Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου ή αλλιώς Blue Monday

Όσοι γκρινιάζετε ήδη επειδή ξεκινάει μία ακόμα εβδομάδα, πού να μάθετε ότι η 18η Ιανουαρίου είναι Blue Monday, ή αλλιώς, η χειρότερη μέρα του χρόνου! 
Κάθε χρόνο, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου αποκαλείται Blue Monday και, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι η πιο καταθλιπτική μέρα ολόκληρου του έτους. Το κόνσεπτ της Blue Monday ανήκει στον ψυχολόγο Δρ Cliff Arnall, που το 2005 έφτιαξε μία εξίσωση για να βρει ποια μέρα είναι η χειρότερη του χρόνου. Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν. Ο μαθηματικός του τύπος εμπεριέχει τα χρέη, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και τις γιορτές που πέρασαν, για να στηρίξει την άποψή του για την Blue Monday.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, ο ψυχολόγος έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μέρα που να βρίσκεσαι πιο μακριά από τους στόχους σου από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, και γι' αυτό τότε πέφτουμε όλοι σε βαθιά μελαγχολία. 
Υπάρχουν και άλλοι επιστήμονες που εξηγούν γιατί πέφτουμε σε κατάθλιψη λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η Βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά τη διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους, και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.
Επίσης, η διατροφολόγος Alison Clark επισημαίνει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, που περιέχεται εκτός από τον καφέ στα αναψυκτικά, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο και καλό θα ήταν να αποφεύγονται την Blue Monday, και γενικότερα τον Ιανουάριο, μιας και είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και τη σκληρή πραγματικότητα, μετά την ανεμελιά των Χριστουγέννων.
Η πλειονότητα ωστόσο των επιστημόνων επισημαίνει ότι ο τύπος αυτός δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από τους μαθηματικούς, που τον κατατάσσουν στις ψευδοεπιστήμες και τον απορρίπτουν ως ανοησία.


Απο: radio.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους