Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΟΜΑΔΑ ΛΟΚΡΩΝ της ΟΓΕ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020 στις 12:00 στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας

Οι γυναίκες της ομάδας ΛΟΚΡΩΝ της ΟΓΕ καλούμε τα μέλη μας, τις φίλες κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας της Λοκρίδας να συμπαρασταθεί και να συμπαραταχθεί στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση- συλλαλητήριο που θα γίνει μπρος την πύλη της ΛΑΡΚΟ.

Εργαζόμενες, άνεργες, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, νέες, συνταξιούχες, με κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων, ο Ελληνικός λαός έχει χάσει εκατοντάδες δις ευρώ και έχει στερηθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. 






Έχει χάσει 80 παλικάρια στην ΛΑΡΚΟ την ώρα εργασίας, εκατοντάδες από επαγγελματικές ασθένειες. Μετρά εκατοντάδες σακατεμένους.
Τα αίτημα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ βασίζονται σε ντοκουμέντα. Η πρόταση τους που εκφράζεται μέσα από το ψήφισμα που κατέθηκε στη Βουλή την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 25 Γενάρη είναι η μοναδική, ρεαλιστική λύση που μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και να ανοίξει πραγματικά χιλιάδες θέσεις εργασία.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη μας στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στα δίκαια αιτήματα τους. Βροντοφωνάζουμε μαζί τους κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Όχι στο κλείσιμο της. Όχι στην εκκαθάριση, την ιδιωτικοποίηση, στο σχέδιο τριχοτόμησης. Ζητάμε κρατική χρηματοδότηση για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, τον εκσυγχρονισμό της και την παραπέρα ανάπτυξή της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει.
Στηρίζουμε τη διεκδίκηση τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους μέσα από την υπογραφή της συμφωνημένης Σ.Σ.Ε., γιατί εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία και εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπος μας, να εκτοπιστούν από την περιοχή μας ολόκληρες οικογένειες, να βουλιάξουμε στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Ο Λαός της περιοχής μας, όλη η εργατική τάξη της χώρας να δώσουμε σκληρή μάχη για να μην περάσουν τα σχέδιά τους.

Ο κοινός μας αγώνας όλων των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών έχει τη δύναμη να τους εμποδίσει. 


Γυναίκες της Λοκρίδας, 

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες της ΛΑΡΚΟ 


Διεκδικούμε μαζί τη ζωή αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις 11 Φλεβάρη 2020,
12:00 το πρωί στην πύλη της ΛΑΡΚO




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους