Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΘΗΒΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Κεντρική Πλατεία Θήβας 14 Οκτώβρη 2011 

Εμείς οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ,άνεργοι, νέοι και νέες ,πολίτες της Θήβας ,μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας ,συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2011 στην κεντρική πλατεία της Θήβας και εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο εκτός των άλλων ,να επιδοθεί προσωπικά και στους 4 Βουλευτές που εκπροσωπούν το Νομό Βοιωτίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο: Ο λαός με κομμένη την ανάσα βιώνει καθημερινά την ολοκληρωτική ανατροπή του οικογενειακού και προσωπικού του βίου. Αντιμετωπίζει την ισοπέδωση των δικαιωμάτων του και των κοινωνικών κατακτήσεων .

Οι πολιτικές που επιβάλλονται τον οδηγούν με βίαιο τρόπο στην απόλυτη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Χωρίς μέλλον και προοπτική. Χωρίς Όραμα και Ελπίδα.


Κυβέρνηση και η τρόικα, παρά  την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας. ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝ

Μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Μας λένε ότι θέλουν να σώσουν την Πατρίδα. Αλλά για ποια πατρίδα μιλάνε; Σαφώς για μια Πατρίδα ευημερίας των αριθμών , των κερδοσκόπων ,των τραπεζιτών ,των τοκογλύφων δανειστών ,των λίγων.

Η Πατρίδα, όμως, είμαστε εμείς: ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είμαστε όλοι εμείς, εναντίον των οποίων στρέφεται αυτή η πολιτική και μας εξοντώνει!

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του μνημονίου. Μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής επιλογής που οδηγεί τους εργαζόμενους και την Κοινωνία σε απόγνωση, την Οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Κάθε βδομάδα, κάθε μήνα και πολύ περισσότερο κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά στην καταβολή των δόσεων του ληστρικού δανείου, νέα μέτρα λαμβάνονται σε βάρος μας και προς όφελος των δανειστών και των κερδοσκόπων, αυτών δηλαδή που φέρουν την κύρια ευθύνη για την κρίση.

Η κυβέρνηση, ΑΝΙΚΑΝΗ να ορθώσει ΑΝΑΣΤΗΜΑ στις επιταγές των «βαρβάρων» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τον αναποτελεσματικό, κατηφορικό και ολισθηρό δρόμο της δραματικής μείωσης του επιπέδου ζωής του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων.

Με τη νέα καταιγίδα μέτρων, που αποφάσισαν να εφαρμόσουν η Κυβέρνηση και η Τρόικα, πλήττονται βάναυσα, για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι,  τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, ενώ μένουν στο απυρόβλητο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο και αυτοί που είναι και υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται από την Κυβέρνηση με βάση τις επιταγές της Τρόικα, θυσία στο βωμό του πιο ακραίου και αδιέξοδου ανταγωνισμού, των αγορών και των κερδοσκόπων, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας που αποκτήθηκαν με τους αγώνες του εργατικού κινήματος ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του «μνημονίου». Μιας πολιτικής που είναι εγκλωβισμένη στο πλαίσιο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Αντί για θετική υπέρβαση της κρίσης, η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, η ανεργία εκτινάσσεται σε ανατριχιαστικά ύψη (έχει φτάσει το 20% και στους νέους ξεπερνάει το 40%), η οικονομία καταρρέει, το βιοτικό επίπεδο του λαού μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω.

Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να εφαρμόσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα !!!

Ειδικότερα η Κυβέρνηση με το «πολυνομοσχέδιο», δρομολογεί στον Ιδιωτικό Τομέα ακόμη και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναστέλλονται για δύο χρόνια οι επεκτάσεις των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και διευκολύνεται η εργοδοσία για σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων που οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις μισθών, ενώ τίθεται χρονικό όριο ενός μήνα για τη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου.

Τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα ανατρέπονται. Κατά 20% περικόπτονται οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ και κατά 40% η σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Περικόπτονται άμεσα οι επικουρικές συντάξεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών θα έρθουν και νέες περικοπές.

Στο Δημόσιο τομέα η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, για να απολύσει το προσωπικό των Φορέων που καταργούνται ή συγχωνεύονται με αποτέλεσμα να οδηγηθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην ανεργία ,ενώ παράλληλα με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου οι συνολικές απώλειες και τα προηγούμενα μέτρα της Κυβέρνησης θα ξεπεράσουν το 55%.

Την ίδια στιγμή, τα νέα χαράτσια , ο ισοπεδωτικός κεφαλικός φόρος στα ακίνητα, και η νέα φοροεπιδρομή που θα υποστεί ακόμη και η γενιά των 500 ευρώ, θα οδηγήσουν την κοινωνία σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχια, τη στιγμή μάλιστα που η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και η εισφοροδιαφυγή έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.  Δεκάδες δισ. ευρώ το χρόνο δεν μπαίνουν στα κρατικά ταμεία και 14.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 37 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο.

Η νέα απαίτηση των τροϊκανών για κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι προκλητική και θρασύτατη .

Απαιτούν την ελάχιστη προστασία που απολαμβάνουν οι νέοι εργάτες, οι φτωχοί εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου να την καταργήσουν και αυτή .Επιτέλους για μια φορά η ελληνική κυβέρνηση να πει δυνατά, σταθερά ένα γενναίο όχι.

Η περιοχή μας ,λόγω του ότι είναι κατά κύριο λόγο βιομηχανική , εισπράττει με τον πιο έντονο τρόπο τα αποτελέσματα των αδιέξοδων πολιτικών.
 •
Επιχειρήσεις μία μετά την άλλη κλείνουν .

Εργαζόμενοι σε μεγάλα εργοστάσια όπως ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ και ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΟΥΛΣ είναι εδώ μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Βιομηχανίες κολοσσοί όπως η ΛΑΡΚΟ και μια σειρά από ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ ,ετοιμάζονται για ξεπούλημα.

Κρατικές εταιρίες όπως η ΕΑΒ υπολειτουργούν και διαρκώς απαξιώνονται .

Οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο .

Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης σε λίγο θα εξαφανίσουν την σταθερή εργασία .

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτες . Πολλές Επιχειρήσεις , εκμεταλλευόμενες την γενικότερη επίθεση στην μισθωτή εργασία και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος οικονομικός λόγος ,εφαρμόζουν σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων ,την εκ περιτροπής εργασία , ακόμη και με μία μέρα απασχόληση την εβδομάδα , ενώ άλλες, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση και την αδυναμία του εργαζόμενου να αντιδράσει, κάτω από την απειλή της απόλυσης , έχουν καθιερώσει να χρωστούν σε μόνιμη βάση δουλευμένα δύο και τριών μηνών.

Τα μαγαζιά και οι μικροεπιχειρήσεις λιγοστεύουν .

Η κοινωνική ζωή διαρκώς συρρικνώνεται και η εγκληματικότητα διαρκώς αυξάνεται.


Παράλληλα στην περιοχή μας , το κράτος πρόνοιας και οι δημόσιες υπηρεσίες διαρκώς συρρικνώνονται.
 •
Το Νοσοκομείο μας υπολειτουργεί. Με τεράστια κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Χωρίς φάρμακα και εξοπλισμό. Σαν πολίτες της Θήβας. απαιτούμε ένα σύγχρονο και πλήρες εξοπλισμένο Νοσοκομείο. Επανδρωμένο με κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν εξυπηρετεί μόνο τις δεκάδες χιλιάδες κατοίκων της περιοχής μας. Εξυπηρετεί την Εθνική οδό ,τις φυλακές του Ελαιώνα και το στρατόπεδο . Επιτέλους απαιτούμε σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ συνεχώς υποβαθμίζονται.

Τα σχολεία συρρικνώνονται.

Οι μαθητές είναι δίχως βιβλία.

Ο ΟΑΕΔ και η Εργατική Εστία συνεχώς μειώνουν τις κοινωνικές παροχές.

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας όχι μόνο μειώνει τα δάνεια προς τους εργαζόμενους αλλά καθυστερεί αδικαιολόγητα στην χορήγηση των αδιάθετων σπιτιών.

Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως ο ΣΕΠΕ, έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και γενικώς η εικόνα στην πόλη της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής είναι ανησυχητική και απογοητευτική


Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση του κόσμου της εργασίας, έχουμε πάρει την απόφαση  όλοι οι εργαζόμενοι , να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας την ίδια.

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που μας στέλνει στην απόλυση και την ανεργία. Στην φτώχια και την εξαθλίωση. Μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια μας τη χώρα.

 Να προστατέψουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, το νερό, την ενέργεια  που θέλουν να τα παραδώσουν στους ιδιώτες και να διασφαλίσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας στη σημερινή εποχή της άγριας κυβερνητικής  βαρβαρότητας.

Αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική που θα αναγνωρίζει το κοινωνικό περιεχόμενο της  εργασίας. Για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα διευρύνει τη Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος.

Αγωνιζόμαστε για μια πολιτική που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολογία των υψηλών εισοδημάτων, την ενίσχυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Δημοσίων Υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδημάτων μας και ένα Φορολογικό Σύστημα, που θα αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο.

       Καλούμε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Βοιωτούς Βουλευτές, να μην ψηφίσουν τα νέα εγκληματικά μέτρα.

Να μην ψηφίσουν το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο και να μην συναινέσουν στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων του Δημοσίου, του Ιδιωτικού Τομέα και όλου του ελληνικού λαού.

Να μην προδώσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και να μην συνδέσουν το όνομά τους με την κατάργηση ιστορικών κατακτήσεων.

Πέρα από τις συλλογικές ευθύνες υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθένα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ……Δεν έχουν καμία πολιτική ,κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση.

Η ιστορία γράφεται με τα ΟΧΙ και όχι με τα ΝΑΙ.
 
Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ,άνεργοι,
νέοι και νέες ,πολίτες της Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους