Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια...


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ 
                               Λάρυμνα 07/01/2016 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

ΜΕΤΑ τις κωμικές ανακοινώσεις του ΜΕΤΑ, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε αυτά τα γελοία που γράφονται από μια παρέα καρεκλοκένταυρων που έχουν περάσει όλες τις πολιτικές παρατάξεις και τώρα βρήκαν το ΣΥΡΙΖΑ για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους οφίτσια.
 Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για τις 17 απολύσεις δυστυχώς η Διοίκηση της εταιρίας έπεσε στη λακκούβα της Τοπικής Διεύθυνσης που από αστοχία της και «υπερβάλλον ζήλο» να μειώσει δήθεν το κόστος , έκρινε ότι 17 συνάδελφοί μας ανέβαζαν το κόστος γιατί ήταν στο έκτακτο προσωπικό.
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 






Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια. Για λόγους καθαρά ευθιξίας θα πρέπει να απαντήσει η εταιρία (Διοίκηση) τι λέχθηκε από τους Διοικούντες στον Πρόεδρο του Σωματείου  γιατί αν δεν απαντήσουν  ο Πρόεδρος της εταιρίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο , τότε τους κατατάσσουμε στην κατηγορία αυτών που γράφουν ψέματα .
 Να απαντήσουν αν αυτά που γράφει η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ είναι αλήθεια ή ψέματα. Να μια γενναία πρόκληση για την Διοίκηση να αποδείξει αυτά που λέει ότι δεν λειτουργεί με κομματικά κριτήρια. Θα περιμένουμε.
 Γιατί αν κρίνουμε ότι οι ανακοινώσεις του ΜΕΤΑ τυπώνονται στην Γραμματεία της εταιρίας με προτροπή  της Τοπικής Διεύθυνσης που φαίνεται ο καθαρός εταίρος του ΜΕΤΑ, να τους χαίρεται η Διοίκηση. Διεύθυνση και ΜΕΤΑ έχουν γίνει σιαμαία (κολλημένοι) .  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι , Αυτοί δεν ήταν που στις ανακοινώσεις τους έγραφαν ότι μόλις αλλάξει η Διοίκηση θα τα έδιναν όλα π.χ. τριετίες , αναβαθμίσεις, βασικούς μισθούς , μονιμότητες. Ρωτάμε γιατί δεν το κάνουν; Με το τάξιμο δεν χαλάει το Μοναστήρι λέει μια παροιμία , αντίθετα, έκαναν απολύσεις.   

 Δεν γράφουν οι συν/λφοι του ΜΕΤΑ για τους μισθούς των Διευθυντών και τα οφίτσια που έχουν , δεν γράφουν οι συν/λφοι του ΜΕΤΑ για τις ετοιμότητες του Διοικητικού Διευθυντή , δεν γράφουν οι συν/λφοι του ΜΕΤΑ πόσες ετοιμότητες έχει κάνει ο Εργοδηγός Α΄ της Χ/Β τον προηγούμενο μήνα και πόσα άλλα στελέχη τους χτυπάνε κούφιες ετοιμότητες , πόσα έξτρα Σαββατοκύριακα μοιράζει απλόχερα η Διεύθυνση του εργοστασίου , αλλά γιατί να τα γράψουν , κορόιδα είναι; 

Έχουν γίνει περίγελοι στις τοπικές κοινωνίες , γυρίζουν με μπλοκ , ξέρουν πότε θα γίνουν επισκευές , τάζουν στους πολίτες των γύρω περιοχών, άνθρωποι που στην καθημερινότητά τους δεν έχουν  με τίποτα να ασχοληθούν και ασχολούνται με τη ΛΑΡΚΟ. Να σταματήσει ο κόσμος να πιστεύει αυτούς που έχουν ημερομηνία λήξης.
 Ποιο είναι το αντίπαλο δέος , αυτός που έλεγε ότι θα εκλεγεί στο Δ.Σ. της εταιρίας , ποιο είναι το αντίπαλο δέος , αυτός που πήρε 3 σταυρούς στο Εργατικό Κέντρο , ποιο είναι το αντίπαλο δέος , συνταξιούχοι και μαγαζάτορες της περιοχής ; Αν αυτό είναι το αντίπαλο δέος , ας το κρίνουν οι εργαζόμενοι.
 Ποιο είναι το αντίπαλο δέος , αυτός που προκαλεί με τις κανονικές άδειες του προσωπικού να γυρίσει τις εποχές πίσω, να παρακαλάνε οι εργαζόμενοι τους Εργοδηγούς για να παίρνουν τις άδειες με καθεστώς κατοχής ; 

Αυτές είναι μαύρες εποχές που άφησαν ιστορία , αυτά κάνει στο τμήμα της Χ/Β ο Α΄ Εργοδηγός , με ανοχή βέβαια της Τοπικής Διεύθυνσης . Αυτό είναι το αντίπαλο δέος , να απειλείς εργαζόμενους να γραφτούν στο ΣΥΡΙΖΑ για να μείνουν στη θέση εργασίας τους ;

 Γιατί ο Επιστάτης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται να απολογηθεί όπως λέει το καταστατικό του Σωματείου ; (Κυριακούσης). Φοβάται κάτι ; Αν όλα αυτά είναι αντίπαλο δέος , ας το κρίνουν οι εργαζόμενοι . Γιατί οι συν/λφοι του ΜΕΤΑ δεν γράφουν για το Ασφαλιστικό; Γιατί δεν γράφουν για τα μέτρα που παίρνονται καθημερινά και βυθίζουν την ελληνική κοινωνία ; Γιατί δεν λένε αν συνεχίσουν οι τιμές αυτές του νικελίου , ποιο θα είναι το μέλλον της εταιρίας και τι μέτρα θα παρθούν ; Ξέρουν τι τους γίνεται ή ζουν σε πελάγη ευτυχίας με απώτερο στόχο το ρουσφέτι ;

Τελικά στο σώσιμο των 17 συναδέλφων μπήκαν και οι ΑΝΕΛ , αλλά κάπως μπερδεύτηκαν  . Ας μας πει ο εκπρόσωπός τους στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ για τους 100 εργαζόμενους που αμείβονται καλά. Αυτά συζητούσαν με τον τοπικό Διευθυντή σε ουζερί της Λάρυμνας ; Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Πάντως  σε όλα έχει πρωτοτυπήσει το ΜΕΤΑ , σε κάθε συνεδρίαση που γίνεται στα Δημαρχεία αντί να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν και είναι ορατά , παίζουν καρεκλοπόλεμο. Οι συν/λφοι αναφέρουν να δοθεί επίδομα σίτισης . Θα είναι καλυμμένοι με το επίδομα σίτισης όπως πήραν οι συν/λφοί μας στη ΔΕΗ , δηλαδή αν θα τρώνε ένα σάντουιτς την ημέρα θα έχουν καλύψει τη χασούρα του τρίτου μνημονίου που οι ίδιοι έφεραν;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι , 

Επειδή στην ανακοίνωση του ΜΕΤΑ αναφέρεται η λέξη Παντοκρατορία , τους λέμε ότι η παράταξή μας παντοκρατορίες και παντοκράτορες δεν έχει. Έχει συνδικαλιστές που δίνουν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν αυτοί που είναι φερέφωνα των οποιωνδήποτε διοικούντων. Εμείς μαζί με τους εργαζόμενους ότι κερδίσαμε και φτιάξαμε μέχρι τώρα το κάναμε από κοινού , όχι σαν τους ΜΕΤΑΤΖΗΔΕΣ που προσπαθούν να στήσουν φέουδα μέσα στην εταιρία και αυτό φαίνεται από τις απειλές συγκεκριμένων ανθρώπων , όποιος δεν γίνεται ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΤΑ λιθοβολείται και για του λόγου του αληθές στις 11/1/2016 έχουμε κάλεσμα από την Επιθεώρηση Εργασίας για το εργασιακό μπούλιγκ που έστησαν σε συνάδελφό μας και δυστυχώς αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι αυτοί οι γυρολόγοι και οι καιροσκόποι που κατά καιρούς γλύφουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου μας. Για το θέμα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας όλα τα χρόνια η διαδικασία ήταν η ίδια. Τώρα αν σε κάποιους δεν τους αρέσει , αν έχουν το κουράγιο και το σθένος , ας πάνε το θεσμό του Σωματείου στα δικαστήρια . 

Αντί να απολογηθούν στα καλέσματα του Σωματείου γι΄ αυτά που κάνουν καθημερινά θέλουν να βγουν κι από πάνω. Πρώτη φορά στα χρονικά εργαζόμενοι ζητάνε Γενική Συνέλευση με μοναδικό σκοπό ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Εμείς δεν θα κρίνουμε να απολυθεί κανένας γιατί όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται το μεροκάματα ή Διευθυντής είναι η Εργάτης. Φαίνεται στο ΜΕΤΑ έχει μείνει κουσούρι η λέξη απόλυση όπως έκαναν και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπ.Οικονομικών με τα περιβόητα mails για τις 255 προσλήψεις των συναδέλφων μας στην παραγωγή. Για να μην ξεχνιόμαστε…


Υ.Γ.: Στην ανακοίνωση του Σωματείου Χειριστών Γερανιστών δεν απαντήσαμε γιατί έχει πάρει τη νομική οδό και σε εύλογο χρονικό διάστημα κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γι΄ αυτά που λένε , αλλά και για το κατάντημα που έφεραν το ίδιο το συνδικάτο τους.                                           



                       ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους