Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση για υδατοδρόμιο στην Αταλάντη

Το ενδεχόμενο δημιουργίας υδατοδρομίου στην
Αταλάντη θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Λοκρών στην αυριανή συνεδρίασή του.

Η πρόταση ιδιωτικής εταιρείας αερομεταφορών για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Αταλάντη θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00, με 15 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη και στον απόηχο των όσων συνέβησαν στην τελευταία κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στον κόμβο του Μαρτίνου.
 


 
Ήδη από τα μέσα Ιουνίου του 2013 ο πρόεδρος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA είχε επισκεφθεί το γραφείο του δημάρχου Λοκρών κ. Νίκου Λιόλιου, στον οποίο και είχε μεταφέρει την πρόθεση της εταιρείας να συμπεριλάβει την Αταλάντη στις περιοχές της χώρας που θα κατασκευάσει υδατοδρόμια.
Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μέχρι το τέλος του 2014 περίπου 200 υδατοδρόμια σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει και με άλλους Δήμους, όπως αυτός της Ερέτριας στην Εύβοια. Η συνάντηση μάλιστα στο γραφείο του κ. Λιόλιου είχε γίνει μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Χαραλάμπους να δεσμεύεται ότι θα καταθέσει λεπτομέρειες της πρότασής του.
Ωστόσο από εκεί και μετά δεν έχει γίνει κάτι γνωστό και η όποια πρόοδος στην όλη υπόθεση αναμένεται να προκύψει στην αυριανή συνεδρίαση.
Παράλληλα ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν η συζήτηση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η διαγραφή χρεών, η κάλυψη αρδευτικών αναγκών στη Μαλεσίνα αλλά και τα θέματα που αφορούν τη συζήτηση αιτημάτων δημοτών. 

Επίσης στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών θα συζητηθεί το θέμα της ΛΑΡΚΟ και κυρίως της βίαιης καταστολής που δέχθηκε η κινητοποίηση στον κόμβο του Μαρτίνου που διοργάνωσαν από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων και ο Δήμος Λοκρών. Μάλιστα παρόντες στα γεγονότα ήταν τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Νίκος Λιόλιος όσο και αρκετά ακόμη μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της επέμβασης της αστυνομίας να κατατεθούν προτάσεις για ενδεχόμενες νέες κινητοποίησης αλλά και να συζητηθούν συνολικότερα οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον της εταιρείας.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1ο:
Επί προαιρετικής λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές.

2ο:
Επί προτάσεως της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Α.Ε.

3ο:
Κατανομή ποσού για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2013.

4ο:
Επί κατεδάφισης επικινδύνου κτιρίου.

5ο:
Επί τοποθέτησης εμποδίων προς αποφυγή παράνομης στάθμευσης.

6ο:
Γνωμοδότηση περί οριοθέτησης ρέματος

«ΑΛΑΡΓΙΝΟΥ».

7ο:
Έγκριση και παραλαβή μελέτης «Επέκταση αναβάθμιση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικού καθαρισμού Μαλεσίνας).

8ο:
Διαγραφή Χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους.

9ο:
Επί αποφάσεως Δ.Κ. Μαλεσίνας περί αντικατάσταση - συντήρηση οργάνων Παιδικής Χαράς Δ.Κ Μαλεσίνας.

10ο:
Επί αποφάσεως Δ.Κ. Μαλεσίνας περί κάλυψης αρδευτικών αναγκών Δ.Κ Μαλεσίνας.

11ο:
Επί αιτήσεως Ι. Παπαγιάννη.

12ο:
Επί αιτήσεως Λαζαρακου Π.

13ο:
Επί αιτήσεως Αναστασοπουλου Κ.

14ο:
Επί αιτήσεως Αλεξίου Π.

15ο:
Επί αιτήσεως Καρράς Φ.



Αναδιμοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 24/9/2013






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους