Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Judge leaders - Οι πολίτες κρίνουν τους πολιτικούς ηγέτες...

Βοήθησέ μας να βρούμε τον 'Κανένα', αυτόν που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαν τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ηγέτη;
Τι πρέπει να γνωρίζουμε... για να προβλέψουμε σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα; 

Ασυλία για όλους




Η νέα διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης κρύβει το «ακαταδίωκτο» και για τον λόγο αυτόν πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από βουλευτές, οι οποίοι έκαναν λόγο για επικίνδυνη και υπερβολική ρύθμιση.
Έπειτα από την ασυλία που παρασχέθηκε με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η νέα διάταξη που ήρθε στην Ολομέλεια προς ψήφιση την επεκτείνει  ακόμη και στους εμπειρογνώμονες που κάνουν εισηγήσεις στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.  

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στο e-bay πωλούνται «κειμήλια» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - Μπρελοκ, αφίσες, κονκάρδες (εικόνες)

ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Στον δημοφιλή ιστότοπο e-bay εκτίθενται «κειμήλια» από εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος.


Από μπρελόκ με το πρόσωπο ....του Ανδρέα Παπανδρέου, σημαίες με συνθήματα, αναπτήρες, κομπολόγια, αφίσες από τις εκλογές του 1981, καθώς επίσης κονκάρδες, κασέτες με ύμνους ακόμη και ψηφοδέλτια. Κάποια από αυτά τα αντικείμενα που έχουν βγει προς πώληση στο e-bay μαζί με τις τιμές τους.

Βλάκες ή ψεύτες;

1. Δούλεμα δίχως όρια (καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή)...
Ελεγε ο Τσίπρας για το ενδεχόμενο Υπερταμείου, ότι η χώρα δεν έχει χάσει πόλεμο για να δεχθεί κάτι τέτοιοΤο δέχθηκε! Ο Τσίπρας. Και λοιδορείται τώρα από τον κ. Δένδια ακριβώς με την ίδια φρασεολογία. Οτι, δηλαδή, μόνον χώρες που έχουν χάσει πόλεμο (αλλά ούτε κι αυτές) δέχονταιτέτοιας μορφής εποπτεία και κατοχή.

Τα μέλη της σπείρας με τα "τροχαία" που εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Στερεά Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο υπηκόων Βουλγαρίας που εξαπατούσαν ηλικιωμένους.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν από 40.000 έως 70.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Ειδικότερα πρόκειται για τους :

Μείωση μισθών κατά 287 ευρώ το μήνα! Εξαφάνισαν τρεις μισθούς το χρόνο!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα χάνουν κάθε μήνα 287 ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε
τρεις μισθούς της τάξης των 1.339 ευρώ τον χρόνο!
Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Φυσικά στον... πάτο του βαρελιού των μέτρων που μείωσε τους μισθούς από 22% ως και 25%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για 200.000 άτομα ο λεγόμενος κατώτατος μισθός... 

Ανταγωνιστικότητα: Βουλιάζει η Ελλάδα, την ξεπέρασε ακόμη και η... Ναμίμπια!

Στην 86η θέση υποχώρησε φέτος η Ελλάδα μας παρά την διαρκή «προσαρμογή» - Τα σημεία που «πάσχει» η οικονομία μας, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τη δεύτερη αξιολόγηση όπου θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα όπως η εργασιακή μεταρρύθμιση και το πλήρες άνοιγμα των αγορών, η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα έρχεται σαν «βόμβα». 

Πόσο σεξ είναι αρκετό; Η σωστή... δόση, ανάλογα με την ηλικία

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ;
Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Μια ερώτηση που όλοι κάνουν στον εαυτό τους, σπανίως φωναχτά. «Πόσο σεξ θεωρείται αρκετό;», «Πόσο σεξ θεωρείται φυσιολογικό;». 

Μια ερώτηση καθόλου απλή, αφού μπορεί ακόμη... 

ΠΟΥ: 2.500 Eλληνες νεκροί κάθε χρόνο εξαιτίας της ρύπανσης...

  • Περισσότεροι από εννέα στους δέκα κατοίκους του πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα στις πόλεις όπου ζουν, με συνέπεια 3 εκατομμύρια άνθρωποι να χάνουν ετησίως τη ζωή τους, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 2.500 στη χώρα μας, οι οποίοι χάνονται κάθε χρόνο από νοσήματα όπως... 

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Το μοιραίο φαινόμενο «karoshi» με τους ανθρώπους να πεθαίνουν από την πολλή δουλειά (ΦΩΤΟ)

Οι Ιάπωνες έχουν το συνήθειο να επινοούν λέξεις και ορισμένες εξ αυτών κάθε εργαζόμενος που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να τις έχει στο λεξιλόγιό του. 
Υπάρχει η λέξη «arigata-meiwaku» όταν κάποιος σου κάνει μια χάρη που εσύ δεν ζήτησες και σου προκαλεί τεράστια αμηχανία, αλλά είσαι από κοινωνικής άποψης υποχρεωμένος να τον ευχαριστήσεις. Είναι και η λέξη «majime» που περιγράφει έναν σοβαρό συνάδελφο που συνηθίζει να εξαρτάται από τους άλλους και δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς να προκαλέσει... 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΣΕ ΣΩΜΑ




















ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ - Ευχαριστούμε στους εργαζόμενους που με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την παράταξή μας

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ                                   ΛΑΡΥΜΝΑ:27-09-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
 Στις 21-09-2016 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο μας με τις οποίες η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξή μας αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη.
 Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την παράταξή μας.
 Επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο της παράταξης για τον ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ 27/9/2016


Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές Λάρκο: Αγωνιούν για το μέλλον της εταιρίας

Αναδημοσίευση απο eviawelle.gr
Μιλούν για την έλλειψη σχεδιασμού της Κυβέρνησης και καταγγέλλουν τον Ψαθά για πλήρη αδράνεια και πρωτοβουλίες για την στήριξή της.
 Με εργαζόμενους και συνδικαλιστές της εταιρίας Λάρκο, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούμε από τους ίδιους για την πορεία της εταιρίας αλλά και τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως μας είπαν και παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν να κινούνται «ομαλά», δεν έκρυψαν την αγωνία τους τόσο για το μέλλον της εταιρίας όσο και για το δικό τους μέλλον σε αυτή, καθώς τα γνωστά προβλήματα τα οποία κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συνεχίζονται, ενώ όπως έχουν διαπιστώσει από την πλευρά της Κυβέρνησης και ειδικότερα του αρμόδιου Υπουργού Σκουρλέτη, δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος σχεδιασμός για το τι μέλει γενέσθαι στη Λάρκο.

Τσουχτερα πρόστιμα στους κυνηγούς που μεταφέρουν σκυλιά σε κλουβί εκτός αυτοκινήτου

Με αφορμή την κυνηγετική περίοδο που διανύουμε, φιλοζωικές οργανώσεις ενθυμίζουν με ανακοινώσεις ότι είναι παράνομη η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων με αυτοκίνητο, σε ξύλινα ή άλλα κλουβιά προσαρτημένα στο πίσω μέρος του οχήματος, εκτός καμπίνας.
Συγκεκριμένα, με ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου... 

Φωτιά τα νέα τέλη κυκλοφορίας

  • Διττό σύστημα επεξεργάζεται η κυβέρνηση με πληρωμή ανάλογα με την παλαιότητα έως το 2007 και με τον κυβισμό για τα μεταγενέστερα οχήματα
  • Μέχρι και σχεδόν διπλάσια τέλη για οχήματα με α' άδεια κυκλοφορίας μεταξύ 1/2007 και 10/2010!
  • Στόχος να αντληθούν άλλα 1,1 δις ευρώ από το υστέρημα των φορολογουμένων..
Αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με το ατελές όριο εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα να πέφτει από τα... 

Προσοχή στην τηλεφωνική εξαπάτηση

  • Τί να γνωρίζετε.
Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει πλέον σε όλη την Ελλάδα το φαινόμενο της τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών-κυρίως.. ηλικιωμένων-από επιτήδειους, που με διάφορες προφάσεις και τεχνάσματα, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα. 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους θα είμαστε παρόντες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έρχονται

ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ  -  ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Λάρυμνα: 26-09-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας σας ευχαριστεί ολόψυχα για την εμπιστοσύνη που δείχνετε όλα τα χρόνια και μας φέρνετε πρώτη δύναμη στο χώρο .
 Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους  θα είμαστε παρόντες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έρχονται.
 Αυτή η ανακοίνωση θα θέλαμε να ήταν μόνο ευχαριστήρια . Δεν μπορούμε όμως να μην πούμε για τις πληροφορίες που έχουμε.
 Η παράταξή μας μετά από πολλά χρόνια κατάφερε και... 

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΠΟΕΜ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ:26-09-2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(η οποία εκλέχθηκε από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την 31/08/2016 )

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : - 200 -
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 21/09/2016 , για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου – Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπους των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Νομού Φθιώτιδας και ΠΟΕΜ , τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι τα παρακάτω :

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 657

ΨΗΦΙΣΑΝ: 623

ΕΓΚΥΡΑ: 608

ΑΚΥΡΑ: 006

ΛΕΥΚΑ: 009

ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ:

Δείτε όλο το Πολυνομοσχέδιο - Αυτές είναι οι ΔΕΚΟ που θα πουληθούν


Tην Τρίτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης...



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Εβδομάδα-φωτιά για την κυβέρνηση

Η απόφαση περί συνταγματικότητας του νόμου για τις άδειες και ο «ιερός ανένδοτος» κατά Φίλη ανεβάζουν στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο. Από τον απλό ανασχηματισμό έως την πρόταση μομφής και τις… κάλπες ανάλογα με τις εξελίξεις. «Δεν κάνουμε πίσω» διαμηνύει η κυβέρνηση σε μιντιάρχες-ΝΔ.
Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει μπει σε (άλλη μία) μακριά στενωπό μόνο που αυτή τη φορά η πορεία προς την έξοδο φράζεται από πολλαπλά εμπόδια... 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δεκάλογος του ΔΝΤ- Τι ζητά από τους Ευρωπαίους και τι από την ελληνική κυβέρνηση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνέταξε μια έκθεση στην οποία αξιολογεί την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο του άρθρου 4 του κανονισμού του.
Απευθυνόμενο στην ελληνική κυβέρνηση, ζητεί νέες δραστικές αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Αναφέρεται ανοικτά στην ανάγκη για νέα μείωση των υφιστάμενων συντάξεων, για μείωση του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, για άμεσο ξεκαθάρισμα των «κόκκινων» δανείων, για πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και για αποφυγή οποιασδήποτε νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή οποιασδήποτε «οπισθοχώρησης» στο θέμα των εργασιακών.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ταμεία αναζητούν λεφτά για τις συντάξεις

by kathimerini.gr

Η εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζουν εδώ και χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία και η οποία κορυφώνεται τους τελευταίους μήνες κάθε χρόνου, όταν και η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση εξαντλείται, χαρακτηρίζει και τις εξελίξεις των ημερών. Χθες, το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ απέρριψε, με οριακή πλειοψηφία, το αίτημα της διοίκησης για πρόσθετη χρηματοδότηση από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ. 

Κλείνουν 3 στα 10 αστυνομικά τμήματα – «Καταργούν» τη Δίωξη Ναρκωτικών

Τρία στα δέκα αστυνομικά τμήματα κλείνουν ή συγχωνεύονται, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.. Από τα 1.206 σε όλη την Ελλάδα μένουν τα 948, ενώ στην Αττική από τα 246 θα μείνουν 188. Κατά τη διάρκεια εξέτασης των προτάσεων των Αστυνομικών Διευθυντών νομών της Ελλάδας και τη διαβούλευση, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ότι η αστυνομία δαπανούσε 350.000 ευρώ ετησίως σε μισθώματα κτιρίων 18 Αστυνομικών Σταθμών που ήταν κλειστοί, ένας από αυτούς μάλιστα τέσσερα χρόνια! Στο μεταξύ τα τηλέφωνα του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα χτυπά ακατάπαυτα από... 

"Παράθυρο" για να χρησιμοποιούν οι εργοδότες στα δικαστήρια τα αρχεία των υπολογιστών των εργαζομένων

Νόμιμη και συνταγματική, σύμφωνα με δύο εισηγήσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, είναι η χρήση από εργοδότες στα ποινικά και αστικά δικαστήρια των στοιχείων που είναι καταγεγραμμένα στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών των απασχολούμενων στην επιχείρηση τους εφόσον οι υπάλληλοι παραιτήθηκαν και πήγαν σε ανταγωνιστική επιχείρηση.

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΑΣ...

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΑΑΡΥΜΝΑΣ
Λάρυμνα: 20-09-2016

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
Είναι πρωτόγνωρο πώς προσπαθούν να πλευρίσουν τους εργαζόμενους.
Τι σημαίνει ΜΕΤΑ: ΜΙΛΗΣΤΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ - ΤΑΞΤΕ - ΑΝΕΤΑ.
_ Αυτό είναι το ΜΕΤΑ και η πολιτική που εφαρμόζει. Θα θυμάστε την αντίθετη άποψη για τις τριετίες που είχαν στην Συνέλευση.

Πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια στον εργασιακό χώρο


Το εργασιακό περιβάλλον είναι ο χώρος που περνάς (σχεδόν) τη μισή σου ημέρα.

Άρα; Άρα πρέπει να ξέρεις ζώδιο και συναστρίες για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στην πρόκληση. 

Ρεκόρ 15ετίας σε χαμένες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κατά την τελευταία 15 ετία η απώλεια θέσεων εργασίας τον Αύγουστο του 2016 μεσούσης της τουριστικής σαιζόν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε σήμερα το πληροφοριακό σύστημα 'Εργάνη rdquo;, τον Αύγουστο , οι αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας ήταν κατά... 

Από καρκίνο κινδυνεύουν οι πολύ αγχώδεις άνδρες

Οι άνδρες που υποφέρουν από γενικευμένο άγχος, έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα από καρκίνο. Όμως, το άγχος δεν φαίνεται να συνδέεται με αυξημένους  θανάτους από καρκίνο στην περίπτωση των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα.

Στην Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών οι μετοχές των ΔΕΚΟ που δεν θα πουληθούν

Τις μετοχές των ΔΕΚΟ που δεν αναμένεται να πουληθούν θα συγκεντρώσει η Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών η οποία ιδρύεται ως τέταρτος «κλάδος» του νέου υπερ- ταμείου αποκρατικοποιήσεων και θα έχει τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτό του ΤΑΙΠΕΔ.
Η ΕΔΗΣ ΑΕ συστήνεται με βάση το πρότυπο της Αντίστοιχης Γαλλικής Υπηρεσίας δημοσίων συμμετοχών η οποία κατέχει 77 εταιρίες όπου που υπάρχει αξιόλογη κρατική συμμετοχή η οποία αποτιμάται με τιμές του 2014 στα 110 δις ευρώ. 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ''ΑΝΩΝΥΜΗ'' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ

Παραμονή των εκλογών του σωματείου εργαζομένων της Λάρκο άγνωστοι (ANENTAXTOI EΡΓΑΤΕΣ) πέταξαν στους δρόμους της Λάρυμνας  ανακοίνωση  με εμετικές και προσβλητικές εκφράσεις  όπου φωτογραφίζουν κάποιους συναδέλφους.
Σκοτεινές πρακτικές βγαλμένες από άλλες εποχές.
Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Στο νέο υπερταμείο περνούν...

Των Δήμητρας Καδδά, Χάρη Φλουδόπουλου
Τη μεταφορά 6 ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο αλλά και σειρά ρυθμίσεων για την μετάβαση στη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει προσχέδιο του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισ. ευρώ.
Στο νέο υπερταμείο περνούν σύμφωνα με το προσχέδιο οι εταιρείες... 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2016 - ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ...

Τη Τετάρτη 21-9-2016 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομενων για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η Εφορευτική Επιτροπή εκλέγονται οι παρακάτω συνάδελφοι:

Τα αποτελέσματα στις εκλογές του σωματείου των εργαζομένων της Λάρκο στη Λάρυμνα

Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν χτες Τετάρτη 21-9-2016 οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο σωματείου των εργαζομένων της Λάρκο στη Λάρυμνα.
Τα αποτελεσματα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας είναι... 

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2016

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ Λάρυμνα: 19/09/2016
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
(η οποία θα πραγματοποιήσει Αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. - Ε.Ε. και Αντιπροσώπους στο Ε.Κ. Φθιώτιδας - ΠΟΕΜ ).

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2016


Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές του Σωματείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και ΠΟΕΜ , θα πραγματοποιηθούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2016 από 07:00 - 19:00, στη ΛΕΣΧΗ Προσωπικού του Οικισμού ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνα και στον κινηματογράφο
ΙΛΙΟΝ (σε δύο εκλογικά τμήματα).

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - Να επανασυνδέσουμε τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα και τα συνδικάτα με την κοινωνία

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ 
ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

                      ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 19-9-2016

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Τα τελευταία 25 χρόνια παρουσιάστηκε μια στροφή στο προσανατολισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, που κυρίως οφείλεται στους συσχετισμούς» που υπάρχουν στις γραμμές του, αλλά και στην επιρροή των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και της απαξίωσης της συλλογικής δράσης και των αξιών του.
Oι συνδικαλιστικές δυνάμεις που επηρεάζονταν από τα συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, αποδέχτηκαν τις βασικές «μεταρρυθμίσεις» του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας μας και τις βασικές κατευθύνσεις της
Ευρωπαϊκής Ένωσης... 

Πράγματα που εντυπωσιάζουν τους γύρω σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν σημασία στα μικρά και στα απλά πράγματα όταν είναι να κρίνουν κάποιον. Είναι λάθος η αντίληψη που... υπάρχει πως οι άνθρωποι που προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε δίνουν προσοχή στα "μεγάλα" πράγματα. Είναι τα σχόλιά μας, οι πράξεις μας, η συμπεριφορά μας ακόμα και η εμφάνισή μας που προσδιορίζουν την εικόνα μας προς τον κόσμο. Αυτά μπορεί να είναι:

Όταν οι νέοι είναι φτωχότεροι από τους γονείς τους...

  • Του κ.Π.Τσαγκαράκη
  • Νέα έκθεση του McKinsey Global Institute, αναφέρει ότι σήμερα οι άνθρωποι είναι φτωχότεροι από τους γονείς τους, αφού διαπιστώνει ότι τα εισοδήματα στις προηγμένες οικονομίες, μεταξύ 2005 και 2014 παρέμειναν στάσιμα ή ακολούθησαν πτωτική τάση...



Χαιρετίσματα στην Εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Η φετινή παρουσία του κου Τσίπρα στη ΔΕΘ ολοκλήρωσε μια πράξη από το φινάλε του μεταπολιτευτικού δράματος. 
Ο Πρωθυπουργός πήρε κατ’ επιλογή του οριστικό διαζύγιο από τις λαϊκές τάξεις, από τους δημοκρατικούς πολίτες και από τα προοδευτικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Κυρίως όμως έδωσε τη χαριστική βολή για την καθολική ηθική απαξίωση του ιδίου, της Κυβέρνησής τους και όσων συνεχίζουν να τη στηρίζουν. 

Έρημη χώρα η Ελλάδα το 2050...

  • Το δημογραφικό εξελίσσεται σε τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα.
Το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι... 

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

No Comments...


No Comments...




Φιλάνθρωποι

Alexandros Raskolnick 
Ο φιλάνθρωπος είναι πληγή στη σφαίρα της ηθικής, έγραφε κάπου ο Όσκαρ Ουάιλντ, και τον θυμήθηκα με αφορμή την είδηση που διάβασα ότι... 

Εργασιακό τσουνάμι: Μονιμότητα τέλος, ευέλικτος μισθός, «παρελθόν» 13ος και 14ος μισθός

Μεικτό  σύστημα για τον καθορισμό του κατώτατου  μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μαχαίρι στις αμοιβές, νομοθετική κατοχύρωση των επιχειρήσεων να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις ημέρες ανά εβδομάδα, κατάργηση της μονιμότητας υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς που ιδιωτικοποιούνται μέσω μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.  Επίσης, επανέρχεται το θέμα του 13ου και 14ου μισθού στη βάση της προαιρετικής και όχι της υποχρεωτικής καταβολής τους αλλά και ανατροπές στο καθεστώς των απολύσεων...

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Ε.Α.Μ.                    
18/09/2016 
                                                    
                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σε δυο ημέρες , στις 21-09-2016 έχουμε εκλογές στο Σωματείο μας. Ο καθένας μας έχει την προσωπική του ευθύνη να βγάλει τα συμπεράσματα του μέσα από την ίδια του την πείρα και να επιλέξει με την δύναμη της ψήφου του τι Σωματείο θέλει.

Το Σωματείο είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων αν η Διοίκησή του απαρτίζεται από αγωνιστές, που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και τέτοιους συνδικαλιστές μόνο το ψηφοδέλτιο του Ε.Α.Μ μπορεί να δώσει.

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ - Το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΛΛΑΔΑ είναι ξεπουλημένο και δεν έχουμε εμπιστοσύνη

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΜETA ΛΑΡΚΟ
ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 16-9-2016

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ έχουν μεγάλο θράσος και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Για την συνέλευση - παρωδία λέτε ότι ήμασταν παρών. Βεβαίως και
ήμασταν παρών, αλλά την ευθύνη για την συνέλευση την έχουν οι εκλεγμένες παρατάξεις και όχι εμείς. Δυστυχώς όμως το καταστατικό αυτή την ημέρα το καταντήσατε κουρέλι.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Εκπτώσεις φόρου, αυτοκίνητα αλλά και... τα ψώνια της ημέρας

Του Γιώργου Παλαιτσάκη - Από την έντυπη έκδοση   
Ελκυστικά κίνητρα προς τους φορολογουμένους προκειμένου να πραγματοποιούν αγορές καταναλωτικών αγαθών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές, τις οποίες έχουν ήδη εγκρίνει οι εκπρόσωποι των δανειστών. 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα από τα σχολεία

Οι μαθητές δεν θα μπορούν να το έχουν μαζί τους και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να το έχουν κλειστό κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, απέστειλε στις σχολικές μονάδες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται οι μαθητές να έχουν κινητά τηλέφωνα εντός του σχολείου. Επίσης, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους... 

Δημοσκόπηση Palmos - tvxs.gr

ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΝΔ (21%) ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ 41,%!!!

Σημαντικά ευρήματα που δείχνουν ότι υπάρχει γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, εμφανίζει νέα δημοσκόπηση στην οποία η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του... 

Μετά απ΄αυτό το βίντεο δε θα ξαναπιάσεις το κινητό σου ενώ οδηγείς


Αν οδηγείς και με το ένα χέρι χαζεύεις στο instagram, ήρθε η ώρα να δεις κάτι που θα σε κάνει να σταματήσεις να κοιτάς την οθόνη του κινητού σου στο δρόμο...


ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους