Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ναυτιλιακή εταιρεία ζητεί την αναστολή ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ


Την παρέμβασή της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και των βασικών μετόχων της εταιρείας (Εθνικής Τράπεζα και ΔΕΗ) αλλά και την αναστολή της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, της ΛΑΡΚΟ μέχρις οριστικής δικαστικής ή εξώδικης επίλυσης των μεταξύ τους διαφορών ζητά η ναυτιλιακή εταιρεία ΝΤΑΪΑΜΟΝΤΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ». H παρέμβαση της ναυτιλιακής εταιρείας που ζητά με αγωγές της... 




περί τα 229 εκατ. ευρώ από την ΛΑΡΚΟ γίνεται σε μία περίοδο που εκκρεμμεί η ιδιωτικοποίηση της μεταλλευτικής εταιρείας και λίγες ημέρες πριν την γενική συνέλευση των μετίχων που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιανουρίου.
Η ναυτιλιακή εταιρεία που συμμετείχε σε μία σειρά διαγωνισμών που προκήρυττε η ΛΑΡΚΟ για την μεταφορά μεταλλευμάτων, εκφράζει φόβους ότι με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας θα απολέσει τα νόμιμα δικαιώματα της που απορρέουν από τις συμβάσεις που είχε με την ΛΑΡΚΟ.
Ειδικότερα αποτέλεσμα των διαγωνισμών που προκήρυττε η ΛΑΡΚΟ ήταν η υπογραφή τεσσάρων συμβάσεων μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και της ναυτιλιακής εταιρείας, με προοπτική μάλιστα ανανέωσης ή παράτασης των.
"Αν και έναντι της ΛΑΡΚΟ ΓΜΜ ΑΕ υπήρξαμε απόλυτα συνεπείς, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, αναμένοντας ευλόγως την ανάλογη εκ μέρους της συμπεριφορά, η ΛΑΡΚΟ, δια των εκπροσώπων και ανώτατων διοικητικών και διευθυντικών στελεχών της, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της και στο θεσμικό της ρόλο ως νομικό πρόσωπο αλλά αντίθετα εκδήλωσε σε βάρος μας σκόπιμα αντισυμβατική, αδικοπρακτική και δόλια συμπεριφορά, εκ της οποίας ζημιωθήκαμε πολλαπλώς", υποστηρίζει στο εξώδικο της η ΝΤΑΪΑΜΟΝΤΣ.
Μέχρι στιγμής η εταιρεία για την αποκατάσταση κάθε είδους ζημίας που υπέστη (θετική, αποθετική, διαφυγόντα κέρδη, ηθική βλάβη) έχει εγείρει σε βάρος της ΛΑΡΚΟ αγωγές και έχει ασκήσει αιτήσεις έκδοσης διαταγών πληρωμής, εισπράττοντας συνολικά πάνω από επτά εκατ. ευρώ μετά από σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων, ενώ εκκρεμούν και άλλες αγωγές συνολικού ύψους 229,1 εκατ. ευρώ.


Κέρδος online 16/1/2013






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους