Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Συμεών Κεδίκογλου: 2 δικογραφίες της ΛΑΡΚΟ στο συρτάρι του Εισαγγελέα



Δύο δικογραφίες στο αρχείο της Δικαιοσύνης (του Εισαγγελέα) και έλεγχος σε εξέλιξη από το ΣΔΟΕ για τον οικονομικό έλεγχο υψηλόβαθμων στελεχών της ΛΑΡΚΟ.

Τα παραπάνω αναφέρονται στις απαντήσεις των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών στην αναφορά που είχε καταθέσει ο Συμεών Κεδίκογλου προωθώντας το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει σχετικά ότι στις
 
11-4-2007, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως δικογραφία και διενεργήθηκε αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελικό λειτουργό. Ένα χρόνο περίπου αργότερα υπεβλήθη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης.
Όταν ολοκληρώθηκε και η προκαταρκτική εξέταση, ο αρμόδιος Εισαγγελέας υπέβαλε εκ νέου τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να τεθεί τελικώς στο Αρχείο με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών στις 15-7-2009.

Η αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε επίσης όταν στις 3-6-2009 κατατέθηκε μήνυση του νόμιμου εκπροσώπου του ΣΕΛ, του ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ κ.λπ. για να τεθεί και πάλι η δικογραφία στο αρχείο στις 24-6-2011. Στο δε Τμήμα της Ανάκρισης, το Υπουργείο ενημερώνει ότι δεν έχει εισαχθεί υπόθεση που αφορά την εταιρία ΛΑΡΚΟ. Διαβάστε εδώ τη σχετική απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του απαντά ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος-Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη προβεί σε προκαταρκτικές ενέργειες για τη συλλογή στοιχείων σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατόπιν του αιτήματος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για έλεγχο όλων των προσώπων, που κατά την περίοδο 1988-2009 διετέλεσαν Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ., Πρόεδροι της εταιρίας ΓΜΜ Α.Ε. ΛΑΡΚΟ. Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο βουλευτής θα παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας που διενεργεί το ΣΔΟΕ και παραμένει στο πλευρό των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους.


Απο:eviaportal



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους