όταν πρόκειται για καθαρό και στεγνό ξύλο.
Η αιθαλομίχλη είναι ένα είδος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από μείγμα καπνού και ομίχλης στον αέρα.
Το μείγμα αυτό περιέχει επιβλαβή αέρα και σωματίδια τα οποία αν μείνουν για πολύ καιρό πάνω από μια περιοχή προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
 
 
 

Aναδημοσίευση απο lamiafm1.gr

 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους