Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αντιπροσωπεία εργαζομένων της Λάρκο έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη



Σκοπιανός ενδιαφέρεται να αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ ;

Από τα Σκόπια το ενδιαφέρον για την αγορά της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Ανδρέα Κορέντζελο.
Στο μεταξύ αντιπροσωπεία εργαζομένων έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στη Βουλή για να τον ενημερώσει για το θέμα της Βιομηχανίας .
Το ραντεβού έκλεισε με παρέμβαση του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη. Στον κ. Κουβέλη θα αναφέρουν...





μεταξύ άλλων, ότι μέχρι στιγμής έχει δοθεί προσωρινή εξάμηνη παράταση των μεταλλευτικών παραχωρήσεων, μέχρι τον Ιούλιο του 2013. 
Η σημασία της ΛΑΡΚΟ για την οικονομία της χώρας είναι μεγάλη, καθώς εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί εγχώρια μεταλλεύματα, αποτελώντας τη μοναδική εταιρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραγωγής σιδηρονικελίου με ιδία κοιτάσματα. Μέτοχοι της είναι το ΤΑΙΠΕΔ με ποσοστό 55,19% (από μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου), η ΕΤΕ με ποσοστό 33,36% και η ΔΕΗ με 11,45%. 
Η ΛΑΡΚΟ είναι 100% εξαγωγική εταιρία με τις εξαγωγές της να ανέρχονται σε 280 εκατ ευρώ το 2010 και 320 εκατ. ευρώ το 2011. Για αυτό το λόγο οι μνημονιακές δυνάμεις επιχειρούν να την ξεπουλήσουν και μάλιστα αντί πινακίου φακής. Στο επίκεντρο της συζήτησης το σχέδιο περί τεμαχισμού της ΛΑΡΚΟ σε "υγιές" και "κακό" κομμάτι.
Θα του αναφέρουν και τις πληροφορίες για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή από τα Σκόπια...

 Aπό την Όλγα Λαθύρη  


Απο:lamiastar






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους