Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Eγινε συνάντηση του Σωματείου μας με τη Διοίκηση της εταιρίας - Ολες οι τελευταίες εξελίξεις...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 22330 - 44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: - 192 - ΛΑΡΥΜΝΑ: 10-05-2017 

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 08-05-2017 έγινε συνάντηση του Σωματείου μας με τη Διοίκηση της εταιρίας μετά από επιστολή που είχε κάνει το Σωματείο μας , για ζητήματα που είναι στην επικαιρότητα και αφορούν την πορεία της εταιρίας.
Αναφέρουμε ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Σωματείου για να σταματήσουν οι γνωστοί – άγνωστοι σωτήρες των εργαζομένων να λένε ότι αυτοί τα κάνουν όλα, για την αποκατάσταση της αλήθειας το αναφέρουμε.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν με τη Διοίκηση ήταν:





  • Α. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ :
     
Επειδή είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη των διευθυντών με τη διοίκηση της εταιρίας για θέματα παραγωγής , στη συνάντηση αυτή ειπώθηκε από στέλεχος της εταιρίας για διαθεσιμότητες.
Η Διοίκηση στο θέμα αυτό μας απάντησε ότι πραγματικά η οικονομική κατάσταση της εταιρίας δεν είναι καλή και αν συνεχίσουν να πέφτουν οι τιμές του νικελίου , θα πρέπει να αναζητηθούν σενάρια , ένα σενάριο είναι και οι διαθεσιμότητες , προς το παρόν δεν υλοποιείται αλλά αν οι τιμές πέσουν κάτω από τις 8.500 δολάρια τον τόνο τίποτα δεν αποκλείεται. Η Διοίκηση είπε ότι οι διαθεσιμότητες είναι μια πρόχειρη λύση που στην πορεία μπορεί να βγει μπούμερανγκ. 
 
  • Β. ΔΕΗ :

Η Διοίκηση μας απάντησε ότι είναι σε συζητήσεις ακόμα για την υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΗ. Δηλ. δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Μετά από αυτή τη συμφωνία θα πρέπει να τηρήσουμε τους όρους και να πληρώνουμε βάσει συμφωνίας. Αυτό θα δυσκολέψει τη ρευστότητα της εταιρίας , λόγω χαμηλών τιμών του νικελίου.

  • Γ. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ: 
     
Για τις ενσωματώσεις των συναδέλφων στη μηχανολογική συντήρηση η απάντηση της Διοίκησης ήταν θα συνεχιστούν όχι άμεσα , αλλά θα δοθεί λύση στους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες. Το αίτημα αυτό μπήκε από το Σωματείο μας όπως πάντα μπαίνει σε όλες τις συναντήσεις.

  • Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ:

Η Διοίκηση μας απάντησε όσο παραμένουν οι τιμές σε χαμηλά επίπεδα θα ζορίζεται η κατάσταση . Δεν υπάρχει πλέον το μαξιλάρι της επιστροφής του ΦΠΑ . Η εταιρία πέρσι πήρε ή συμψήφισε όλο το ΦΠΑ. Σήμερα όμως τα χρήματα που αναλογούν στις επιστροφές φόρων είναι λίγα.
Η Διοίκηση είπε ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις τοπικές διευθύνσεις για να έχουν ένα έτοιμο πλάνο στις χαμηλές τιμές.

  • Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Η Διοίκηση μας απάντησε να μην περιμένουμε παροχές έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση της εταιρίας , αλλά θέλει σαν διοίκηση να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις.
Εμείς σαν Σωματείο θα συνεχίσουμε το διάλογο για το καλό του συνόλου των εργαζομένων στο θέμα αυτό.
Για το Σωματείο η βάση της διαπραγμάτευσης είναι η απόφαση των εργαζομένων από τη Γ.Σ.

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ:

Το θέμα αυτό θέλει μεγάλη προσοχή. Το ΤΑΙΠΕΔ που είναι μεγαλομέτοχός μας τάσσεται υπέρ του ενιαίου μισθολογίου . Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ας έρθουν να δούνε σε τι συνθήκες δουλεύουμε. Δεν θα γράψουμε περισσότερα , γιατί αυτό το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας είχε στείλει επιστολές για συναντήσεις με θέματα :
Πορεία ΛΑΡΚΟ - Κρατικές Ενισχύσεις – Ιδιωτικοποίηση εταιρίας στους Υπουργούς κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη και στους Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας .
Ο κ. Σταθάκης θα μας δεχτεί την 22-05-2017.
Περιμένουμε άμεσα να κλείσουμε συνάντηση και με τους Βουλευτές του Νομού που δεν μας έχουν ακόμα απαντήσει εκτός από τον κ. Σταϊκούρα που μας απάντησε.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το θέμα ΛΑΡΚΟ δεν σηκώνει αναβολές.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στο προηγούμενο Δ.Σ του Σωματείου μας πήραμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ότι στις απεργίες δεν θα συμμετέχουν οι συνάδελφοι που θέλουν τρεις μήνες για να αποχωρήσουν και μόνο αυτοί. Κανένας άλλος , γιατί παρατηρείται το φαινόμενο να εκμεταλλεύονται ορισμένοι συνάδελφοι προηγούμενη απόφασή μας για ένα χρόνο ανοχή πριν τη συνταξιοδότηση. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν απεργούν εδώ και πολλά χρόνια με το πρόσχημα ότι θα συνταξιοδοτηθούν άμεσα εκμεταλλευόμενοι την προηγούμενη απόφασή μας για ανοχή ενός χρόνου σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης
Οι τελευταίες δύο 4ωρες ήταν απόφαση του Συντονιστικού όλων των Σωματείων. Κάποιοι συνάδελφοι δεν απείργησαν. Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να τους καλέσει με επιστολές βάσει καταστατικού , γιατί όλοι οι συνάδελφοι από το καταστατικό μας έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
Να σημειώσουμε ότι στην 4ωρη δεν χάνεται το ένσημο!
Παρατηρείται το φαινόμενο συνάδελφοι να παίρνουν το 30% της σύνταξής τους και να δουλεύουν κανονικά. Αυτό μπορεί να τους το επιτρέπει ο νόμος αλλά κατά την πλειοψηφία του Σωματείου δεν είναι ηθικό . Όταν παίρνεις τη σύνταξή σου πρέπει να πας στο καλό για ν΄ ανοίξει ο δρόμος σε κάποιο νέο από την περιοχή να έρθει στη δουλειά.

  
                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ      ΑΓΓ. ΓΚΙΩΝΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους