Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΤΑΙΠΕΔ: Την Τετάρτη ο νέος διαγωνισμός πώλησης του 51% του ΟΛΠ

Το ΤΑΙΠΕΔ θα στείλει την Τετάρτη στους ενδιαφερόμενους επενδυτές – μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η κινεζική Cosco - ένα αναθεωρημένο σχέδιο διαγωνισμού για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. Με το νέο διαγωνισμό, οι επενδυτές θα καλούνται να αγοράσουν το 51% του ΟΛΠ... 









αντί του 67% και δεν θα έχουν το μάνατζμεντ των υπηρεσιών για τα πλοία, όπως προβλεπόταν από το προηγούμενο διαγωνιστικό πλαίσιο, Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει να κλείσει η πώληση πριν από το τέλος του έτους. 'Όπως αναφέρει εξάλλου η Wall Street Journal, «το deal θα εξελιχθεί σε αγώνα μεταξύ της Cosco και της APM Terminals. Αμφότερες ετοιμάζονται να καταθέσουν προτάσεις»

Σύμφωνα ωστόσο με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το ΤΑΙΠΕΔ είναι ικανοποιημένο με την προσφορά των 1,2 δις. ευρώ που έδωσε η κοινοπραξία της Fraport για τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας και αναμένει να ολοκληρωθεί η πώληση σε έναν μήνα. Το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει μία αναθεώρηση της σύμβασης, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία με μικρά ποσοστά το ελληνικό κράτος και οι δήμοι των περιοχών, καθώς και να υπάρξει κάποια συμμετοχή τους στο μάνατζμεντ των αεροδρομίων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ζητήσει να δοθούν 7 και όχι 14 αεροδρόμια για διαχείριση στην κοινοπραξία της Fraport.
Η κυβέρνηση έχει δεχθεί επίσης να πουλήσει το 49% του ποσοστού της ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar, αντί του 66% που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.





Απο: enikonomia.gr - Bloomberg





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους