Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙA ΛΑΡΚΟ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
Aρ. Πρωτοκόλλου:-23- 05/02/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Χτες πραγματοποιήθηκε συντονιστικό όλων των σωματείων για λήψη αποφάσεων μετά το συλλαλητήριο στις 25 Γενάρη.

Αποφασίστηκαν :

  1. Αύριο , Πέμπτη 06-02-2020, θα γίνει κατάληψη... 





    στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τα Σωματεία από τα Εργατικά Κέντρα και από τους Δημάρχους. 
     
  2. Την Παρασκευή 07-02-2020 στο ΔΣ της εταιρίας θα παραβρεθούμε όλα τα Σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους της Έδρας για να διαμαρτυρηθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις που μιλούν για εκκαθάριση της εταιρίας.

  3. Την Τρίτη 11-02-2020 θα πραγματοποιηθεί από όλα τα Σωματεία 24ωρη απεργία – συγκέντρωση όλων των φορέων – εργαζομένων – κατοίκων από όλες τις περιοχές στην πλατεία του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Εκεί θα αποφασιστεί από όλους μία μορφή κινητοποιήσεων που θα περιέχει από κλείσιμο δρόμου μέχρι και άλλες μορφές αντίδρασης για να δείξουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης για το σχέδιο της εκκαθάρισης.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Χτες , πραγματοποιήθηκε ΓΣ στην Πύλη ενημερωτική σε όλους τους συναδέλφους για τις εξελίξεις και την πορεία της εταιρίας. Για εμάς δεν υπάρχει εύκολος δρόμος από δω και πέρα , ο μοναδικός δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, η συνοχή των εργαζομένων και η πάλη.

Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι η εταιρία θα πάει σε εκκαθάριση εν λειτουργία μέχρι τα μέσα Φλεβάρη και μπορεί και γρηγορότερα .
Αυτή είναι η τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει χωρίς ακόμα να ξέρουν ποιο θα είναι το σχέδιο της εκκαθάρισης και τι θα περιλαμβάνει από τη μεριά της κυβέρνησης.

Εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι στο σχεδιασμό αυτό γιατί θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εκκαθάριση δεν θα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα είναι υπέρ των εργαζομένων και πως δεν εξαιρούνται ούτε νέοι ούτε παλιοί. Όπως δεν εξασφαλίζονται τα κεκτημένα μας μέχρι σήμερα.
Όλοι οι εργαζόμενοι όλων των χώρων θα πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία, να παλέψουμε για μας και τις οικογένειές μας. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα κινητοποιήσεων .

Κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους σας να είστε παρόντες
την ΤΡΊΤΗ 11-02-2020 στις 11 το πρωί στην πλατεία του εργοστασίου.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ Η ΛΑΡΚΟ ΚΛΕΙΣΕΙ , Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.
 
Όποιος δεν παραβρεθεί και να είναι κοντά στους αγώνες των εργαζομένων θα στοχοποιηθεί από το σύνολο των εργαζομένων γιατί πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ποιοι είναι με τους εργαζόμενους και ποιοι είναι με τις λανθασμένες πολιτικές που ακολουθούνται.

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που κατατεθεί πιο μπροστά το νομοσχέδιο , θα υπάρξει ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από όλα τα Σωματεία με μορφές οι οποίες θα είναι δύσκολες για την κυβέρνηση . Υπάρχουν εξουσιοδοτήσεις από τις ΓΣ που μπορούμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα με οποιαδήποτε μορφή αγώνα.

Συναδέλφισσες _ Συνάδελφοι,

Ενώ είμαστε προ των πυλών του κλεισίματος και η Διοίκηση φροντίζει καλά την αυλή της μοιράζοντας οφίτσια . Για ότι συμβεί από δω και στο εξής θα μας νιώσουν καλά , γιατί αν αυτοί μας θεωρούν βλάκες τότε αντιστρέφουμε τους όρους γιατί με τις ενέργειές τους θέλουν να αποδείξουν γιατί ήρθαν στην εταιρία.

Επίσης , η οικονομική υπηρεσία της εταιρίας , παρανόμως κρατάει το 1% τις εισφορές από τη ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ και παρανόμως κρατάει τις συνδρομές των εργαζομένων μη αποδίδοντας τα ποσά στα Σωματεία. Θα κινηθούμε για όλα αυτά νομικά , γιατί μερικοί είναι τζάμπα μάγκες.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Για τα Δ.Σ των Σωματείων:

ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ. (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)
ΣΑΜΑΡΑΣ Κ. (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους