Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κυβέρνηση: Δρομολογεί την πώληση της Λάρκο


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και όσα διαρρέονται από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη μια σειρά από επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο μιας και οι μετοχές τους σε ότι αφορά τα πλειοψηφικά πακέτα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν-ιδιωτικοποιηθούν στους αμέσως επόμενους μήνες.
Σε ότι αφορά το σχεδιασμό στο τέλος Μαρτίου θα συνταχθεί το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων (στην ουσία ιδιωτικοποιήσεων) και αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.
Σε ότι αφορά την εταιρία ΛΑΡΚΟ  βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εταιριών που προβλέπεται να αποκρατικοποιηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία Λάρκο αποτελεί "φιλέτο" στους επενδυτικούς σχεδιασμούς επιχειρηματιών μιας και μονοπωλεί την εξόρυξη νικελίου στον ελλαδικό χώρο.

Όπως πληροφορούμαστε επίσης εάν και εφόσον ευοδωθούν τα σχέδια αυτών των επιχειρηματικών κύκλων για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Λάρκο στο τραπέζι του σχεδιασμού τους θα τεθεί και ο τρόπος λειτουργίας της. Καθώς και ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους χρειάζεται η εταιρία για να λειτουργήσει.
 

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι πρόωρο να μιλήσουμε για οτιδήποτε μιας και ο σχεδιασμός γύρω από το μέλλον της επιχείρησης τώρα αρχίζει με τις αφόρητες πιέσεις ΤΡΟΙΚΑΣ και ΔΝΤ η εταιρία όπως και οι άλλες εταιρίες να φύγουν από τα χέρια του Δημοσίου.
 

Απο:evia-logos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους