Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Όλοι στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 7 Απρίλη - Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,

Η πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ε.Ε δεν έχει σταματημό. Η νέα αξιολόγηση, στα πρότυπα των προηγούμενων, σηματοδοτεί την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης όπως ορίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι κεφαλαιοκράτες για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, τα συμφέροντα τους. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα όπως η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς που θα αποφέρουν επιπλέον κέρδη στο κεφάλαιο.

Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

Επιστολή 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσεις προς τον πρωθυπουργό, για τον περιορισμό των προνομίων των βουλευτών"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

Προς:
Πρωθυπουργό
Κύριο Αλέξη Τσίπρα

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κύριο Νικόλαο Βούτση

Θέμα: Προτάσεις για αλλαγές στα προνόμια των βουλευτών και υπουργών.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχει υποστεί σημαντικές θυσίες όπως τη μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση εισφορών και φόρων, την ανεργία και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων. Οι Έλληνες πολίτες σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και των αδιέξοδων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Με τα συζητούμενα μέτρα για την "αξιολόγηση" ήτοι της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και μείωσης του κόστους του ασφαλιστικού συστήματος θα έχουμε νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

Σε ρύθμιση όλα τα χρέη άνω των 20.000 ευρώ


Διακανονίζονται οι οφειλές προς τράπεζες, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές. Προβλέπεται 'κούρεμα' χρεών αλλά και διαγραφή κεφαλαίου σε ειδικές περιπτώσεις. Εντός δεκαετίας η αποπληρωμή. Ελαστικότερα τα κριτήρια για την ένταξη στη διαδικασία διάσωσης.
Τη δυνατότητα ένταξης σε όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις ατομικές, με οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ και τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις (δηλαδή σε διάστημα δεκαετίας) δίνει το νομοσχέδιο για τον 'εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων' που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Συνάντηση του ΔΣ της ΟΜΕ με εργαζόμενους του Σωματείου και αντιπροσωπεία Διοίκησης της Εταιρείας ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ.

 
Αρ. Πρωτ:282                                                                                         Αθήνα, 28 Μάρτη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της  Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας στα πλαίσια πρωτοβουλίας του νέου Προεδρείου της για επαφή με τους εργασιακούς χώρους των Σωματείων που είναι μέλη της, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων της μεταλλευτικής Εταιρείας ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ. που βρίσκεται στο 51 ο χιλ .της Ε.Ο ΑΜΦΙΣΣΑΣ -ΛΑΜΙΑΣ όπου συναντήθηκε με το επιχειρησιακό Σωματείο των εργαζομένων  και με την Διοίκηση της εταιρίας. 

«Μεγάλος αδελφός» και Περιουσιολόγιο για είσπραξη εσόδων

Του Κωστή Πλάντζου
Δράσεις για βελτίωση των διαδικασιών οικειοθελούς συμμόρφωσης των φορολογουμένων αλλά και των μεθόδων αναγκαστικής είσπραξης προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2017-2020.
Άμεσα πάντως, την Πέμπτη, αναμένεται να παρουσιαστεί και επισήμως η έναρξη λειτουργίας του ειδικού λογισμικού ελέγχου της προσαύξησης των καταθέσεων, σε σύγκριση με τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα. 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η αλλαγή της θερινής ώρας μπορεί να ζορίσει τον οργανισμό σας

Η θερινή ώρα θα ισχύσει ξανά από την Κυριακή στην Ελλάδα και τα ρολόγια -θέλοντας και μη- θα ρυθμισθούν μια ώρα μπροστά. Κατά καιρούς ορισμένες επιστημονικές έρευνες έχουν υποστηρίξει ότι αυτή η αλλαγή της ώρας μπορεί να κρύβει κινδύνους για μερικούς ανθρώπους (ασφαλώς όχι για τους περισσότερους), όπως να αυξήσει τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, να προκαλέσει περισσότερα τροχαία στους δρόμους, ακόμη και να μειώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ποιους θα "κάψει" μαζί της η ΔΕΗ...

Του κ.Γ.Κραλόγλου
Εδώ δεν τους πιάνεις ψεύτες.  Το είπαν και το έκαναν οι σύντροφοι. Βράχνιαζαν με τις ντουντούκες "κάτω τα μονοπώλια". Γκρέμισαν το μονοπώλιο ΟΛΠ. Έτοιμοι για τον ΟΛΘ. Παρελθόν τα κρατικά αεροδρόμια. Τέλος στα τρένα. Τώρα η ΔΕΗ. Ακολουθεί η ΔΕΠΑ. Τι φταίνε που είναι κρατικά. Ας είχαμε ιδιωτικά... Η ΔΕΗ όμως θα "κάψει" μαζί της πολλά...
Η ΔΕΗ (έτσι όπως την ξέραμε) δεν σώζεται με τίποτε και από κανένα. Όσα θα ακούμε από εδώ και εμπρός για τη σωτηρία της ΔΕΗ είναι σαν... να δίνεις παρηγοριά στον άρρωστο που οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια και δείχνουν τον Θεό...

Σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι οι Ελληνες


Μειώθηκε κατά 15% η κατανάλωση στα σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο.
Πτώση τζίρου της τάξης του 3,6% κατά μέσο όρο προβλέπει για τα σούπερ μάρκετ η εταιρεία έρευνας αγοράς, IRI το 2017.
Ειδικότερα, με βάση τα... 

Έρχονται σημαντικές ανατροπές στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Μεγάλες ανατροπές στις ηλεκτρονικές πληρωμές από το πρώτο ευρώ, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών. Καθορίζονται συγκεκριμένοι απαράβατοι κανόνες, όπως π.χ. ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή είτε ηλεκτρονικά είτε με κάρτα ή με κουπόνι, ηλεκτρονικό πορτοφόλι και άλλα, θα πρέπει να είναι ονομαστικοποιημένη κι όχι ανώνυμη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αλλαγές που έρχονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές... 

Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, στα Βρυσσάκια Πολιτικών, πραγματοποιούν από νωρίς χθες το πρωί συνδικαλιστές του ευβοικού σωματείου.
Διαμαρτύρονται για την εικόνα εγκατάλειψης των μεταλλείων, για την απαξίωση του προσωπικού και του εξοπλισμού της επιχείρησης και για την εισβολή εργολάβων.
Το σωματείο Εύβοιας της ΛΑΡΚΟ επαναφέρει και... 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/03/2017

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ

Λάρυμνα 23/03/2017

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι από την τελευταία φόρα που επικοινωνήσαμε μαζί σας αρκετά έχουν συμβεί. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ποια είναι η σημασία της εταιρίας για όλους τους εργαζόμενους και για την εθνική οικονομία.
Η δράση μας ως παράταξη είναι σταθερά προσανατολισμένη στη συνέχιση της λειτουργίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας κάτω από το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του θα μας βρει αντίθετους.

Πιστεύουμε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που κληροδοτηθήκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις και τους κομματικούς καθοδηγητές τους.
Μερικά από αυτά είναι: 

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το εργατικό δυναμικό της χώρας… γερνάει – η πικρή αλήθεια με αριθμούς

Φταίει το… brain drain που στέλνει τους νέους επιστήμονες εκτός Ελλάδας; Φταίει η μείωση των γεννήσεων και η επιτάχυνση της γήρανσης του πληθυσμού; Φταίνε όλα αυτά μαζί; Το συμπέρασμα είναι ένα και αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία: Το εργατικό δυναμικό της χώρας γερνάει και μάλιστα ταχύτατα. Το 42% των απασχολούμενων που έχουν απομείνει στη χώρα έχουν πατήσει τα 45 όταν το 2001, τελευταίο έτος πριν από την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 31%. 

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21-03-2017

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΑΚΕ - ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ Λάρυμνα: 21 -03-2017

                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Όπως έχουμε επισημάνει σε όλες μας τις ανακοινώσεις , τα ψέματα και αυτά που σας υποσχέθηκαν προεκλογικά έπεσαν στο κενό. Τα κούφια λόγια και οι υποσχέσεις που έταζαν οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ εξανεμίζονται και φαίνονται όνειρα θερινής νυκτός.
Εμείς σας είπαμε την αλήθεια, σας δώσαμε το BUSINES PLAN . Εκεί ακριβώς φαινόταν τι θα ζητούσε η Διοίκηοη της εταιρίας από τους εργαζόμενους και δεν ήταν τίποτα άλλο από περικοπές. 

Ερώτηση της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για την ΛΑΡΚΟ


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
(ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
Αθήνα, 21.03.2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους  Υπουργούς:
1.      Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου
2.      Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη
ΘΕΜΑ:  Ανυπαρξία σχεδίου για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ
Η ΛΑΡΚΟ, κορυφαία μεταλλευτική εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό μεταξύ των 5 μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών πώλησης νικελίου και της έλλειψης από την πλευρά της κυβέρνησης σχεδίου για τη λειτουργία της επιχείρησης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό... 

Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια, σύγχρονη και παραγωγική - Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων...

                Ερώτηση της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για την ΛΑΡΚΟ.
Το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνη αντιπολίτευση στο Εθνικό κοινοβούλιο  και διακρίνοντας την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού  για την ομαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους  Υπουργούς.
Οι  χαμηλές τιμές του νικελίου, η συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση, το υψηλό κόστος παραγωγής, η πιθανή αρνητική απάντηση της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις  κ.α. δυστυχώς δυσχεραίνουν την ομαλή και βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας.  
Για εμάς την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ η ΛΑΡΚΟ αποτελεί...

Ακολουθεί η ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την ΛΑΡΚΟ.

Ανυπαρξία σχεδίου για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ, κορυφαία μεταλλευτική εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό μεταξύ των 5 μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών πώλησης νικελίου και της έλλειψης από την πλευρά της κυβέρνησης σχεδίου για τη λειτουργία της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και τον εξοπλισμό της εταιρείας προχωράει σε ανάθεση εργολαβιών κυρίως στα μεταλλεία εξόρυξης μεταλλεύματος αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος παραγωγής.

Συγχρόνως με την απαξίωση έμπειρου και ικανού προσωπικού που «μπαίνει στο ψυγείο» προωθούνται σε θέσεις ευθύνης «αρεστοί και ημέτεροι».

Ύστερα από τη συμφωνία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ με τη ΔΕΗ η οικονομική στενότητα της εταιρείας θα μετατραπεί σε οικονομική ασφυξία καθότι καλείται να πληρώνει στη ΔΕΗ και μάλιστα κατά προτεραιότητα 3 εκατ. ευρώ το μήνα έναντι 500.000 ευρώ που πληρώνει μέχρι σήμερα.

Για όλα τα ανωτέρω οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και δεν πείστηκαν από τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σταθάκη κατά την επίσκεψή του στις 17-2-2017 στη Λάρυμνα που αναφέρθηκε «σε δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ με ενιαία μορφή», χωρίς να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την λειτουργία της εταιρείας.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί: 

1. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ «υπό δημόσιο χαρακτήρα με ενιαία μορφή» όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης;
2. Ποιες επενδύσεις προωθούνται για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και τη μείωση του κόστους παραγωγής;
3. Ύστερα από τη συμφωνία της ΛΑΡΚΟ με τη ΔΕΗ για μηνιαία πληρωμή 3 εκατ. Ευρώ έναντι 500.000 ευρώ που αποδίδονται σήμερα, πώς θα διασφαλιστούν οι πληρωμές της μισθοδοσίας των εργαζομένων και οι θέσεις εργασίας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Κεγκέρογλου Βασίλειος
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Σκανδαλίδης Κώστας
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=46869#sthash.AXTSwR9K.dpuf

Στην 87η θέση της λίστας παγκόσμιας ευτυχίας η Ελλάδα...

Στην 87η θέση του καταλόγου των πιο ευτυχισμένων χωρών για το 2017 βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2017, την οποία συντάσσει το Δίκτυο Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012.
Η έκθεση καλεί τις χώρες να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών τους.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η κάθε αρρώστια έχει την... ώρα της! Δες ποιες είναι πιο επικίνδυνες ώρες της ημέρας για τη δική σου!

Για τους καρδιολόγους, οι ώρες υψηλού κινδύνου για καρδιά και εγκέφαλο είναι οι... πρωινές, καθώς αλλεπάλληλες μελέτες έχουν δείξει πως 9 με 10 το πρωί συμβαίνουν τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά.
Πρωί έχει επίσης την τάση να εκδηλώνεται η ημικρανία, ενώ το μεσημέρι εμφανίζονται συνηθέστερα οι κρίσεις πανικού και το απόγευμα αρχίζουν να επιδεινώνονται πυρετός, καούρες και φαγούρα.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Γενικών Ιατρικών Επιστημών (NIGMS) των ΗΠΑ, όλ’ αυτά έχουν άμεση συνάρτηση με τους εσωτερικούς μας, βιολογικούς ρυθμούς. 

Γ. Ρωμανιάς : Έρχεται Ασφαλιστική Κατάρρευση

Τους πραγματικούς λόγους που εδώ και 10 μήνες έχει παγώσει η έκδοση των νέων συντάξεων, αποκάλυψε στον 9.84 ο καθηγητής εργατικού δικαίου Γιώργος Ρωμανιάς, αποδεικνύοντας γιατί από τον Μάιο του 2016 το Υπουργείο Εργασίας απέκρυψε το λάθος με το οποίο υπέβαλλε στην ΕΛΣΤΑΤ τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Συναγερμός για 60.000 εργαζομένους σε ΔΕΚΟ λόγω των ομαδικών απολύσεων

Τα εργασιακά είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές....
Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ απαιτεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές, βάζοντας στο τραπέζι ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, λοκ άουτ, αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. 

No Comments...





Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20-03-2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: -127- ΛΑΡΥΜΝΑ: 20-03-2017 

                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 16-03-2017 έγινε η τρίτη συνάντηση μεταξύ της Επιτροπής των στελεχών που έχει ορίσει η Διοίκηση της εταιρίας και του Σωματείου με θέμα την Επ.Σ.Σ.Ε.
Δεν γίναμε σε τίποτα σοφότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΡΚΟ - H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλήρη επίγνωση της δυναμικής της ΛΑΡΚΟ...


Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΚΟ 
ΛΑΡΥΜΝΑ: 23 -03-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επίσκεψη Α. Τσίπρα στη ΛΑΡΚΟ
Η ΛΑΡΚΟ είναι μια εμβληματική βιομηχανία φυσικά με προβλήματα εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης για τα οποία ευθύνονται αυτοί που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια.
Μια εταιρία με τεράστιες δυνατότητες.

Είναι μια ιστορική βιομηχανία . Έχει συνδέσει την παρουσία της με τις όποιες δυνατότητες και πρωτοβουλίες – παρεμβάσεις παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης κυρίως γιατί είναι μια μεταλλευτική βιομηχανία που παράγει αξιοποιώντας δική της πρώτη ύλη – εθνικό πλούτο.

Αυτή την εταιρία με αυτές τις δυνατότητες έφεραν στο χείλος του γκρεμού οι προηγούμενες... 

ΣΕΒ - ΓΣΕΕ: Συμφωνία για την επέκταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας


Σε συμφωνία αναμένεται να καταλήξουν τις επόμενες μέρες ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς για την ανανέωση στο τέλος του 2017 της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, που λήγει στις 31 Μαρτίου.
Με την επέκταση της Σύμβασης θα διασωθούν το επίδομα γάμου, άδεις και άλλα επιδόματα που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας... 

Τα 7 πιο επικίνδυνα επαγγέλματα για την καρδιά – Μήπως κάνετε ένα από αυτά;

Οι ερευνητές ανέλυσαν επτά τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για την υγεία της καρδιάς, τους οποίους η Εταιρεία ονομάζει "Life's Simple 7", και βαθμολόγησαν τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κατηγορίες.  
Αυτοί οι 7 παράγοντες που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια είναι:

Tο 68,6% των Ελλήνων χρησιμοποιεί καθημερινά το ίντερνετ

Το 68,6% των Ελλήνων «σερφάρουν» στο ίντερνετ σε καθημερινή βάση, ένα ποσοστό μάλιστα που αυξάνεται στο 86,4% για την ηλικιακή κατηγορία 18-44 ετών, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση Focus on Tech Life της Focus Bari. Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, με βάση τα οποία αν δεν ληφθεί υπόψη ο παράγοντας συχνότητα, οι χρήστες του διαδικτύου φθάνουν το 77,6% στην Ελλάδα. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ
20/3/2017
Προς

ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Κ.κ Δήμαρχε, Πρόεδρε,

Είναι σε γνώση σας, πιστεύουμε, ότι η ειδική υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την απόφαση Α.Π 1707/01/03/2017 απορρίπτει την αίτηση χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΟΥΝΟ ΡΟΔΑ», συνολικής δημόσιας δαπάνης 345.000,00 ΕΥΡΩ, η οποία υποβλήθηκε στο ΕΠ Στερεά Ελλάδα με σωρεία ελλείψεων δικαιολογητικών από το φάκελο του έργου, τα οποία, παρά του ότι τονίσθηκαν και ζητήθηκαν να προσκομίσει ο Δήμος μας, αυτό δυστυχώς δεν έγινε. 

M@Μ@ΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!

Περισσότερο σεξ = μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία;

Φαίνεται πως η ικανοποιητική ερωτική ζωή έχει περισσότερα οφέλη απ' όσα γνωρίζαμε. Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ βρήκε πως το τακτικό σεξ βελτιώνει τη διάθεση, μας βοηθάει να βλέπουμε πιο αισιόδοξα την καθημερινότητα και αυξάνει την παραγωγικότητά μας.
Για τις ανάγκες της μελέτης, ζητήθηκε από... 

Ερχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
Με το νομοσχέδιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που είναι έτοιμο, «απαντά» η κυβέρνηση στο χάος που προκαλείται στα Ειρηνοδικεία της χώρας αλλά και με τις επιθέσεις στα γραφεία συμβολαιογράφων που αυξάνονται διαρκώς.
Ηδη  η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος έχει εκφράσει την αγανάκτησή της για την στοχοποίηση των συμβολαιογράφων... 

Έρχεται το ψυχρότερο ( ;) Πάσχα των τελευταίων ετών.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα, ιδιαίτερα άστατο καιρό με καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τα βουνά σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Το μοντέλο μακροχρόνιας πρόβλεψης καιρού Αμερικάνικων προδιαγραφών CFS δίνει τις πρώτες...εικόνες για τον καιρό το Ορθόδοξο Πάσχα, τόσο μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα.
Τα προγνωστικά στοιχεία -εάν βέβαια επιβεβαιωθούν-θέλουν τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την... 

Κλέβεις ρεύμα από την Δ.Ε.Η.; Ιδού τα νέα αυστηρά μέτρα που έρχονται στους παραβάτες

Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών θέτει σε εφαρμογή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς ρεύματος καθώς το φαινόμενο, λόγω της κρίσης και παρά την αύξηση των ελέγχων τα τελευταία χρόνια, έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), το 2016 εντοπίστηκαν 10.616 κρούσματα ρευματοκλοπών, μέγεθος που είναι το υψηλότερο όλων των εποχών... 

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ξεκαθάρισμα …λογαριασμών στις ΔΕΚΟ από το Υπερταμείο

Με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και το κόψιμο του ομφάλιου λώρου των διοικήσεων των ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ και ΔΕΚΟ με την κυβέρνηση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Υπερταμείου με στόχο να ξεπαγώσει τις διαδικασίες και να αυξήσει τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις. Δημιουργώντας ένα αποδοτικό οργανισμό καλά στελεχωμένο με 100 άτομα περίπου, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Υπερταμείο δεν θα είναι κέλυφος, ούτε μόνο ένας τσεκαδόρος με αποκλειστική ευθύνη να ελέγχει την πορεία των εσόδων αλλά θα αναλάβει υπεύθυνο και πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία.
Η οριοθέτηση των σχέσεων και των ευθυνών τόσο με τα υπουργεία όσο και με τις θυγατρικές του είναι το μεγάλο στοίχημα. Στο επόμενο διάστημα το ΔΣ του Υπερταμείου θα πραγματοποιήσει αξιολογήσεις των διοικήσεων... 

Σάλος με επιχείρηση στην Πάτρα: Όποιος αργεί 3 λεπτά απολύεται!

Δεκάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε επιχείρηση στην Πάτρα που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ένδυσης, αντιμετωπίζουν απίστευτες καταστάσεις άλλων εποχών, με τους ιδιοκτήτες να εφαρμόζουν τους δικούς τους εργασιακούς νόμους.
ΟΙ ιδιοκτήτες της επιχείρησης εμπνευσμένοι ενδεχομένως από άλλα καθεστώτα έχουν καταρτίσει και θέσει σε ισχύ το δικό του κανονισμό εργασίας, ενώ απορία προκαλεί το γεγονός πως οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί λάμπουν δια της απουσίας τους.

Η απώλεια του κινητού φέρνει το ίδιο στρες με μια τρομοκρατική απειλή

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει τόσο αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής ενός ανθρώπου, που η απώλειά του προκαλεί σε έναν άνθρωπο το ίδιο σχεδόν στρες με μια τρομοκρατική απειλή. Αυτό προκύπτει από μια νέα βρετανική έρευνα, η οποία ζήτησε από 2.000 άτομα να αξιολογήσουν τα γεγονότα-κλειδιά στη ζωή τους που τους αγχώνουν περισσότερο.
Η μελέτη της Εταιρείας... 

Ποιοι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν έως και δύο συντάξεις

Ακόμη και το καλύτερο σενάριο περικοπής της συνταξιοδοτικής δαπάνης, είναι καταστροφικό για την κυβέρνηση και το …πολιτικό της μέλλον. Ο υπολογισμός των επιπτώσεων που θα προκληθούν στο εισόδημα των συνταξιούχων από το συνδυασμό μείωσης αφορολογήτου και περικοπής των κύριων συντάξεων δείχνει ότι με εξαίρεση 640 χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι επιβιώνουν με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα, όλοι οι υπόλοιποι θα χάσουν από μια σύνταξη και… βάλε. 

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Το παραμύθι της αγ-Ελλάδας



Ήταν κάποτε ένα χωριό. Η αγ-Ελλάδα. Την άρμεγαν όλοι, μικροί, μεγάλοι, βοσκοί και χωρικοί. Ξάφνου, το 2010 βρέθηκε να χρωστά 300 δισ δ€βρώ. Δ€βρώ γιατί κανείς, ως δια μαγείας, δεν ήξερε πώς βρέθηκαν αυτά τα χρέη αλλά και πώς θα τα ξεπληρώναμε. Ηταν όλα μια πληνομωσία.




Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - Aναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας και νέα συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρίας την Παρασκυή 24-03-2017

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Αρ.Πρωτ.: --123-   16-03-2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Μετά τη χθεσινή προκήρυξη της 4ωρης στάσης εργασίας ανά βάρδια για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20-03-2017 όλων των σωματείων , αποφάσισε η Διοίκηση να καλέσει αντιπροσωπεία των σωματείων εκτάκτως εχθές το απόγευμα στην Αθήνα.
Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν μπορεί κάθε φορά να φτάνουμε στο έσχατο σημείο της απόφασης προκήρυξης στάσεων για να δούμε τη Διοίκηση της εταιρίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και η Διοικητική Διευθύντρια της εταιρίας.

Τα ζητήματα που συζητήσαμε ήταν :

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ - Aντιπλημμυρική προστασία στους υπό κατασκευή δρόμους, που έχουν καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ 
16/3/2017
Προς

ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
κ.κ Δήμαρχε, Πρόεδρε

Δυστυχώς- κάθε πέρσι και καλύτερα- για μια ακόμη φορά οι βροχοπτώσεις ανάδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις αντιπλημμυρικής προστασίας που υπάρχουν στο Δήμο μας.
Το ρέμα Αλαργινό ξεχείλισε και με φερτές ύλες ξεχύθηκε στο δρόμο Αταλάντης-Σκάλας.
Όλο το μέτωπο του παράδρομου της εθνικής οδού από διασταύρωση Αταλάντης μέχρι και το Προσκυνά ήταν λίμνη και μαζί με τις κάθε είδους φερτές ύλες που κατέβαζαν τα ρέματα ΜΥΤΙΚΑΣ στην Τραγάνα, ΣΤΕΝΗΣ κ.α ήταν μια θανάσιμη παγίδα για τους διερχόμενους και πολλά αγροκτήματα με καλλιέργειες είναι ακόμα πλημμυρισμένα.
 
Στους υπό κατασκευή δρόμους, που έχουν καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας, Αταλάντης-Καλαποδίου και Μαρτίνου-Λάρυμνας η διέλευση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία , έχουν δημιουργηθεί ζημιές... 

Στο 23,6% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο

Αύξηση εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο του 2016 η ανεργία στην Ελλάδα, καθώς διαμορφώθηκε στο 23,6% έναντι 22,6% το γ΄ τρίμηνο του ίδιου έτους. Σημειώνεται ότι στο δ’ τρίμηνο του 2015, ο δείκτης ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 24,4%. 
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολούμενων κατά το προηγούμενο τρίμηνο, περιορίστηκε σε 3,648 εκατ. άτομα, ενώ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε 1,123 εκατ. άτομα. 
 Η απασχόληση μειώθηκε κατά... 

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - Εμείς σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θα γίνουμε κοινωνοί αστοχιών των διοικούντων ή των υπευθύνων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
Αρ.Πρωτ.: --118- 14-03-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ όλα τα Σωματεία, να καταγγείλουμε τη Διοίκηση της εταιρίας για την τακτική που ακολουθεί σε καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της εταιρίας.
Η αδιαφορία της Διοίκησης και η τακτική της οδηγεί σε αδιέξοδο , δεν λύνει προβλήματα , αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα .
Πρώτη φορά στα χρονικά Διοίκηση της εταιρίας δεν φωνάζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων να συζητήσουν και να βρουν λύσεις .

Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι:

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους