Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/01/2019

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:- 14 - ΛΑΡΥΜΝΑ: 16-01-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/01/2019
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΥΜΝΑ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 17/01/2019:
Απεργούμε γιατί η Κυβέρνηση ως κύριος Μέτοχος της ΛΑΡΚΟ και η Διοίκησή της, με τους Μετόχους ΔΕΗ και ΕΤΕ, απαξιώνουν μέχρι τελικής πτώσεως την 3η Παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ε.Ε και 6η παγκοσμίως. Απαξιώνουν τα μοναδικά στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και ποιοτικότερα αναγνωρισμένα σε παγκόσμιο επίπεδο Μεταλλεία σιδηρονικελίου.






Απεργούμε γιατί σε μια περίοδο όπου οι τιμές του Fe Ni έχουν ανοδική τάση αυτοί συρρικνώνουν την παραγωγή κατά 45%. Πρόσχημά τους ένα χρέος προς τον Μέτοχο της ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ. Χρέος που οι ίδιοι, σημερινοί και χθεσινοί Κυβερνώντες και διοικούντες μαζί με την ΔΕΗ δημιούργησαν.

Απεργούμε γιατί κρύβονται πίσω από το χρέος της ΛΑΡΚΟ και τη «νέα σύμβαση με την ΔΕΗ». Η αλήθεια είναι ότι η συρρίκνωση της παραγωγής ήταν προμελετημένη. Με σχέδιο απαξίωσαν τα μεταλλεία, τις δυνατότητες των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων.

Απεργούμε γιατί η ΛΑΡΚΟ έχει τεράστιες δυνατότητες λειτουργίας υπέρ των εργαζομένων και της οικονομίας της χώρας. Δυνατότητες που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό προσωπικό της, όμως η Κυβέρνηση με τη Διοίκηση για να εξυπηρετήσουν το στόχο εκποίησης δεν τις δέχονται. Σήμερα και τσάμπα ρεύμα να δινόταν στην ΛΑΡΚΟ, αν δεν ανατραπεί η πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ συνολικά, αν δεν τους χαλάσουμε τα σχέδια εκποίησης που έχουν αποφασίσει και αποδεχτεί, η ΛΑΡΚΟ έχει αβέβαιο μέλλον.

Απεργούμε γιατί αν δεν αλλάξει η απόφαση της συρρίκνωσης της Παραγωγής το μάρμαρο θα το πληρώσουμε αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι με τις οικογένειες μας με:
  1. Μείωση των αποδοχών μας.
  2. Διαθεσιμότητες ή απολύσεις (όσο και να μας καθησυχάζει η Διοίκηση, η πείρα μας, δυστυχώς για εμάς, δεν μπορεί να μας διαψεύσει).
  3. Η ΛΑΡΚΟ με αυτούς τους ρυθμούς παραγωγής, αντικειμενικά, εφόσον μας αφήσει κάποια στιγμή και απλήρωτους, θα πτωχεύσει.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι 
 
Η εργατιά της ΛΑΡΚΟ έχει τεράστια διαχρονική πείρα έτσι ώστε να τα βάλει αν χρειαστεί με «θεούς και δαίμονες» και να βγει νικητής.


Κατά την γνώμη μας «Βγάζει μάτι» ότι Κυβέρνηση , Διοίκηση και οι Διευθύνσεις σε όλα τα εργοτάξια είναι το «πρώτο βιολί» μιας «ορχήστρας» η οποία παίζει στο ρυθμό της χρεοκοπίας της ΛΑΡΚΟ και της παραπέρα εκποίησης – ιδιωτικοποίησης του ορυκτού πλούτου. Σ΄ αυτή την «ορχήστρα» σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι μέτοχοι της ΛΑΡΚΟ , ΔΕΗ και ΕΘΝΙΚΗ . Σπουδαίο ρόλο παίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι μαζί, για να ευχαριστήσουν μεγάλα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τον τεράστιο πλούτο της ΛΑΡΚΟ, όπως π.χ της πολυεθνικής COYNIKO, δημιούργησαν χρέη , έφτιαξαν πρόστιμα, απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ συνολικά και τώρα κρύβονται πίσω από μια σύμβαση με την ΔΕΗ και μας λένε «Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι βιώσιμη».

Δεν θα τους περάσει.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/01/2019 Απεργούμε. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ. Δεν περισσεύει κάνεις. Εκεί θα σας ενημερώσουμε, εκεί θα συζητήσουμε, εκεί θα αποφασίσουμε. Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα.


Διεκδικούμε:
  • Να σταματήσει η απαξίωση, να ανακληθεί η απόφαση συρρίκνωσης της παραγωγής, να μην ιδιωτικοποιηθεί – εκποιηθεί παραπέρα η ΛΑΡΚΟ.
  • Εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Για να μην υπάρχει σύγχυση , επειδή αύριο δεν απεργούν οι άλλοι χώροι , σας υπενθυμίζουμε ότι η αυριανή απεργία ήταν απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας για τα μέτρα ασφαλείας και για την Επ.Σ.Σ.Ε και μετά απ΄ αυτή την απόφαση ήρθε και η ενημέρωση από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ , για τη συρρίκνωση της παραγωγής.

Δηλαδή το Δ.Σ του Σωματείου μας ήδη είχε προκηρύξει την 24ΩΡΗ απεργία πριν γίνει το Συντονιστικό των Σωματείων και το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το νόμο για την προκήρυξη απεργίας , δεν έδινε το περιθώριο στα άλλα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ να συντονιστούν μαζί μας για τη συγκεκριμένη - 17-01-2019 - αυριανή απεργία.
Όλοι μαζί Θα αξιοποιήσουμε όλες της μορφές πάλης για να ξεσκεπάσουμε το συνειδητό πολιτικό αλλά και επιχειρησιακό σχέδιο εκποίησης του ορυκτού πλούτου.

Μετά το συντονισμό με τα άλλα Σωματεία , αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα και αξιοποίηση διάφορων μορφών για να αναδείξουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ      Π. ΠΟΛΙΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους