Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΤΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ !!!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΝΕΝΟΕΙΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ 
''ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΣΤΕ'' !!!!!!!!

Στις 15.8.12 δημοσίευμα της Καθημερινής με τίτλο ʽʼ Οδεύουν προς κλείσιμο ΟΔΙΕ και ΛΑΡΚΟ ʽ με μισές αλήθειες παρουσιάζει μια υπερχρεωμένη εταιρία με 450 εκ  χρέη.

Σήμερα 17.8.12 δημοσίευμα των ΝΕΩΝ  με τίτλο ʽʼ Μοντέλο ΑΤΕ θα εφαρμοστεί και για την πώληση της ΛΑΡΚΟ ʽʼ παρουσιάζει μια εταιρία με συσσωρευμένες ζημιές άνω του 1 δις .!!!

Η προσπάθεια απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ και των εργαζόμενων είναι εμφανής.
Οι εργαζόμενοι μέσω των Σωματείων τους έχουν καταγγείλει...



το σχέδιο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ μιας από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας που φέρνει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στην Εθνική Οικονομία που έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα ελληνικής γης με εξερευνημένη αξία Νικελιούχων κοιτασμάτων της τάξεως των 20 δις  και έχει ένα εργοστάσιο με τεράστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία, με ιδιόκτητο λιμάνι 3 μεταλλεία και ένα Ανθρακωρυχείο.

Εχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται ( σε εξι νομούς της Ελλάδας )και την εθνική οικονομία  για πάνω από 2 γενιές και μόνο τα εξερευνημένα κοιτάσματα φθάνουν για μια γενιά ακόμη.


Είναι αυτονόητο ότι η αξία της είναι ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη.


Κατά συνέπεια αυτός ο αμύθητος πλούτος
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ παρά μόνο ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ..

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΤΗ.

ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ διαμορφωτές της κοινής γνώμης την διασύρουν ,την απαξιώνουν και μέσω της τρομοκράτησης των εργαζομένων προσπαθούν να κάμψουν κάθε αντίσταση.

Οι
  συντάκτες των παραπάνω άρθρων λένε την μισή αλήθεια..Αυτή που απαξιώνει και τρομοκρατεί.

Αν δεν την γνωρίζουν , οφείλουν να ενημερωθουν και να αποκαταστήσουν ολόκληρη την αλήθεια.

Συγκεκριμένα ,μερικές μόνο από τις αλήθειες που κρύβονται:


1 .
Τα 200 εκ.  που φαίνονται ότι χρωστάει στο κράτος , είναι μια αμαρτωλή ιστορία για την οποία η ΛΑΡΚΟ δεν τα αναγνωρίζει και έχει προσφύγει στα δικαστήρια και αυτό γιατί όταν έγινε το μεγάλο οικονομικό έγκλημα της περιόδου 2006-2008 και 500 εκ. έκαναν φτερά από τα ταμεία της με την περιβόητη μέθοδο της προπώλησης του Νικελίου , τότε το κράτος σαν βασικός μέτοχος της ΛΑΡΚΟ αντί να στηρίζει την μήνυση των εργαζομένων  και να διεκδικήσει τα διαφυγόντα κέρδη, έστειλε  την εφορία για να ρίξει πρόστιμο 207 εκ  θεωρώντας ότι τα 500 εκ.  ήταν κέρδη και έπρεπε να φορολογηθούν. Επιτέλους πόσες αμαρτίες να πληρώσει αυτή η εταιρία και οι εργαζόμενοι της ;
Τις κλέψανε 500 εκ και το κράτος σαν βασικός μέτοχος αντί να τιμωρήσει τους κλέφτες έρχεται και τιμωρεί την ίδια με  άλλα 200 εκ.  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!      
 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Εκεί που μας χρωστάγανε τώρα χρωστάμε.
 

2 . Αυτή την στιγμή το κράτος χρωστάει στην ΛΑΡΚΟ πάνω από 60 εκ ευρώ από μη επιστροφή του ΦΠΑ.
 

3 .Οι κερδοφόρες χρήσεις δεν είναι μία αλλά δύο ( 2010-2011).
 

4 . Δεδομένου ότι η τιμή του  ρεύματος που πληρώνει η ΛΑΡΚΟ στην ΔΕΗ είναι σχεδόν η διπλάσια από αυτή που πληρώνουν οι αντίστοιχοι παραγωγοί Νί  στην παγκόσμια αγορά, είναι ξεκάθαρο ότι η ΛΑΡΚΟ εδώ και χρόνια επιδοτεί την ΔΕΗ, γεγονός που σύντομα θα επιβεβαιωθεί και με απόφαση της ΡΑΕ μετά την προσφυγή της ΛΑΡΚΟ ( αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν δικαιωθεί ) και που όχι μόνο θα εξαφανίσει το σημερινό εμφανιζόμενο χρέος των 50 εκ.   προς την ΔΕΗ αλλά το πιο πιθανόν θα χρωστάει η ΔΕΗ προς την ΛΑΡΚΟ.

5. Ένα σημαντικό κομμάτι των υποχρεώσεων της εταιρίας ,περίπου 60 εκ , είναι καθαρά λογιστικό ωφελείται στην παλιά ΛΑΡΚΟ που εκκαθαρίστηκε  το 1989 που από μια τότε κακή ρύθμιση , η  σημερινή ΛΑΡΚΟ  φαίνεται να χρωστάει την στιγμή που η εκκαθαρισμένη ΛΑΡΚΟ έχει τακτοποιήσει τις οφειλές της και το σημερινό ποσό θα είναι από τόκους υπερημερίας τόσων ετών και θα αποτελεί καθαρό κέρδος μιας κατ ουσία ανύπαρκτης εταιρίας.
 
6 . Περί τα 75 εκ. ευρώ παλιές υποχρεώσεις προς την ΔΕΗ. έχουν ρυθμιστεί με μακροχρόνια πώληση Λιγνίτη που παράγει η ΛΑΡΚΟ.

7 .Η ΛΑΡΚΟ και όπως φαίνεται από τους επίσημους δημοσιευμένους ισολογισμούς κάθε χρόνο κάνει τις προβλεπόμενες αποσβέσεις και όπως προκύπτει από τον  τελευταίο ισολογισμό του 2011 το εναπομένον κεφάλαιο προς απόσβεση ανέρχεται στα 17 εκ και όχι στα 70 όπως αναφέρουν στην παραπληροφόρηση.

8 .
Η ΛΑΡΚΟ από σύστασης της μέχρι και σήμερα ,ήταν και είναι μια Ανώνυμη εταιρία και η λειτουργία της δεν έχει καμία σχέση με το Δημόσιο ,ΝΠΔΔ ,ΟΤΑ, ΔΕΚΟ .  Οι εργαζόμενοι της  δεν είναι κρατικοδίαιτοι και ακριβοπληρωμένοι  υπάλληλοι. Δεν είχαν ποτέ τα εργασιακά προνόμια του  Δημοσίου. Απασχολούνται σε σκληρές και επικίνδυνες εργασίες. Είναι εργαζόμενοι σε βαριά ,επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία  Σε καμίνια με θερμοκρασίες 1500 βαθμών, σε υπόγειες στοές  και σε νταμάρια . Με δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.  Με εκατοντάδες σοβαρών τραυματισμών  και με πληθώρα επαγγελματικών ασθενειών. Δεν έχουν ούτε ένα από τα εργασιακά  προνόμια και την σιγουριά των εργαζομένων στο Δημόσιο , αλλά είναι εκτεθειμένοι στους ίδιους κινδύνους και ρίσκα με εκείνα των εργαζομένων στην ελεύθερη αγορά Με απολύσεις και διαθεσιμότητες στο παρελθόν. και οι μισθολογικές απολαβές του ήταν και είναι αποτέλεσμα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που προβλέπονται από τον Ν. 1876/90..

9. Οι αμοιβές των εργαζομένων παρότι  είναι  άκρως εξειδικευμένοι, εκτεθειμένοι σε διαρκή κίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον  ,ιδιαίτερα των προσληφθέντων κατά την τελευταία 5ετία (  60%  του συνόλου των εργαζομένων) είναι οι  κατώτατες  αυτών που προβλέπουν οι Κλαδικές Συμβάσεις ,ενώ στο σύνολο των εργαζομένων οι μισθοί έχουν ʽʼπαγώσει ʽʼ από την τελευταία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του 2007   ( προ πενταετίας) . Η δε συμμετοχή της μισθοδοσίας του προσωπικού  στο συνολικό κόστος της εταιρίας είναι της τάξεως του 17% , ποσοστό αρκετά χαμηλό για τα διεθνή και εγχώρια επιχειρηματικά δεδομένα.

Κατά συνέπεια και μόνο απ΄ αυτά εξάγεται το αυτονόητο συμπέρασμα ότι η ΛΑΡΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ  ΕΤΑΙΡΙΑ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ.

Το μόνο μόνο που χρειάζεται είναι  ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ΔΗΜΟΣΙΟΣ  ΕΛΕΓΧΟΣ  για την ορθολογική διαχείριση του τεράστιου ορυκτού πλούτου που εκμεταλλεύεται.

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΟΥΝ.

Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ (1960-1980) ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ( ΑΝΑΓΩΓΙΚΑ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΕΙ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ), ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ .

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
                          Απο:paskelarcomei
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους