Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Οι «αντι-μνημονιακοί» της 21ης Σεπτεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία διολισθαίνουν προς το λάθος. Και οι δύο αποποιούνται το Μνημόνιο εν μέσω της προεκλογικής περιόδου...
Μοιάζουν περίπου με τον αναβάτη που προσπαθεί και επιχειρεί να αλλάξει άλογο στη μέση ενός «φουσκωμένου» ποταμού. Και οι δύο το ψήφισαν ως αναγκαίο, το χαρακτήρισαν επιβεβλημένο στην... 







 παρούσα φάση και δήλωσαν πως είναι μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
Και οι δύο γνωρίζουν ότι την 21η Σεπτεμβρίου είναι βέβαιο ότι ο ένας από τους δύο -αν όχι και οι δύο- θα το βρουν μπροστά τους, αλλά αρνούνται να το «υιοθετήσουν».
Ο ένας μιλάει για «απεγκλωβισμό» και ο άλλος για εύρεση ισοδύναμων μέτρων και για επαναδιαπραγμάτευση.
Αλλά και οι δύο γνωρίζουν ότι αυτή η αμφισημία και η αμφιταλάντευση ήταν η βασική αιτία αποτυχίας των δύο πρώτων Μνημονίων και η αδυναμία της Ελλάδας έναντι των άλλων χωρών που εφάρμοσαν Μνημόνια, να αντιμετωπίσει με επιτυχία την οικονομική κρίση.
Ουσιαστικά Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης φαλκιδεύουν τις κινήσεις τους για την επόμενη ημέρα, εάν οι εκλογείς αναθέσουν στον έναν ή τον άλλο το έργο της εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου.
Κυρίως ο πρώτος διαπράττει και το μεγαλύτερο λάθος να αποφαίνεται από τώρα ότι μετά τις εκλογές θα προσπαθήσει να απεγκλωβισθεί από το Μνημόνιο, που ο ίδιος όμως διαπραγματεύτηκε σκληρά, όπως επιμένει, και έφερε προς ψήφιση στη Βουλή.
Αποδυναμώνει το επιχείρημα της επιτυχημένης συμφωνίας, που ο ίδιος διατείνεται ότι έκλεισε, διώχνει αυτούς που τον πίστεψαν πως με τη μεγάλη στροφή της 12ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες και μετά από μια 17ωρη διαπραγμάτευση απέτρεψε πράγματι την ολική καταστροφή της χώρας και τελικά δίνει επιχειρήματα στους αποστάτες του κόμματός του που συνασπίσθηκαν τώρα στη Λαϊκή Ενότητα και τον κατηγορούν ότι υπήρχε εναλλακτική λύση που δεν ακολούθησε.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πάλι κάνει έστω και συγκεκαλυμμένα το λάθος του προκατόχου του, που έως το 2012 θεωρούσε ότι μπορεί να βρεθούν ισοδύναμα που θα καταστήσουν πιο «ευκολοχώνευτο» το Μνημόνιο.
ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μέσα στην προεκλογική παραζάλη και στον κίνδυνο να χάσουν τις εκλογές «φλερτάρουν» ακόμη και με την ιδέα του αντιμνημονιακού.

Και η διπλή τραγωδία θα είναι εάν, έτσι όπως πορεύονται, ο δεύτερος των εκλογών της Κυριακής εμφανισθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ως εκπρόσωπος της αντιμνημονιακής τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


Τίποτε δεν αποκλείεται. 


Αλλά θα είναι για γέλια και για κλάματα...


Του κ.Α.Δαλίπη




Απο: greece-salonika







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους