Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

2012: 10 κορυφαία γεγονότα σε όλον τον κόσμο έκαναν ρεκόρ στο twitter!

2012: 10 κορυφαια γεγονοτα σε ολον τον κοσμο εκαναν ρεκορ στο twitter!
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2012 το Twitter υπήρξε ένα από τα μέσα που όχι μόνο μετέδωσε τα σημαντικότερα νέα αλλά τα δημιούργησε κιόλας.
Από την ανασκόπηση της χρονιάς του Twitter ξεχωρίσαμε 10 γεγονότα στα οποία το συγκεκριμένο social network έπαιξε σημαντικό ρόλο.
 
 
 
 
 
 
Ξεκινάμε με τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές. Πριν τον επίσημο νικητήριο λόγο του το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου 2012 ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την επανεκλογή του στο Twitter. «Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό», τουίταρε. «Έτσι κάναμε την καμπάνια μας και αυτοί είμαστε. Σας ευχαριστούμε».
Το μήνυμά του είχε περισσότερα από 150.000 retweets.
 
 
Στις 3 Δεκεμβρίου 2012 τα νέα κυκλοφόρησαν στο Twitter ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ περιμένουν το πρώτο τους παιδί.
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο tweets στάλθηκαν ως απάντηση σε αυτό το χαρμόσυνο νέο.
 
 

Ο τυφώνας Σάντι ξεκίνησε ως καταιγίδα από την Καραϊβική στα τέλη του Οκτωβρίου του 2012, προτού μετακινηθεί προς την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πέρασμά του, σε επτά διαφορετικές χώρες.
Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τουίταραν εικόνες του Σάντι. Ανάμεσά τους και η Σουνίτα Γουίλιαμς που έστειλε το μήνυμα: 'Ελπίζω όλοι να είναι καλά με τον τυφώνα. Είδαμε τον #sandy να περνάει από την πορεία μας χθες'.
 

Ένας από τους πολλούς διάσημους που πήραν μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στις 27 Ιουλίου 2012 ήταν ο Sir Τιμ Μπέρνερς Λι, ο εφευρέτης του world wide web.
Έστειλε ένα tweet κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του που έλεγε, απλώς: 'Αυτό είναι για όλους'. Αμέσως έγινε retweet περισσότερες από 10.000 φορές.

 
 
 
Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 μια κάμερα είχε τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του νερού της πισίνας και αιχμαλώτιζε εντυπωσιακές εικόνες των αθλητών εν δράσει. Ορισμένες από αυτές τουιτάρονταν από το λογαριασμό @L2012PoolCam.
Στη φωτογραφία που βλέπετε απεικονίζεται η ομάδα συγχρονικής κολύμβησης της Κίνας.
 

 
 
 
Το Μάρτιο του 2012 ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον έγινε ο δεύτερος άνθρωπος που κατέβηκε στο βυθό του θαλάσσιου ρήγματος Μαριάνα στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Κατά τη διάρκεια της βουτιάς του έγινε και ο πρώτος άνθρωπος που έστειλε tweet από βάθος 35.755 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 'Μόλις φτάσαμε στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού. Η βουτιά στον ωκεανό ποτέ δεν ήταν καλύτερη. Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας αυτά που βλέπω'.

 
 
 
Τον Οκτώβριο του 2012 ο γιαπωνέζος αναρριχητής Νομπουκάζου Κουρίκι τουίταρε την άφιξή του στο όρος Έβερεστ.
Στις 17 Οκτωβρίου έστειλε το μήνυμα: 'Έχω προχωρήσει 7.500μ από το σημείο camping. Είναι πραγματικά κρύα και σκοτεινά, σαν το διάστημα. Βλέπω μόνο αστέρια'. Δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή εξαιτίας ισχυρών ανέμων και παγωνιάς.

 
 
 
Το όχημα Curiosity της NASA προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη στις 6 Αυγούστου του 2012.
Το προσωπικό στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA τουίταρε την επιτυχή προσγείωση στον κόκκινο πλανήτη.
'Δε χρειάζονται σχόλια. Τρία λεπτά πριν η άφιξη' τουίταρε ο Στίβεν Λι, ένας από την ομάδα, μαζί με μια εικόνα. Ο Curiosity είχε ήδη στείλει εκθαμβωτικές φωτογραφίες από τον Άρη. Θα συνεχίσει να βρίσκεται εν λειτουργία για δύο ακόμα χρόνια τουλάχιστον.


 
 
 
Στις 9 Νοεμβρίου είναι η επέτειος από την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989.
Φέτος η επέτειος αποτυπώθηκε και στο Twitter μέσα από το λογαριασμό @9Nov89live στον οποίο αναβίωσαν σημαντικά γεγονότα καθώς χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν με το hashtag #TwitternWie1989 ('tweeting like in 1989').

 
 
 
Το Μάρτιο του 2012 μια φιλανθρωπική οργάνωση με το όνομα Invisible Twitter χρησιμοποίησε το δημοφιλές site για να δημοσιοποιήσει το ντοκιμαντέρ για τον αρχηγό των guerilla της Ουγκάντα και την ομάδα του LRA. Το #StopKony έγινε worldwide trend.
Το ντοκιμαντέρ έγινε θέμα συζήτησης στο twitter για πολλές μέρες με αμέτρητους ανθρώπους να εκφράζουν τις ανησυχίες τους όσον αφορά στις προθέσεις της φιλανθρωπικής οργάνωσης.


 
 
 
Τον Απρίλιο του 2012 το προσωπικό του ζωολογικού κήπου της Ουάσινγκτον τουίταραν live τη γονιμοποίηση του 13χρονου Mei Xiang, ενός γιγαντιαίου πάντα. Στις 30 Απριλίου η ομάδα που είχε αναλάβει τη διαδικασία, αναγκαία για τη διατήρηση του είδους, τουίταρε live.
 
 

 
 
 
Ο ποδοσφαιριστής Φαμπρίς Μουάμπα έπαθε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το Μάρτιο του 2012. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει για περισσότερο από μία ώρα. Η φράση #PrayforMuamba έγινε tweet περισσότερες από 700.000 φορές μέσα στον επόμενο μήνα. Ο Μουάμπα κατάφερε να συνέλθει εντελώς.
 
 
Aπο: msn.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους