Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ



                  Αταλάντη 3-12-2014
                                            
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    
       Για μία ακόμη φορά η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ» προσπαθεί να εντυπωσιάσει επικοινωνιακά και να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και ψευδείς εικόνες σύμφωνα με ανακοίνωση της.
     Συγκεκριμένα στο τελευταίο συμβούλιο του Δ.Σ της Παρασκευής 28-11-2014 ο επικεφαλής του παραπάνω συνδυασμού έθεσε θέμα συζήτησης προ ημερησίας διάταξης έγγραφο του ΥΠΠΕΚΑ για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.
      Ο Δήμαρχος δεν έχει λόγο να αρνηθεί την... 








συζήτηση για το θέμα των  απορριμμάτων , απεναντίας ενημερώνει ανελλιπώς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες  για τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν
       Για το έγγραφο του ΥΠΠΕΚΑ είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις για να ισχύουν θα πρέπει να δημοσιευτούν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη συμβεί.   
       Η συνεχής και δυναμική πορεία του Δήμου των Λοκρών όλα αυτά τα χρόνια ξεκίνησε με την ανατροπή του Περιφερειακού σχεδιασμού που προέβλεπε ΧΥΤΑ στην Αταλάντη.
      Μήπως οι τιμητές αυτών των προτάσεων θέλουν την επιστροφή στο παρελθόν?
      Να ξαναθυμίσουμε σε όλους τους δηλητηριώδες καπνούς από τις συνεχείς φωτιές στους ΧΑΔΑ Αταλάντης, Λιβανατών, Αρκίτσας κ.α
      Τέσσερα  χρόνια τώρα δεν έχει προκληθεί ούτε μια φωτιά

      Οι Δήμοι του σημερινού Δήμου Λοκρών ήταν στο σημείο μηδέν τα προηγούμενα χρόνια.
   
      Είναι πλέον γεγονός η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων(ΕΠΠΕΡΑΑ) ποσού 2.944.000 (σε μεγάλο ποσοστό έχει υλοποιηθεί) με την Δημιουργία 2 Σταθμών  Μεταφόρτωσης αποκατάσταση 5 ΧΑΔΑ,μεταξύ αυτών της Λιβανάτας, Αρκίτσα και την ανάθεση σε εργολάβο την αποκατάσταση της χωματερής ΣΤΕΝΗ στην Αταλάντη. Το έργο Προμήθεια Σταθμών Μεταφόρτωσης συνολικού προϋπολογισμού 1.266.900 ευρώ είναι σε φάση δημοπράτησης.  Το πρόγραμμα ακόμη προβλέπει την αγορά μηχανημάτων ,κάδων κομποστοποίησης και  σε συνδυασμό με την χωροθέτηση χώρων υποδοχής βαρέων αντικειμένων συμβάλουν  στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των Δημοτών.
       Ξεκινά το πρόγραμμα ενημέρωσης , προβολής και ευαισθητοποίησης (σε σχολεία ,συλλόγους, χώρους εργασίας κ.α) για την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των αστικών υπολειμμάτων .
  
Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της εικόνας του Δήμου των Λοκρών με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την δημιουργία λαθεμένων εντυπώσεων για μια ακόμη φορά πέφτει στο κενό










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους