Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Αλλαγή φρουράς στην ΛΑΡΚΟ

Αλλαγή φρουράς χθες το απόγευμα στο τιμόνι της ΛΑΡΚΟ
Το Δ.Σ. που συνεδρίασε τη χθεσινή μέρα επέλεξε τον κ. Βασίλειο Γριμάνη για τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος
Συμβούλου,όπως και επίσημα ανακοινώθηκε από την εταιρεία.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ακριβώς λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εμπλοκή του οικονομικού εισαγγελέα ο οποίος αναζητά ευθύνες στα μέλη των διοικήσεων αλλά και τους επικεφαλής των ΔΕΚΟ και των ΝΠΔΔ που δεν είχαν προχωρήσει σε περικοπές μισθών σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα θεωρείται ως κατ' εξοχήν εξέλιξη μετά από τις πολιτικές προεκτάσεις που έχει πάρει η συγκεκριμένη κόντρα αφού το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Μπαράκου.


 

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη φάση για την εταιρεία αφού από τη μια πλευρά ολοκληρώνεται ο χρόνος των παρατάσεων που είχαν δοθεί και από την άλλη πολλά είναι τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία θα περάσει σε άλλα χέρια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξαναζεσταίνονται τα σενάρια που θέλουν τη διάσπαση της εταιρείας σε καλή και κακή, έτσι
ώστε μεταλλευτικά δικαιώματα, λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και το εργοστάσιο της Λάρυμνας να μπορούν να περάσουν σε χέρια ιδιωτών, εγκαταλείποντας το σύνολο του παθητικού στην παλιά εταιρεία και μαζί και τους εργαζόμενους.Αν και αυτά
τα σενάρια έχουν διαψευστεί μέχρι σήμερα, όμως πληθαίνουν οι αναφορές στον τύπο το τελευταίο δεκαήμερο που σε κάθε περίπτωση μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν.
Είναι χαρακτηριστικό πως η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της ΛΑΡΚΟ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και για την ίδια την εταιρεία καθώς ουσιαστικά παίζεται το μέλλον της και η πορεία της από δω και πέρα. Να σημειώσουμε ότι ορισμένες από τις πρόσφατες παρατάσεις που δόθηκαν λήγουν σε λίγες μέρες γεγονός το οποίο έκανε το θέμα περισσότερο
εκρηκτικό και κρίσιμο.Η Κυβέρνηση μπορεί να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά της όμως σε κάθε περίπτωση διακηρύσσει την πρόθεσή της για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Σε ότι αφορά τώρα τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ κ. Βασίλη Γριμάνη έχει μια πολυετή εμπειρία στη διοίκηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό,μεταξύ των οποίων -οι πιο πρόσφατες- στην Hellas Can, την ΕΛΒΑΛ και τη Βιοχάλκο. O κ. Γριμάνης αποφοίτησε από το Ohio Northern University και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University Of Mississipi.
Ωστόσο η ΛΑΡΚΟ παρά τη θυελλώδη περίοδο την οποία διανύει και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει τις αποδόσεις της παρά το γεγονός ότι δίνονται στη δημοσιότητα αμφιλεγόμενα οικονομικά αποτελέσματα.
Παρά λοιπόν την κρίση η ΛΑΡΚΟ ακόμη και σήμερα παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως με εξαγωγές σε ολόκληρο τον πλανήτη.



Της Ημέρας...23/8/2012







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους