Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ Ν Ο Μ Ο Υ Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. - 31 - ΛΑΡΥΜΝΑ 26/04/2017

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ , εφαρμόζει ότι δεν είχαν προλάβει να εφαρμόσουν από το 1ο και 2ο μνημόνιο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ , ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και έχει συμφωνήσει να φέρει για ψήφιση μέσα στο Μάιο το 4ο μνημόνιο ως προαπαιτούμενο για να κλείσει η «αξιολόγηση».

Η ΝΔ , το ΠΟΤΑΜΙ , η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ , δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν το 4ο μνημόνιο αλλά «ανησυχούν» που δεν έχει κλείσει η «αξιολόγηση» , αλλά βλέπουν την εφαρμογή του ως «ανάγκη» , ως δέσμευση , διότι το κράτος έχει «συνέχεια» όπως λένε.







Η Χ.Α το παίζει «αντισυστημική» όμως είναι η πιο συστημική από όλους τους άλλους , κάνει προτάσεις νόμων για φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές που ήδη έχουν πάνω από 50 , δημιουργεί «σωματεία», δουλεμπορικά γραφεία προωθώντας εργαζόμενους με 15€ μεροκάματο στο κεφάλαιο. Χτυπά ύπουλα , θρασύδειλα , όπως ανάδειξε και η δίκη της , όποιον αγωνίζεται , όπως τους συνδικαλιστές στο Πέραμα , τον Φύσσα κ.ά. Είναι εγκληματική οργάνωση διότι εγκληματικός είναι ο φασισμός , ο ναζισμός , τα οποία είναι εφεδρικά μοντέλα διαχείρισης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Στηρίζει τους πολέμους , τους επιχειρηματικούς ομίλους και παράλληλα με το ρατσιστικό δηλητήριο που τη διακρίνει επιδιώκει οι εργαζόμενοι να στραφούν ενάντια στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας , να δούμε «το δέντρο δηλαδή και όχι το δάσος».

Άλλα κόμματα που στήριξαν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ με τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν , συνεχίζουν το έργο τους. Αποπροσανατολίζουν δείχνοντας ως αίτια των δεινών που περνάμε το νόμισμα. Μας λένε πως αν γυρίσουμε στη δραχμή τα πράγματα θα στρώσουν για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα , κρύβοντας συνειδητά το κύριο: Αξία δεν έχει αν θα υπάρχει άνεργος με ευρώ ή δραχμή , αξία δεν έχει αν χρωστάς ή πληρώνεις φόρους σε ευρώ ή δραχμή. Αξία έχει να μην υπάρχει άνεργος , να μην υπάρχει απλήρωτος , να μην χρωστάς, να έχεις εξασφαλίσει υγεία , παιδεία , πολιτισμό , στέγη , διακοπές κ. ά και για να έχεις μία ζωή σύμφωνα με τις δυνατότητες που σου προσφέρει σήμερα η επιστήμη και τα μέσα παραγωγής. Για να το έχεις αυτό , θα πρέπει όχι να αλλάξεις μόνο νόμισμα, θα πρέπει να έχεις τα μέσα παραγωγής στα χέρια σου.

Όλοι μαζί οι παραπάνω μας μιλούν για «εθνική ενότητα» για «ομοψυχία και μέσα από αυτές τις πατριωτικές λέξεις επιδιώκουν να συναινέσουμε για να μας πιουν το αίμα ακόμη περισσότερο. Δεν θέλουν αντίσταση στην πολιτική που λιώνει τους εργαζόμενους και τα φτωχά στρώματα από τη μια και δίνει γη , ύδωρ , στους επιχειρηματικούς ομίλους από την άλλη.

Το τέταρτο μνημόνιο έχει συμφωνηθεί. Η παραπέρα επίθεση σε μισθούς , συντάξεις , δικαιώματα , παροχές υγείας , παιδείας , η συνέχιση της φοροληστείας , οι ιδιωτικοποιήσεις , οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας , είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν και θα οξυνθούν. Στο χώρο της ΛΑΡΚΟ θα εκφραστεί αυτό με την ιδιωτικοποίηση, μείωση μισθών, συνέχιση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών.

Η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τη ανατολικής Μεσογείου μυρίζει μπαρούτι από πολέμους που ήδη διεξάγοντα. Το ενδεχόμενο γενίκευσης αυτών των πολέμων δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας , είναι υπαρκτό.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι της κάθε χώρας, αυτοτελώς με τις Κυβερνήσεις ή μέσα από σφηκοφωλιές όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ,G 20, G8 επιδιώκουν την αναβάθμιση τους στον έλεγχο αγορών, μεταφορών και πηγών ενέργειας. Επιδιώκουν το ξαναμοίρασμα και την αλλαγή συνόρων ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα.

Ο πόλεμος είναι η ίδια πολιτική με άλλα μέσα. Ότι δεν μπορούν να το λύσουν με την πολιτική διαχείρισης το λύνουν με πολέμους. Κοινό σημείο είναι πως και στις δυο περιπτώσεις το μάρμαρο το πληρώνουν οι λαοί είτε με αυτό που βιώνουμε σήμερα εμείς στην χώρα μας, είτε με το αίμα χιλιάδων αθώων και την προσφυγιά όπως ο λαός της Συρίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνέχεια των προηγούμενων εμπλέκει την χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ντόπιων Ομίλων. Είναι χαρακτηριστικό η συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών σε 14 αποστολές εκτός συνόρων, η παράταση παραχώρησης της Βάσης της Σούδας για 5 έτη η οποία είναι ορμητήριο για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ όπως στην τελευταία επίθεση στην Συρία. Το ΝΑΤΟ που το χαρακτηρίζουν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου ως «εγγυητή», αναγνωρίζει επί της ουσίας τις επιδιώξεις της Τουρκικής αστικής τάξης που εκφράζονται με τις προκλήσεις στο Αιγαίο σήμερα λέγοντας πως «είστε σύμμαχοι, βρείτε τα». Η Ε.Ε από την άλλη, ο άλλος «εγγυητής» σφυρά αδιάφορα.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Οι πόλεμοι δεν γίνονται «για τα μάτια της ωραίας Ελένης» ούτε επειδή κάποιοι είναι «μανιακοί και τρομοκράτες» . Γίνονται για τα συμφέροντα μια χούφτας κεφαλαιοκρατών. Στους πολέμους δεν σκοτώνονται τα παιδιά των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, όπως και στην «ειρήνη» τους δεν μένουν τα δικά τους παιδιά άνεργα, άστεγα, απλήρωτα. Στους πολέμους όπως και στην ειρήνη τους ματώνουν οι λαοί, οι «μανιακοί» και οι «τρομοκράτες» δημιουργούνται από τους ίδιους για να έχουν πρόσχημα.

Από αυτήν την πραγματικότητα και συνεχίζοντας το δρόμο των εργατών του Σικάγου το Μάη του 1886, των καπνεργατών στην Θεσσαλονίκη το 1936, των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή το 1944, των εκατοντάδων χιλιάδων που έδωσαν την ζωή τους, δεν λύγισαν ούτε για μια στιγμή στον αγώνα για τα δίκαια της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο σας καλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το Συνδικάτο μας σε συνεργασία με την ομάδα γυναικών ΛΟΚΡΩΝ , την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-04-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ .

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Ε.Κ. ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΩΡΑ 10:30.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
  • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ , ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΙ
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε. ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2007 ΩΣ ΒΑΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 14ΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2007



ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ,
ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΔΥΝΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ.




Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους