Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Οι Γερμανοί (επενδυτές) ξανάρχονται

«Ενδιαφέρουσα η ελληνική αγορά» επισημαίνει η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά για τις γερμανικές εταιρείες μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Die Welt. «Το καλό τέλος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βοήθειας είναι... 






έναθετικό μήνυμα για την ίδια την Ελλάδα και την ΕΕστο σύνολό της», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BDI Γιοάχιμ Λανγκ στη "Rheinische Post".
Χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ελλάδα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της μετά από οκτώ χρόνια, σημειώνει η Die Welt. Αυτό είναι δυνατό για πρώτη φορά από το 2010, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο.
Τα μέτρα πρέπει να αποτελέσουν τηβάση για υγιή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, πρόσθεσε ο Σεντένο. Η οικονομία ανανεώνεται ξανά, υπάρχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και στο εμπόριο και η ανεργία μειώνεται επίσης, τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Ένας νέος κορσές λιτότητας είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ», γράφει σε άρθρο γνώμης η "Koelner Stadt-Anzeiger", με αφορμή την σημερινή έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα βοήθειας. «Το ζητούμενο δεν είναι νέα δάνεια», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρει ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια κυρίως στην εκτεταμένη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα της. «Η χώρα πρέπει να οικοδομήσει δομές και θεσμούς οι οποίοι θα διασφαλίζουν το μέλλον της. Αυτό ισχύει κυρίως για τον τομέα της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Παιδείας. Επείγουσες είναι επίσης μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη, την Διοίκηση και την Φορολογία, οι οποίες θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους επενδυτές», συνεχίζει ο αρθρογράφος, για να καταλήξει ότι σε αυτό «μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει να την βοηθήσουν».


Απο: fpress.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους