Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 6/5/21 ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΥΜΝΑ 28-04-2021

ΕΔΡΑ:ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΑΡ.ΤΗΛ:2233041403/44437 ΑΡ.ΦΑΞ:2233041164

somatiolarcosel@gmail.com
Αρ.Πρωτ.-60- 

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι χθες στις 7 το βράδυ είχαμε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό κύριο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ήταν μια συνάντηση που περιμέναμε πάρα πολύ καιρό από τον Νοέμβριο μήνα που είχαμε κάνει με την γενική γραμματέα του υπουργείου κυρία ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ .Ο Υπουργός μας είπε ότι ακόμα δεν έχει υλοποιήσιμο πρόγραμμα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, απλά έχουμε μπει σε ένα διάλογο, που και το υπουργείο δέχεται τις προτάσεις των εργαζομένων, μας είπε ότι σε εταιρίες που έχουν χρεοκοπήσει δεν παίρνουν αποζημιώσεις εμάς όμως αυτό δεν ισχύει, θα δοθούν αποζημιώσεις, αλλά δεν μας είπε το ποσοστό και πως θα δοθούν. Εξετάζονται τα σενάρια με τους συναδέλφους που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα άνω 59 ετών. 

 

 

 

Εξετάζονται και σενάρια βάση των ενσήμων χωρίς ηλικιακό ζήτημα ,αλλά με κάποιο πρόγραμμα γέφυρα στο οποίο πρόγραμμα θα βγει για την αποχώρηση και άλλων συναδέλφων. Όλα αυτά όμως είναι σενάρια στα όποια δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, είναι σενάρια και σχέδια ,και το κακό από όλα αυτά είναι ότι δεν υπάρχει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στην συνεχεία ο υπουργός είπε ότι θα ζητήσει από την ειδική διαχείριση καταστάσεις των εργαζομένων να δει ηλικίες, και ένσημα, προϋπηρεσία, για να έχει καλύτερη οπτική εικόνα ως προς το σχεδιασμό που θα επακολουθήσει. Ξεκίνησε μια κουβέντα μετά από τόσο διάστημα και δεν θα αφήσουμε ούτε μέρα να χαθεί. 

Σαν σωματείο δεν πήραμε αυτό που θέλαμε για αυτό και εμείς συνεδριάσαμε σαν διοικητικό συμβούλιο και αποφασίσαμε ομοφώνα, στις 6-5-2021 ημέρα Πέμπτη να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση μπροστά στο χώρο του εργοστάσιου με 4 ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια, για λήψη αποφάσεων. Θα πρέπει όλοι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους και όχι μόνο οι συνδικαλιστές.  

Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς θα γίνει στις 4-5-2021 .

Η 1 ΜΑΪΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ: 0ι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου στις αρχές Μαΐου το 1886 έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών.

Στον Καναδά το 1872.

Δυο χρόνια νωρίτερα το 1884 πάρθηκε στο Συνέδριο της Αμερικανικής ομοσπονδίας εργασίας η απόφαση να γίνουν την 1 ΜΑΪΟΥ το 1886 ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ Το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των Η.Π.Α. Αίτημα μείωση ωρών εργασίας και το σϋνθημα.( 8 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - 8 ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ - 8 ΩΡΕΣ ΥΠΝΟ) Την 1 ΜΑΪΟΥτο 1886 600,000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γινόταν σε όλη τη χώρα και πάνω από 80.000 στο Σικάγο στην συνέχεια έγινε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αποτέλεσμα 8 νεκροί αστυνομικοί και 4 διαδηλωτές .

Στην ΕΛΛΑΔΑ η πρώτη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ έγινε στην ΔΡΑΜΑ το 1888 από τους ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ με κύριο αίτημα.10 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ καθώς εκείνη την εποχή οι εργάτες δούλευαν 12 έως και 13 ώρες ημερησίως 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο ΝΕΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του ΚΑΛΕΡΓΗ Το 1893 2000 εργάτες διαδήλωσαν ζητώντας 8ΩΡΟ- ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ -ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Το 1894 Γίνεται μεγάλη συγκέντρωση με τα ιδία αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις 1936 οι καπνεργάτες της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ξεκίνησαν τον ΦΛΕΒΑΡΗ με κατάληψη ενός εργοστάσιου ύστερα από απόρριψη των αιτημάτων που είχαν οι εργάτες .Συνεχίστηκε συμπαράσταση καπνεργατών και από άλλα εργοστάσια οι εργατικές κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν τον ΜΑΙΟ 1936 με μεγάλη απεργία στην πόλη της ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με διαδήλωση από ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ που πνίγηκε στο αίμα με 12 ΝΕΚΡΟΥΣ .

 

Αυτά για την ιστορία συνάδελφοι έχει χυθεί αίμα για να καθιερωθεί το οκτάωρο και τώρα πάνε να περάσουν με νόμο την κατάργηση του οκταώρου .

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 4-5-21 ΤΡΙΤΗ:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 6/5/21 ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΕΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


     



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους