Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Όλοι στην κυβέρνηση συμφωνούν: Κανένα μέτρο που να μειώνει μισθούς και συντάξεις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Παρά τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση, είτε σε επιμέρους, είτε σε πιο κεντρικά ζητήματα, όλοι φαίνεται να συμφωνούν σε ένα πράγμα:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε άλλα μέτρα» ενώ φαίνεται πως συμφωνούν όλες οι πλευρές ότι «Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν.»









«Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση» τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

Παράλληλα διαβεβαιώνει πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερό και ασφαλές και πως δεν πρόκειται να υπάρξει ζήτημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων. Παράλληλα ξεκαθαρίζει και ότι αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία προέχουν οι μισθοί και οι συντάξεις έναντι της αποπληρωμής των δανειστών, ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.

«Η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δίκαια του λαού μας. Έχει παρέλθει η εποχή που τα συμφέροντα των δανειστών υπαγόρευαν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων» δηλώνει ο κ. Σακελαρίδης

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στη Real News, ο υπουργός κ. Ν. Βούτσης αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης κανενός μέτρου «το οποίο να εμπεριέχει μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, βασικών υποχρεώσεων του κράτους για τα ασφαλιστικά ταμεία και έγκριση άδικων επενδυτικών σχεδίων για ιδιωτικοποιήσεις.»
Αυτό που διευκρινίζει είναι ότι «μπορεί να έρθουν μέτρα που θα προκαλέσουν μια σχετική δυσαρέσκεια και που θα αφορούν τη μετάθεση προεκλογικών υποσχέσεων για αργότερα.» πάντως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ τον οποίο χαρακτηρίζει ως μεγάλο αγκάθι. 

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει συμπεριφορές όπως του κ. Ντάισελμπλουμ ως «απολύτως προκλητικές στα όρια της συνείδησης της προσπάθειας για να μην υπάρξει συμφωνία», ενώ εκφράζει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα φτάσει στο σημείο να προσφύγει σε δημοψήφισμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.






Aπo: ΑΠΕ-ΜΠΕ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους