Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η ΛΑΡΚΟ κλείνει, ζούμε με μια καθημερινή αγωνία και με μια αβεβαιότητα, μια τρομοκρατία, πως για να συνεχίσουμε...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Καρδίτσας, ένα αποκλειστικά γεωργικό χωριό χωρίς να γνωρίζουμε πως είναι να ζεις σε μια βιομηχανική ζώνη,  εδώ γνώρισα τον σύζυγό μου εργαζόμενο στην ΛΑΡΚΟ και εδώ και 30 χρόνια ζούμε στον εργατικό οικισμό της ΛΑΡΚΟ.
Από τότε που ήρθα εδώ ακούω συνέχεια ότι η ΛΑΡΚΟ δεν πάει καλά, η ΛΑΡΚΟ κλείνει, ζούμε με μια καθημερινή αγωνία και με μια αβεβαιότητα, μια τρομοκρατία, πως για να συνεχίσουμε να έχουμε τις δουλειές μας και τις ζωές μας πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Και βάζουν πλάτη οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, μειώνονται οι μισθοί τους, χάνονται τα δικαιώματά τους, χάνεται η αξιοπρέπειά τους... 







και στον βωμό τους κέρδους  χάνονται και αγαπημένοι άνθρωποι, ( γνωστοί, φίλοι, γονείς, )
Και τώρα ξαφνικά έρχονται και μας λένε, πώς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ευθύνονται για την πορεία της εταιρίας, πως παίρνουν υψηλούς μισθούς, μένουν σε σπίτια με τσάμπα ρεύμα , και  πως πρέπει να ξαναβάλουν πλάτη.

Δεν ξέρουν και δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν πως ζούμε εδώ, πως είναι να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μέσα σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον και να αναπνέουν αυτόν τον αέρα καθημερινά από την ημέρα που γεννιούνται.

Δεν ξέρουν πως είναι να έρχεται ο άντρας σου καμένος από σκουριά,
Δεν ξέρουν πως είναι να πετάγεται το παιδί σου από τον ύπνο από τις εκρήξεις των καμινιών.
Δεν ξέρουν πως είναι να μην μπορείς να ανοίξεις τις πόρτες και τα παράθυρα όταν φυσά αέρας.

Και το σπουδαιότερο και πιο σημαντικό συναίσθημα, δεν ξέρουν πως είναι να φεύγει ο άντρας σου για δουλειά, να σε φιλάει,  και να μην ξέρεις αν ξαναγυρίσει.

Για αυτά και άλλα πολλά σταθήκαμε και θα σταθούμε  πλάι  στους αγώνες των εργαζομένων, των  δικών μας ανθρώπων με όποιο τρόπο μπορούμε για να κρατήσουμε την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ζωή μας και των παιδιών μας, αυτή τη ζωή έχουμε, και αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε.



                ΣΤΑΜΑΤΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  ΡΗΝΝΑ 





2 σχόλια:

  1. Η Κυρία είναι από την Καρδίτσα.Τον τόπο της θα τον βρει όπως τον άφησε σχετικά με το περιβάλλον.
    Στην Εύβοια να μας πει πως να ζήσουμε με την περιβαλλοντική καταστροφή που μας προξένησε η ΛΑΡΚΟ με τα σαϊνια της και οι κάτοικοι των χωριών δουλεύουν στο Σχηματάρι γιατί δεν χωρούσαν
    στην Εταιρεία αφου ήταν βιλαέτι των αργόσχολων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διώξατε 1.000.000 Έλληνες έξω, επειδή κάποτε σφίξατε το χέρι του Κατσιφάρα στα μπουζούκια και τρουπώσατε. Σοβιέτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους