Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις για την αναβάθμιση Πολυζώη στη Λάρκο



Aπο:messapia-news

Αντιδράσεις φαίνεται ότι δημιουργεί η ξαφνική απόφαση της διοίκησης της εταιρείας Λάρκο για την απόφασή της να αναβαθμίσει τον συνδικαλιστή και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της ετιαρείας κο Πολυζώη Κωνσταντίνο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με μήνυμα που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, μας έγινε γνωστό, ότι η τοποθέτηση
αυτή του κου Πολυζώη στον τομέα ελέγχου της εταιρίας έγινε προκειμένου η διοίκηση να προλάβει τις εξελίξεις εν όψει του διορισμού του συμβούλου αποκρατικοποιήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει τα καθήκοντά του μέσα στο μήνα με σκοπό να οδηγήσει την εταιρία ή έστω το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της σε ιδιώτες έναντι τιμήματος πώλησης το οποίο αναμένεται να προσδιοριστεί.
Στο mail γίνεται σαφέστατος υπαινιγμός για τη "σπουδή" της διοίκησης να προστρέξει υπέρ της εξασφάλισης των εργασιακών σχέσεων του προέδρου του σωματείου, αφήνοντας υπαινιγμούς για ημέτερους της κυβέρνησης ενόψει ανακατατάξεων που μπορεί να φέρει η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Παρακάτω παραθέτουμε προς απόδειξη το mail που λάβαμε, πιθανόν από εργαζόμενους της εταιρείας, στο οποίο παρατίθεται και σχεδιάγραμμα του οργανογράμματος της εταιρίας με τα νέα καθήκοντα του κου Πολυζώη.


"Εν όψη διορισμού του σύμβουλου αποκρατικοποίησης μέσα στο Ιούνιο η διοίκηση έσπευσε να τακτοποιήσει το υψηλόβαθμο προσωπικό.
Το παράδοξο όμως είναι ότι φρόντισε να τακτοποιηθεί και μάλιστα στα πιο ψηλά κλιμάκια ο πρόεδρος του σωματείου Κ. Πολυζώης.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ;  Τι σχέσεις υπάρχουν ανάμεσα στην τωρινή διοίκηση και το σωματείο;
Μας ρωτούν πολλοί αγανακτισμένοι εργαζόμενοι και μας επισημαίνουν ότι το βρισίδι πάει σύννεφο."


Εάν όλα αυτά συμβαίνουν και κάποιοι προσπαθούν να τα περάσουν στο "ντουκου" σημαίνει ότι κάποιοι εκ των εργαζομένων είναι πατρίκιοι και κάποιοι πληβείοι. Με λίγα λόγια κάποιοι ελέω κυβέρνησης έχουν ήδη εξασφαλισμένη την εργασίας τους ενώ κάποιοι άλλοι είναι στην κυριολεξία μετέωροι. Και όπως πολύ σωστά παραθέτει το mail υπάρχει "δεσμός" ανάμεσα σε πρόσωπα του σωματείου των εργαζομένων και την διοίκηση;
Από την άλλη το δεύτερο ερώτημα που δημιουργείται είναι το πως έχει συμφωνηθεί να γίνουν όλες αυτές οι αποκρατικοποιήσεις με τους ιδιώτες επιχειρηματίες εξασφαλίζοντας το μέλλον όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως χρωμάτων και κομμάτων ή μόνο μιας  μερίδας που ανήκει στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι όλων; Όπως αντιλαμβάνεστε τα ερωτήματα δημιουργούνται εύλογα γιατί οι  καιροί είναι πονηροί και χαλεποί.Πολλοί δε είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης με την αρωγή της διοίκησης της εταιρείας ώστε οι αντιδράσεις για την προβλεπόμενη ιδιωτικοποίηση να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες. Και όπως μας είπε μερίδα δύο τριών εργαζομένων της εταιρίας, αν είναι να γίνει η ιδιωτικοποίηση της αυτή να γίνει με ίσους όρους για κάθε εργαζόμενο, θέση με την οποία ουδείς διαφωνεί.


Έχει γραφτεί από Γεώργιος Πρατζί,κος

Απο:messapia-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους