Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΚΚΕ: Απάτη οι κόκκινες γραμμές

Ευρύτερη σημασία δίνει το ΚΚΕ στην απεργία των χαλυβουργών και στον τρόπο που αυτή χτυπήθηκε από την κυβέρνηση, στην οποία αποδίδει και την πλήρη... ευ­θύνη για τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες στον Ασπρόπυργο.

Από την πρώτη στιγμή με επίσημη ανακοίνωση το ΚΚΕ υπερασπίστηκε την απεργία και τη σημασία της για τη συγκυρία, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι η «βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη “Χαλυβουργία Ελλάδος”, μετά από εισαγγελι­κή εντολή».

Από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής η αντιπαράθεση για τη Χαλυβουργία κορυφώθηκε, με τους εταίρους της συγκυβέρνησης και πολλά ΜΜΕ να περιγράφουν ως συντεχνιακή υπόθεση του ΠΑΜΕ την απεργία της Χαλυβουργίας και υπονοώντας κατ’ επέκταση «μικροκομματική διαχείριση» εκ μέρους του ΚΚΕ, η οποία, σύμφωνα με την επίσημη ρητορική, οδηγεί σε κλείσιμο το εργοστάσιο και τους εργαζομένους οριστι­κά στην ανεργία.

«Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι άνεργοι, όπως και οι απολυμένοι από τον Μάνεση, για τους οποί­ους ο Α. Σαμαράς όχι μόνο δεν είπε λέξη, αλλά τους κα­τέταξε και στους υπεύθυνους για την ανεργία» ήταν η απάντηση του Περισσού.


Το μήνυμα


Πέρα όμως από τη Χαλυβουργία, το ΚΚΕ, απαντώντας σε όλη αυτήν την επιχειρηματολογία, προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να αναδείξει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί προανάκρουσμα για τις σκληρές συγκρούσεις που έρχονται ελέω ιδιωτικοποιήσεων και καταργήσεων - συγχωνεύσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου που αναμένεται ότι θα έχουν νέα θύμα­τα εργαζομένους και θέσεις εργασίας. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΚΚΕ, μεταφράζεται σε στοχοποίηση και υπονόμευση των απεργιών και ένταση της καταστολής απέναντι στις εργατικές και λαϊκές αντι­δράσεις. Με άλλα λόγια, υποστηρίζει το ΚΚΕ, το ζητού­μενο για την κυβέρνηση είναι να περάσουν υπό δήθεν αναπτυξιακό μανδύα και χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις τα μέτρα με αιχμή τα εναπομείναντα εργασιακά – και ασφαλιστικά – δικαιώματα.

Ενδεικτικά, στην ανακοίνωσή του μετά την επέμβαση των ΜΑΤ το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύ­νολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο Περισσός έχει άλλωστε χαρακτηρίσει «σκέτη απά­τη» τις «κόκκινες γραμμές» και προειδοποιεί ότι είναιπαραπλανητική η εικόνα που δίνεται ότι τα μέτρα αφο­ρούν περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου, πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λπ. Στην πραγματικότητα, σημειώνεται, «τα 11,5 δισ. ευρώ θα τα αφαιρέσουν από τις τσέ­πες του λαού». Η Αλέκα σε δηλώσεις της επανήλθε στο ζήτημα των συντάξεων υποστηρίζοντας ότι μεθοδεύε­ται περικοπή των «δήθεν μεγάλων συντάξεων» και των επικουρικών, ενώ στην πραγματικότητα «κι αυτές οι δή­θεν μεγάλες συντάξεις είναι ονομαστικές, γιατί έχουν υποστεί μεγάλη λεηλασία με τα χαράτσια και τους φό­ρους».

Αλέκα καλεί Σαμαρά


Με βάση λοιπόν και τη γενικότερη εκτίμηση ότι τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα θα ενταθούν στο πλαί­σιο του πακέτου των ιδιωτικοποιήσεων και των περικο­πών, το ΚΚΕ επιμένει με την παρέμβασή του στην ανά­δειξη των εργασιακών, ασφαλιστικών κ.λπ.

Μετά την κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάρ­γηση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, το ΚΚΕ επανέρχεται με επί­καιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στέλνοντας το μήνυμα ότι το ΚΚΕ το παλεύει και μέσα στη Βουλή, σε αντίθεση με το παρελθόν, και δεν αφήνει όλο το πεδίο παρέμβασης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η Αλέκα με την επίκαιρη ερώτηση θέτει πέντε ζητήματα: την άμεση κατάργηση α) της μείωσης του επιδόματος ανεργίας «στο εξευτελιστικό ποσό των 360 ευρώ», β) της μείωσης του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης, γ) των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων που επέβαλαν το απα­ράδεκτο αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ, δ) των προκλητικών μειώσεων των συντάξεων κατά τη διάρ­κεια των τελευταίων 2,5 χρόνων και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Τέλος, ζητά άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από τα χρέη στις τράπεζες αναφέροντας ότι θα επαναφέρει σχετική πρόταση νόμου που είχε καταθέσει προεκλογικά στη Βουλή.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους