Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες. Η ανασφάλεια και η εμμονή της Ευρώπης να συνεχίζει να πιέζει για καινούρια μέτρα και καινούριο μνημόνιο μας βρίσκει αντίθετους. 

Η παράταξη μας «λιθοβόλησε» την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε. Είμαστε ενάντια σε αυτούς που θέλουν να καταντήσουν τους Έλληνες δούλους. Είμαστε ενάντια στα σχέδια του Δ.Ν.Τ. και της Commission. Η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα και σχέδιο να βγει από την κρίση.
Η ΔΑΚΕ θα συστρατευθεί με όλες τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν το καλό της χώρας και των εργαζομένων. 








Η ΔΑΚΕ, όπως πορεύθηκε όλα τα χρόνια και «πολέμησε» όλος αυτούς που είχαν βρώμικα σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ, θα το κάνει και πάλι. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την ξεπουλήσει. Θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε ώστε :

Α) Να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος βραχνάς για την εταιρία μας.
Β) Να καταργηθεί το δουλεμπόριο μέσα στο ΣΕΛ, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας με καθεστώς εργολαβικό.
Γ) Να προσληφθούν οι απολυμένοι με τα δελτία παροχής υπηρεσιών, που έφυγαν για πολιτικούς λόγους και να αποτρέψουμε παρεμβάσεις που γίνονται με κομματικά κριτήρια (αν νομίζουν κάποιοι ότι δε μαθαίνουμε το παρασκήνιο γελάσανε).


Θα αγωνιστούμε ενάντια στην αποκρατικοποίηση της εταιρίας (διότι η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους Έλληνες και είναι περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας και όχι ξενόφερτων επενδυτών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. ΔΕΝ τους θέλουμε, μπορούμε και μόνοι μας. Θα αγωνιστούμε, όπως και στο παρελθόν, να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις. Ήταν εφεύρημα του ΤΑΙΠΕΔ μαζί με τις βρώμικες σκέψεις κάποιων που ήθελαν να κόψουν την εταιρία σε κομμάτια ώστε να την εκποιήσουν.



ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ στην ανακοίνωση του ΕΑΜ γιατί δεν εξηγεί στις ανακοινώσεις του το πώς έγινε η 4ωρη στάση. Η 4ωρη στάση υλοποιήθηκε με κάθε νόμιμη διαδικασία γιατί ο νόμος για τις απεργίες έχει αλλάξει και είναι ΠΛΕΟΝ απαραίτητο να
συμβουλευόμαστε δικηγόρο, προκειμένου η απεργία να μην ανακηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, όπως συνέβη με την προηγούμενη. 


Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι η εξής:

Α) Στείλαμε εξώδικο στην εταιρία με δικαστικό επιμελητή
Β)Το προσωπικό ασφαλείας πρέπει να είναι και ήταν έτοιμο 5 ημέρες πριν.

ΑΥΤΑ πρέπει να πείτε στους εργαζομένους. Αλλά το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι οι μορφές πάλης των συνδικαλιστών το ΕΑΜ. Οι ημερομηνίες στην ανακοίνωση,
συναδέλφισσες και συνάδελφοι είναι τόσο καλά τεκμηριωμένες και ας την προσέξουν όλα τα τμήματα το ΣΕΛ. 

Στην ημερομηνία που όρισε το ΕΑΜ μια συγκεκριμένη βάρδια έχει ΡΕΠΌ. «ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ». Από ποιο πρίσμα βγήκε αυτή η μορφή πάλης; Γιατί αν είναι να πάμε με το ημερολόγιο τότε δεν απεργούμε «συμμαθητές του δεκαπενταμελούς της ΚΝΕ».
Γιατί γράφετε πολλά και ξεχνάτε τις αποφάσεις που υπάρχουν; Δεν υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τα αιτήματα που βάζετε; Είχε ψηφιστεί με 180 ψήφους στην προηγούμενη συνέλευση από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Το ΞΕΧΑΣΑΤΕ; Γιατί πάτε ενάντια στο καταστατικό? Γιατί δε λέτε στους συναδέλφους τις αποφάσεις του Δ.Σ.; Δεν είπαμε να κινηθούμε νομικά για τις
3ετίες, τις προαγωγές κτλ; Τώρα τι ζητάτε; Να τα κάψουμε όλα μαζί;
Σε όλες τις διαδικασίες συμμετέχει το ΕΑΜ με τον δικηγόρο που έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και έχουμε μπει στον καλύτερο δυνατό δρόμο για την κατάκτηση των κεκτημένων που παλεύουμε χρόνια. Πρέπει να υπάρχει λογική γιατί ότι έχουμε κερδίσει κάτω από το διάλογο και τη συναίνεση θα καούν όλα. Τι θα κάνουμε τότε;
Γιατί θα αγωνιζόμαστε; Όσο για τα εργοδοτικά κυβερνητικά - κομματικά παιχνίδια, ΣΑΣ τα ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ, για τις ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ημερομηνίες που επιλέξατε.


Επίσης πρέπει να σας θυμίσουμε, όταν εμείς τρώγαμε ξύλο στη γέφυρα του Μαρτίνου εσείς ήσασταν ΑΠΩΝ. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι τους αγώνες που έχουμε δώσει, γιατί εμείς ποτέ δε χωρίσαμε πλατείες.
Η παράταξη μας έχει μάθει να σέβεται και να υλοποιεί τις αποφάσεις.
Δε σπεκουλάρει, δεν κάνει παραπολιτική, όπως κάνετε με τις ενσωματώσεις της Παραγωγής, που λέγατε για μισθούς 600€. Αυτό ΔΕΝ είναι συνδικαλισμός, αλλά κομματικές φανφάρες. 

Οι συνάδερφοι της ΛΑΡΚΟ δε θέλουν λόγια αλλά έργα.
Μέλημα μας είναι να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι συνάδελφοι της μηχανολογικής συντήρησης και έπειτα να συζητήσουμε το ενιαίο πλαίσιο μέσα στη Γενική Συνέλευση ΟΛΟΙ μαζί και να υιοθετηθούν οι ημερομηνίες απ' 'ΟΛΟΥΣ.


Υ.Σ.: Η παράταξη μας θα είναι στο πλευρό όλων αυτών που θέλουν το καλό της χώρας μας αλλά και το καλό της ΛΑΡΚΟ.




 
 






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους