Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο

ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ Ν Ο Μ Ο Υ Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ

ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ

ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95

EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924

Fax: 22330-41164

Αρ.Πρωτ. -87- ΛΑΡΥΜΝΑ 30/06/2017

ΠΡΟΣ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Ε.Λ ΛΑΡΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ

Κοινοποίηση ευρεία

ΘΕΜΑ: «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας »

Κύριοι,








Την Δευτέρα 26/06/2017 στο τμήμα των PELLETS μέσα στα χειριστήρια, μέρες καύσωνα οι συνάδελφοι δεν είχαν κλιματιστικό. Επίσης στο ίδιο τμήμα για λειτουργικούς λόγους χρειάστηκε να προχωρήσουν διαβροχή.




Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως στο συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να φτιαχτούν νέα χειριστήρια και να γίνουν επισκευές γιατί οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες. Κυριολεκτικά πεθαίνουμε.



Σας δηλώνουμε πως αν δεν επισκευαστεί το σιλό διαβροχής το Συνδικάτο μας θα βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους και δεν θα επιτρέψει να το χειριστούν.



Αν εντός 10 ημερών δεν φροντίσετε να πάει καθαρός αέρας στα χειριστήρια μέχρι να τα αντικαταστήσετε θα ξεκινήσουμε διαμαρτυρίες.



Η παραπάνω τοποθέτηση μας δεν είναι εκβιαστική. Είναι προειδοποιητική. Θέλουμε να εργαστούμε αλλά για να εργαζόμαστε θα πρέπει να είμαστε ζωντανοί.



Επίσης αυτές τις ημέρες του καύσωνα σε όλο το εργοστάσιο θα πρέπει να φροντίσετε να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πως στα καμίνια προχθές ζαλίστηκαν δυο συνάδελφοι από το συνεργείο λόγω θερμοκρασιών.



Για το Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 



ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.













Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο

ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ Ν Ο Μ Ο Υ Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ

ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ

ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95

EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924

Fax: 22330-41164

Αρ.Πρωτ. -88- ΛΑΡΥΜΝΑ 30/06/2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 29/06/2017 συνεδρίασε το Δ.Σ του συνδικάτου μας και ενώ εκτίμησε την συνάντηση που πραγματοποίησε με την Διεύθυνση την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε ομόφωνα:



  • Την προκήρυξη έκτακτης Γ.Σ για την Παρασκευή 07/07/2017 και ώρα 12:00 στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ με θέμα ενοποίηση και καθαρισμός αιτημάτων, προετοιμασία και εκλογή επιτροπών ανά τμήμα για την διεκδίκηση επειχηρ. Σ.Σ.Ε.
  • Πρόσκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες, ΕΜΝΕ και ΕΠΙΘΕΩΡ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ για ελέγχους στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
  • Προειδοποιητική επιστολή στην Διεύθυνση και στην Διοίκηση για να πάρει άμεσα μέτρα ασφαλείας στα PELLETS και τις μέρες του καύσωνα σε όλο το εργοστάσιο.



Επίσης σας ενημερώνουμε πως οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν στις εκλογές του Συνδικάτου μας για το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο. Στην νέα Διοίκηση του Ε.Κ.Λ. εκλέχτηκαν από τον χώρο της ΛΑΡΚΟ οι συνάδελφοι Πολίτης και Ρήννας καθώς και ο συνάδελφος Ανδριώτης στην Ελεγκτική Επιτροπή. Ο συνάδελφος Πολίτης εκλέχτηκε και αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ.



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η Γ.Σ είναι καθοριστική για να συνεχίσουμε δυναμικά των δίκαιο αγώνα μας, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τους Όρους εργασίας.



Από αυτήν την άποψη η συμμετοχή των μελών μας είναι απαραίτητη καθώς όποιος συνάδελφος επιθυμεί να γίνει μέλος μπορεί να έρθει και αυτός.



Για το Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους