Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βολές για τα παπαγαλάκια στην Αταλάντη


Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΗΜΕΡΑ 14/10/2011

Το χρυσό κλειδί της πόλης και επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος

ΛΑΡΚΟ, η πορεία της, η ιδιωτικοποίηση και οι οφειλές της προς τον Δήμο,μαζί με το ελεύθερο δημοτικό πανεπιστήμιο αλλά και το επιχειρησιακό πρόγραμμα ήταν κεντρικά σημεία αναφοράς στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου των Λοκρών.
Κορυφαίο σημείο της χθεσινής


συνεδρίασης ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο που θα βρεθεί στην Αταλάντη την Κυριακή, στο πλαίσιο
των εκδηλώσεων προς τιμή του Επισκόπου Ταλαντίου Νεόφυτου Μεταξά. Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων που εξελίσσονται αυτό το διάστημα και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες,ωστόσο όμως κορυφαίο σημείο των εκδηλώσεων είναι η Κυριακάτικη εκδήλωση στην οποία θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος και στον οποίο σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
χθες το βράδυ θα απονεμηθεί το «χρυσό κλειδί» της πόλης και θα γίνει η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη.
 

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απάντησε ο δήμαρχος κ. Νίκος Λιόλιος σε μία έρπουσα φήμη που κυριάρχησε στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ότι αφορά ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, που φέρονταν ως αιτία της μη πληρωμής των εργαζομένων της εταιρείας.
Μάλιστα, η δημοτική σύμβουλος κα Γιάννα Παπαγεωργίου έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και από την δική του πλευρά ο κ. Νίκος Λιόλιος ξεκαθάρισεπως «ο Δήμος δεν έκανε ασφαλιστικά μέτρα σε
βάρος της ΛΑΡΚΟ» και λίγο αργότερα ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Γκριτζάπης που είναι και πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ διαβεβαίωσε πως «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πληρώθηκαν». Μάλιστα,ο κ.Λιόλιος σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο έκανε λόγο για «κοροϊδία από διάφορα παπαγαλάκια» η οποία και θα πρέπει να τερματιστεί όπως είπε. Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα, άφησε όμως αρκετά υπονοούμενα για διακίνηση πληροφοριών που δεν έχουν καμία βάση. Ο ίδιος ο κ. Λιόλιος υποστήριξε πως «ο Δήμος έκανε το καθήκον του και έκανε ότι έπρεπε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών» ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Γκριτζάπης με νόημα είπε πως «έχει γεμίσει η περιοχή παπαγαλάκια και κάποιοι έχουν πάθει ψιττακίαση».


Το θέμα της ΛΑΡΚΟ όμως απασχόλησε για περισσότερο από 2 ώρες την χθεσινή συνεδρίαση αφού πάνω στο τραπέζι τέθηκαν και τα θέματα που έχουν σχέση με την πορεία της. Απ’όλες τις
πλευρές εκφράστηκαν επιφυλάξεις σε ότι αφορά τις εξελίξεις, υπογραμμίστηκε με νόημα ότι ο Δήμος οφείλει να τις παρακολουθεί και «να παρεμβαίνει οπουδήποτε και όταν πρέπει» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ.Λιόλιος.
 

Από την δική του πλευρά ο κ. Γιώργος Ρούσης αναφέρθηκε ιστορικά στα θέματα που έχουν προκύψει με την ΛΑΡΚΟ, υπογράμμισε πως μέχρι το 1997 πλήρωνε κανονικά τα δημοτικά τέλη, από τότε και μετά όμως σταμάτησε. Ο ίδιος υποστήριξε πως όλα αυτά τα οποία ακούγονται το τελευταίο διάστημα είναι συνήθη για την περιοχή και τόνισε την ανάγκη ο Δήμος να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στα περιβαλλοντικά θέματα που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Επανέφερε το θέμα της έκθεσης των επιθεωρητών περιβάλλοντος και της κας Καραβασίλη, τονίζοντας ένα προς ένα τα σημεία τα οποία και θα πρέπει όπως είπε να αναδειχθούν.   

Σχολιάζοντας ο Δήμαρχος κ. Νίκος Λιόλιος υπογράμμισε πως ο Δήμος δεν έχει παραγράψει τις απαιτήσεις από την ΛΑΡΚΟ, τόνισε πως «προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσέξουμε τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και τους μεσσίες που ενδιαφέρονται». Ο ίδιος ο Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί πως η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις συνολικά στην πορεία του Δήμου.
Το πανεπιστήμιο Κύκλο σεμιναρίων, ομιλιών αλλά και προσκλήσεων σε διακεκριμένους επιστήμονες θα οργανώνει το ελεύθερο δημοτικό πανεπιστήμιο των Λοκρών που χθες το βράδυ αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να προωθήσει αυτή την ενέργεια με εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μπονόβα.

Όπως μάλιστα υπογραμμίστηκε όλη αυτή η προσπάθεια θα είναι ενταγμένη μέσα στην διαβίου μάθηση, και τα θέματα θα τα αναλύουν διακεκριμένοι επιστήμονες. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε πως θα πρέπει να συγκροτηθεί η πρώτη επιτροπή που θα προωθήσει τις συγκεκριμένες κινήσεις, ενώ προσδιορίστηκε πως ο κύκλος των εκδηλώσεων θα οργανώνεται σε διάφορες περιοχές του Δήμου και τις οποίες θα έχουν την δυνατότητα να τις παρακολουθούν όλοι οι πολίτες της περιοχής.
 

Οι υπηρεσίες
 

Η μία μετά την άλλη διάφορες υπηρεσίες τόσο από την Αταλάντη όσο και από την ευρύτερη  περιοχή του Δήμου είτε έχουν μετακομίσει, είτε προετοιμάζονται για μετακόμιση, είτε βρίσκονται σε ένα προκαταρκτικό στάδιο. Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Λιόλιος υποστήριξε πως οι περισσότερες κινήσεις από αυτές είναι στο πλαίσιο της περιστολής του κόστους τους. Μίλησε για απομάκρυνση γραφείων ΙΚΑ από την Λάρυμνα, για τον ΟΤΕ της Αταλάντης, την ΑΤΕ των Λιβανατών αλλά και άλλες διάφορες υπηρεσίες. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ως Δήμος θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να παραχωρήσει ακόμη και δικούς του χώρους για στέγαση των υπηρεσιών έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους στην περιοχή και να αποτελέσει κίνητρο για να παραμείνουν. Ακόμα υπογράμμισε πως θα πρέπει στην περίπτωση που δεν έχει ιδιόκτητα κτίρια να προχωρήσει ακόμη και σε ενοικίαση για να διευκολύνει την στέγαση των υπηρεσιών και την παραμονή τους.
Τέλος, σε ότι αφορά το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου σημειώθηκε σε όλους τους τόνους ότι αυτό θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της νομοθεσίας, μέσα από τις δομές που
προβλέπεται. Δηλαδή να συνταχθεί με δυναμικό του Δήμου και να ολοκληρωθεί ο κύκλος της ανοιχτής διαβούλευσης είτε στην επιτροπή διαβούλευσης είτε και σε συνολικότερο διάλογο στην κοινωνία. Από την δική του πλευρά ο κ. Σουλτανόπουλος έθεσε σειρά από ερωτήματα σε σχέση με την εξέλιξη και την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το τεχνικό του σκέλος.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Λιόλιος προσδιόρισε τις προτεραιότητες στην πολιτιστική ταυτότητα που πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος, μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τον σαφέστατο προσανατολισμό προς τον τουρισμό.



Απο: Εφημερίδα ΗΜΕΡΑ   14/10/2011










1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
    ΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 3 ΕΚΑΤ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ 18 ΕΚΑΤ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 1 ΕΚΑΤ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ;
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ;
    ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους