Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Στροφή στο ρεαλισμό

Οκτώ ημέρες μετά από τη νίκη του Κυριάκου (δεν λέμε Μητσοτάκη για να ξεχάσουμε το επώνυμο και την ιστορία) και η ΝΔ σαρώνει. Στις επόμενες δημοσκοπήσεις μέχρι και αυτοδυναμία θα έχει, ακόμη κι αν αλλάξει ο Αλέξης τον εκλογικό νόμο. Με τέτοια φόρα που πήραν σε λίγο μέχρι και ο Βαγγέλας θα αρχίσει να μιλάει… αγγλικά αντί για γαλλικά ενώ και η ΟΝΝΕΔ έτσι όπως πάνε τα πράγματα κάποια στιγμή θα εκδώσει ανακοίνωση και ο γίγας της πολιτικής σκέψης Ιωαννίδης θα δώσει συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο. Ας σοβαρευτούμε, αυτή δεν είναι σοβαρή χώρα και αυτό δεν είναι πολιτικό σύστημα που δείχνει ότι έχει βάλει μυαλό. 





Μπορεί οι αλλαγές στη ΝΔ να δημιουργούν ένα νέο τοπίο αλλά πρέπει να είμαστε και λίγο προσεκτικοί στο τι λέμε και τι κάνουμε. Ιδίως τα στελέχη της ΝΔ που βγαίνουν στα κανάλια και μόνο που δεν γελάνε τα μουστάκια τους. Κάποιοι δε έχουν αρχίσει να… ράβονται και στη Συγγρού στέλνονται ήδη τα πρώτα κοστούμια.
Όμως, δεν είναι αυτή η αλήθεια και θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που σήμερα λένε ΝΔ στις δημοσκοπήσεις γιατί μάλλον οι ίδιοι είναι που μέχρι πριν από 10 ημέρες έλεγαν ότι το κόμμα βαράει διάλυση και ζητούσαν αλλού πολιτική στέγη.
Κάποιοι είναι οι λεγόμενοι «τιμωροί» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί δηλαδή που θέλουν να τιμωρήσουν τον Αλέξη γιατί αποδείχθηκε βαρόνος Μινχάουζεν. Δεν είναι κακό κάποιοι να περιμένουν πότε θα πάρουν τη ρεβάνς. Κακό είναι για τη χώρα που μπαίνει σε νέο κύκλο μεταπολιτευτικής φαυλότητας, ανοησίας και παντελούς έλλειψης πατριωτικής διάθεσης.
Υπάρχουν επίσης κάποιοι που θέλουν να ξαναστήσουν το κομματικό γαλάζιο κράτος. Σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι, κλητήρες και πορτιέρηδες που θέλουν να διώξουν τους Συριζαίους για να διορίσουν εαυτούς ή ξαδέρφια κι ανιψιούς. Ούτε κι αυτό είναι κακό για τους ίδιους αλλά είναι για την πατρίδα μας.
Τέλος υπάρχουν και οι αγνοί πατριώτες που θέλουν από τη νέα ηγεσία της ΝΔ να γίνει κυβέρνηση για να ξαναβάλει τα θεμέλια ενός αστικού κράτους, καθαρού, χωρίς λαμογιές και εξαρτήσεις που θα οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή πορεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία. Είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν ότι μόνο μέσω της επανίδρυσης της ΝΔ κι εν συνεχεία του κράτους θα μπορέσει η Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της.
Ας ελπίσουμε ότι οι περισσότεροι από εκείνους που ψήφισαν Κυριάκο και τώρα στηρίζουν ΝΔ στα γκάλοπ, ανήκουν στην τρίτη κατηγορία γιατί αν ανήκουν στις δύο πρώτες τότε περιορίζονται και οι ελπίδες για να γίνει κάτι καλό στη χώρα.
Πέραν λοιπόν των δημοσκοπήσεων που είναι γνωστό ότι δεν έχουν και πολύ αξιοπιστία (κι όχι όποτε μας αρέσει), η ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Αν αυτό οδηγεί στο σταυροδρόμι της Ελλάδας θα το δούμε σύντομα. Άλλωστε, αν το 2015 ήταν το τέλος της υποκρισίας και των ψευδαισθήσεων, η φετινή χρονιά θα είναι το τέλος των κομμάτων που καλλιεργούν αυτές τις ψευδαισθήσεις. Έχουμε εδώ και καιρό αρθρογραφήσει υπέρ των κομμάτων και των πολιτικών που λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όποια κι αν είναι αυτή. Το λάθος της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν ότι προσπάθησε να κάνει δημοσιονομική προσαρμογή με σκληρή λιτότητα χωρίς να πει στον κόσμο της αλήθεια για το τι να τον περιμένει. Δεν του είπε ότι και τεχνικά και ουσιαστικά χρεοκοπήσαμε εδώ και χρόνια κι αν δεν πάρουμε σκληρά μέτρα δεν θα ορθοποδήσουμε ποτέ.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν του είπε την αλήθεια του ελληνικού λαού αλλά τον φλόμωσε στο ψέμα. Παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει μια χώρα που μπαίνει δήθεν σε ανάπτυξη, που έχει πρωτοφανή πλεονάσματα, που όλοι οι φόροι πληρώνονται κανονικά και κανείς δεν χρωστά γιατί κάνει το καθήκον του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και που με ένα - δύο μέτρα ακόμη και μπορεί να γίνουμε… Κίνα και να αναπτυσσόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς. Αλλά πώς θα γίνει αυτό αν διώχνεις όλες τις επενδύσεις;
Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει την αλήθεια και συνεχίζει να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις η ΝΔ και ο Κυριάκος πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο αν παρουσιάσουν την αλήθεια θα μπορέσουν πράγματι να διεκδικήσουν την εξουσία. Να παραδεχθεί το κόμμα ότι ευθύνεται κι αυτό για τα λάθη του παρελθόντος, να δείξει ποια είναι τα εγκλήματα του τελευταίου έτους, να δώσει στον κόσμο να καταλάβει τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί.
Αν ο Κυριάκος και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ απλά καταγγέλλουν τους άλλους, δεν καταθέτουν προτάσεις, δεν δείχνουν την πραγματική κατάσταση στα ταμεία, την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι και στην εξουσία να ανέβουν θα πέσουν μέσα σε λίγους μήνες. Το μνημόνιο έφαγε άλλους κι άλλους, δε θα φάει τον Κυριάκο;
Είναι η ώρα του ρεαλισμού, της στροφής στην αλήθεια που εδώ και 40 χρόνια έκρυβαν όλοι οι πολιτικοί. Είναι η στιγμή που τα κόμματα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν. Αν τους επόμενους μήνες αναλωθούμε σε μια συζήτηση για το ποιους συμμάχους θα έχει ο Αλέξης, ποιοι θα επιστρέψουν στη ΝΔ και πώς δείχνουν τα γκάλοπ την πολιτική κατάσταση, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι μια ακόμη μαχαιριά στο ημιθανές κορμί της Ελλάδας.
Πρέπει όλα τα κόμματα, ειδικά αυτά που διεκδικούν την εξουσία να καταλάβουν ότι μόνο μια στροφή στο ρεαλισμό θα δώσει ελπίδα για την Ελλάδα. Χωρίς ντουντούκες, υποσχέσεις, υπόγειες διεργασίες και πηγαδάκια στο Κολωνάκι. Αλλά καθαρά, πρόσωπο με πρόσωπο με τον ελληνικό λαό. Αλλιώς… θα δικαιωθεί ο Λαφαζάνης και η παρέα της δραχμής που θα δουν τη χώρα να φεύγει από την ΕΕ. Αυτό πρέπει να αποτρέψουμε πάση θυσία.

Aπο: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους