Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

EUROSTAT : ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΕ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

alt
ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Μεγάλη αρνητική Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα η οποία και απεικονίζει πλήρως τα τραγικά αποτελέσματα των κυβερνητικών χειρισμών ,αποφάσεων και επιλογών  της για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας σε ότι αφορά την περιστολή του κόστους εργασίας,
καθώς και τη μείωση  εκείνων των δαπανών που αφορούν τόσο τις αποδοχές εργαζομένων στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ,σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat .Κατά τα στοιχεία αυτά ο δείκτης  παρουσιάζει αύξηση κατά 1,6% στην Ευρωζώνη ενώ παράλληλα στην Ευρώπη των 27 η ετήσια αύξηση να βρίσκεται στο 2%.
Το κόστος εργασίας ανά ώρα στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 6,5% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα και με Ουγγαρία και Ιρλανδία να ακολουθούν με -2,3% και -1,2 αντίστοιχα.
Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή  Ένωση είδαν τους μισθούς τους να αυξάνονται όταν στην χώρα μας το κόστος που αφορά τις αποδοχές των εργαζομένων  μειώθηκε κατά 5,5% με αντίστοιχη αύξηση στην Ευρωζώνη να βρίσκεται στο 1,4% και στην ΕΕ κατά 2,1% .
Στα μη μισθολογικά κόστη, όπου το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι σημειώθηκε μείωση κατά 10,2%, όταν σε Ευρωζώνη και ΕΕ των 27 σημειώθηκαν αυξήσεις 1,5% και 1,9%. Η Πολωνία, περιέκοψε τα μη μισθολογικά κόστη κατά 11%, ενώ αύξησε τις αποδοχές κατά 4%. Η Δανία σημείωσε μειώσεις κατά 8,2% με αυξήσεις αποδοχών 5,4%.
Η Ελλάδα σε επίπεδο κλάδων παρουσιάζει μειώσεις αποδοχών κατά 5,1% στο εμπόριο και τις υπηρεσίες κατά 5% στην βιομηχανία ,στις κατασκευές κατά 9,4%  και παράλληλα η μείωση του μη μισθολογικού κόστους καταγράφεται ως 10% , 8,9% και 13,6%.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον  ,πρέπει να σημειώσουμε πως έχει η μηνιαία δαπάνη  μισθοδοσίας των 15 μεγάλων ΔΕΚΟ η οποία και μειώθηκε κατά – 31%!

Απο:iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους