Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τα επαγγέλματα που μας αρρωσταίνουν -Τα 5 πιο επικίνδυνα!


 
Yπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που από τη φύση τους είναι επικίνδυνο επομένως εγκυμονούν και τους ανάλογους κινδύνους για αυτούς που τα ασκούν. Δεν είναι, όμως, τα μόνα, καθώς επικίνδυνα για την υγεία είναι και επαγγέλματα… γραφείου.
Τα πιο επικίνδυνα για την υγεία επαγγέλματα, σύμφωνα με το Onmed.gr, είναι τα εξής:









  • Αγρότης
Οι αγρότες φαίνεται πως κινδυνεύουν από σοβαρές παθήσεις, όπως η λευχαιμία, το πολλαπλό μυέλωμα και ο καρκίνος του δέρματος, του στομάχου και του προστάτη, καθώς έρχονται σε επαφή με αρκετές επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως τα παρασιτοκτόνα, οι ρύποι από τα γεωργικά μηχανήματα, τα λιπάσματα και τα μυκητοκτόνα.

  • Οικοδόμος
Οπως και οι αγρότες, οι οικοδόμοι έρχονται σε επαφή με επικίνδυνες ουσίες όπως ο αμίαντος, οι κόκκοι του οποίου συσσωρεύονται στους πνεύμονες, προκαλώντας, μακροπρόθεσμα, τη λεγόμενη αμιντίαση.

  • Πυροσβέστης
Οι πυροσβέστες διατρέχουν κατά επτά φορές περισσότερο από τους υπολοίπους τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από έμφραγμα, λόγω του αυξημένου στρες.

  • Πιλότος
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας διαπίστωσαν ότι οι πιλότοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κακόηθες μελάνωμα, τον πιο επικίνδυνο τύπο καρκίνου του δέρματος.

  • Υπάλληλος γραφείου
Η καθιστική δουλειά αυξάνει τις πιθανότητες καρδιοπάθειας κατά 82%, καθώς, πέρα του ότι οι εργαζομενοι σε γραφεία δεν καίνε πολλές θερμίδες, η καθιστική δουλειά προκαλεί μεταβολές στο πώς οι μύες του σώματος επεξεργάζονται τη γλυκόζη και το λίπος του σώματος.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους