Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Στα …κρυφά …πήραν αποφάσεις, για αλλαγές στο Εργασιακά!

Ακολουθώντας την ..πεπατημένη του Ασφαλιστικού, η Κυβέρνηση αποφάσισε να καλύψει τις προ-ειλημμένες αποφάσεις για το Εργασιακό με μια –ακόμη- Επιτροπή Σοφών.
Ενώ οι Υπουργοί παρίσταναν τους σκληρούς διαπραγματευτές στο Hilton,  για το θέμα δήθεν των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στις πολύωρες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Τρόικας, είχαν ήδη δρομολογήσει τις νέες οδυνηρές αλλαγές στο Εργασιακό.
Ομαδικές Απολύσεις, νέος Συνδικαλιστικός Νόμος με κατάργηση των σχετικών προνομίων, νέα μορφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αποδόμηση των τελευταίων «εργασιακών κεκτημένων», μπήκαν στον οδικό χάρτη που σχεδίασαν τα στελέχη της Τρόικας και ανέλαβε να υλοποιήσει το Υπουργείο Εργασίας.







Ως άλλοθι για τις επικείμενες επώδυνες αποφάσεις, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, θα χρησιμοποιήσει –κατά τη γνωστή πλέον μέθοδο- τα πορίσματα μιας νέας Επιτροπής Σοφών για το Εργασιακό. H Επιτροπή Σοφών θα «μελετήσει τις βέλτιστες πρακτικές» διεθνώς , θα επεξεργαστεί τις προτάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) και θα εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία μια σειρά από «σκληρές» προτάσεις από τις οποίες προφανώς η Κυβέρνηση θα επιλέξει τις «λιγότερο αντιλαϊκές»…

Η νέα Επιτροπή Σοφών που αποφάσισε να συγκροτήσει το Υπουργείο Εργασίας, θα απαρτίζεται από 9 μέλη, επιφανείς εργατολόγους. Τα 4 μέλη θα τα επιλέξει ο Υπουργός και 4 μέλη θα υποδειχθούν από το Κουαρτέτο των Θεσμών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, θα είναι ένας «Σοφός» εγνωσμένου κύρους και διεθνούς εμπειρίας –κατά πάσα πιθανότητα- προερχόμενος από μία χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου που θα έχει αίσθηση και ευαισθησία απέναντι στις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.

Όποιο κι αν είναι το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το Εργασιακό, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει η Κυβέρνηση είναι συγκεκριμένες.

Αναδιάρθρωση του Τραπεζικού Κλάδου στην Ελλάδα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς χιλιάδες απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων. 

Ομαδικές απολύσεις. Επενδύσεις στην πραγματική οικονομία δεν θα έρθουν αν δεν καταργηθούν προηγουμένως συγκεκριμένα συνδικαλιστικά προνόμια.



Όλα αυτά, Πρώτη Φορά Αριστερά…



ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ


Aπο: toxrima.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους