Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα της καινοτομίας

Η Νότια Κορέα, η Γερμανία και η Σουηδία καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις του δείκτη καινοτομίας του Bloomberg για το 2016.
Η Ελλάδα κατάσσεται 33η μεταξύ 50 χωρών, κάτω από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.
Ο δείκτης αξιολογεί τις οικονομίες λαμβάνοντας υπόψη μετρήσεις για τις δαπάνες σε έρευνα και εξέλιξη... 







(R & D) ως ποσοστό του ΑΕΠ, την προστιθέμενη αξία της μεταποίησης, την παραγωγικότητα, το ποσοστό των δημόσιων εισηγμένων τεχνολογικών εταιρειών, την έκδοση πατεντών και την συμμετοχή των πολιτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία του δείκτη του Bloomberg, η Ελλάδα είναι μόλις 49η στην προστιθέμενη αξία της μεταποίησης και 40η στις δαπάνες για έρευνα και εξέλιξη.Υψηλή αξιολόγηση λαμβάνει μόνο στο ποσοστό των πολιτών που έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου μπαίνει στην πρώτη δεκάδα
Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, οι ΗΠΑ, βρίσκεται στην 8η θέση του δείκτη του Bloomberg. Στην 21η θέση κατατάσσεται η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα.
Ο δείκτης αποτυπώνει το χάσμα ανάμεσα στις οικονομίας του Βορρά και του Νότου. Οι έξι από τις πρώτες 10 οικονομίες βρίσκονται στην Ευρώπη και οι τρεις στην Ασία. Μόλις δύο χώρες από την Αφρική συγκαταλέγονται στην 50αδα και μόλις μια από την Λατινική Αμερική.

Απο: fpress.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους