Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Πριν μερικούς μήνες σύσσωμος ο Βοιωτικός Λαός και μετά από 2 Παμβοιωτικές συσκέψεις όλων των φορέων του νομού μας ,αποφάσισε ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που  έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού  πληθυσμού εκτός των συνθηκών φτώχιας και εξαθλίωσης , στο τομέα του δημόσιου συστήματος Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της προστασίας της υγείας, έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι, πλέον, σχεδόν στερούνται, του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους, για κρατικές αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας .

Η διαμαρτυρία εστιάστηκε ιδιαίτερα για το...
νομό Βοιωτίας , όπου οι παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας στις δύο κύριες μονάδες που είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς, ήταν και παραμένουν τραγικές σε σημείο που να διαμορφώνουν μια  άκρως ανησυχητική λειτουργία των Νοσοκομείων τα οποία όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες έργο τους αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.


 Πραγματοποιήθηκε  ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ύψος των διοδίων της Θήβας στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς  του Νομού ( Δήμαρχοι ,Βουλευτές , Εκκλησία, Εργατικά Κέντρα, Κοινωνικοί φορείς ,κλπ) όπου απλά και μόνο έγιναν ομιλίες και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

Έκτοτε η συντεταγμένη πολιτεία ,αντί να λάβει υπόψη την αντίδραση των πολιτών και να δώσει λύσεις στο σοβαρότερο θέμα που αγγίζει όλη την κοινωνία και  αφορά την ίδια την ζωή του Έλληνα πολίτη ,ακολουθεί την προσφιλή της τακτική όπου μέσω των κρατικών μηχανισμών καταστολής προσπαθεί να ανακόψει κάθε μορφή κοινωνικής αντίδρασης .

Ήδη με εισαγγελική εντολή η αστυνομία καλεί σε ένορκες καταθέσεις συλλήβδην όλους τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ αυτοκινήτων – ακόμη και των περαστικών η άσχετων – που βρίσκονταν εκείνη την ώρα  στους παράδρομους πλησίον των διοδίων προκειμένου να στοιχειοθετήσει ανύπαρκτα αδικήματα και να οδηγήσει αθώους και διαμαρτυρόμενους πολίτες στο ειδώλιο του κατηγορημένου .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τέτοιες αντιδημοκρατικές  πρακτικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές και λειτουργούν τρομοκρατικά ενάντια σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση και αγώνα.
 Οι Βοιωτοί πολίτες δεν διέπραξαν κάποια εγκληματική ενέργεια, απλώς διαμαρτυρήθηκαν  για την απαξίωση της ίδιας τους της ζωής. Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων, δεν προστατεύει το γενικό καλό. Το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξάνει το έλλειμμα δημοκρατίας και να τροφοδοτεί τα 'άκρα'. Πολλές από τις κατακτήσεις που σήμερα θεωρούμε αυτονόητες είναι αποτέλεσμα δυναμικών διεκδικήσεων και κοινωνικών αγώνων που έδωσαν κάποιοι παλαιότερα.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους κοινωνικούς φορείς όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να σταθούν αποφασιστικά απέναντι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, διεκδικώντας την προστασία των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών στη χώρα μας. Όσο θα εφαρμόζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή και ο περιορισμός των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο σκοπός τους είναι προφανής. Έντρομοι μπροστά στην κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλουν να επιβάλλουν συνθήκες «νεκροταφείου» και να καταστείλουν κάθε μορφή κοινωνικής αντίδρασης, εκμεταλλευόμενοι για το σκοπό αυτό, όχι μόνο τη βία και την τρομοκρατία των δυνάμεων της καταστολής αλλά και ολόκληρο το αυταρχικό – αντισυνταγματικό θεσμικό τους οπλοστάσιο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίδραση της κοινωνίας. Ο αγώνας δεν ποινικοποιείται και δεν καταστέλλεται. Το αντίθετο. Θα  συνεχιστεί . Φρένο στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και των εργαζομένων, θα βάλει ο ενιαίος και μαζικός μας αγώνας για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών.

Η ιστορία έχει δείξει ότι Κυβερνήσεις που δεν στηρίζονται από τον Λαό αλλά προσπαθούν να διατηρηθούν στην εξουσία μέσω της καταστολής των κοινωνικών αγώνων, έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.


Βοιωτία 7.11.2014


                     ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Ε.Κ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους