Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σύσκεψη στην Χαλκίδα για την ΛΑΡΚΟ

Βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και εργατικά κέντρα θα βρεθούν την Δευτέρα στην Χαλκίδα σε σύσκεψη για τις εξελίξεις και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΛΑΡΚΟ και το μέλλον της εταιρείας θα απασχολήσει την σύσκεψη φορέων που έχει προγραμματιστεί για την  Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα μετά από σχετικό αίτημα των σωματείων εργαζομένων.







Η διεξαγωγή της σύσκεψης προγραμματίστηκε μετά τους σχεδιασμούς που προωθεί η διοίκηση της εταιρείας και οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση της παραγωγής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χαμηλή τιμή του νικελίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προβλημάτισε το σωματείο εργαζομένων καθώς αναμένεται να έχει επιπτώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων μέσα από την κατάργηση του πριμ παραγωγικότητας ενώ παράλληλα υπάρχει
ανησυχία ότι θα οδηγήσει και σε αποχωρήσεις εργαζομένων, κυρίως αυτών με καθεστώς εργολαβίας. 

Παράλληλα η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα τα πέντε σωματεία εργαζομένων της εταιρείας να ζητήσουν την πραγματοποίηση συνάντησης με την συμμετοχή βουλευτών, αυτοδιοικητικών, της τοπικής διοίκησης της εταιρείας αλλά και συνδικαλιστικών φορέων.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ εκφράζει με σχετική ανακοίνωση
της τις αντιρρήσεις της σχετικά με τις ενέργειες της πλειοψηφίας των σωματείων εργαζομένων και την διεξαγωγή της σύσκεψης της Δευτέρας επισημαίνοντας ότι "εξυπηρετεί την στρατηγική της κυβέρνησης." 

Τονίζει επίσης ότι τα κόμματα και οι κρατικοί φορείς γνωρίζουν τα προβλήματα της εταιρείας και αφήνει αιχμές προς την πλειοψηφία των σωματείων ότι δεν προχωρά άμεσα στην διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.





Αναδημοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 6/2/2016







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους