Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση - Η ανοχή και η σιωπή γι' αυτά που συμβαίνουν είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ


Η καμπάνα χτυπά για όλους. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.                                              
 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2013


              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 25/9/13 συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Λοκρών. Δυστυχώς όμως ούτε στα θέματα της Ημ. Διάταξης, ούτε εκτός Ημ. Διατ. , ούτε σαν ενημέρωση Δημάρχου, ούτε από τη μείζονα αντιπολίτευση τέθηκαν για συζήτηση επίκαιρα καυτά θέματα που απασχολούν το λαό.
Παρεμβαίνοντας και παίρνοντας το λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε προς το ΔΣ την εξής δήλωση:

“ Η Ελλάδα βράζει. Ο λαός βογγάει από το βάρος των προβλημάτων που του φορτώνει η πολιτική της συγκυβέρνησης. Η κατάσταση στη παιδεία εκρηκτική, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων μηδαμινή, οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε κινητοποιήσεις, η Λάρκο οδηγείται στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση, οι εργάτες της σε απεργίες, οι δυνάμεις καταστολής βαράνε και ψεκάζουν με χημικά αυτούς και τα γυναικόπαιδά τους, το ναζιστικό – φασιστικό – χουντικό μόρφωμα, η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις, χτυπά και σκοτώνει εργατόκοσμο, παιδιά του λαού.
 


Εσείς η πλειοψηφία του Δήμου αλλά και η μείζονα αντιπολίτευση γι' αυτή την τραγική κατάσταση δεν βγάζετε κουβέντα, δεν θέλετε να θίξετε την πολιτική της συγκυβέρνησης, προσπαθείτε να δείξετε ότι όλα βαίνουν καλώς, είναι ήρεμα.

Αποδεικνύετε με την στάση σας οτι η πολιτική που ακολουθείτε είναι  αναντίστοιχη από τις ανάγκες του λαού. Ο τρόπος λειτουργίας σας δείχνει ότι ο Δήμος σήμερα δεν αποτελεί την τοπική αυτοδιοίκηση που  θέλει ο λαός, αλλά ασκεί τοπική διοίκηση υλοποιώντας τις αντιλαϊκές πολιτικές του Καλλικράτη και της συγκυβέρνησης.
Επειδή τα λαϊκά προβλήματα  θα οξυνθούν, οι αρνητικές εξελίξεις θα είναι γρήγορες γενικά αλλά και στο χώρο μας, για τους εργάτες της Λάρκο και το λαό, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά.

Η ανοχή και η σιωπή γι' αυτά που συμβαίνουν είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Η καμπάνα χτυπά για όλους. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Ζητάμε λοιπόν να γίνει ειδική κουβέντα γι' αυτά τα θέματα στο άμεσο ΔΣ.
Να καταδικασθεί το χτύπημα της συγκυβέρνησης στους αγωνιζόμενους εργάτες της Λάρκο και τις οικογένειές τους.
Προτείνουμε σήμερα με ψηφοφορία και απόφασή μας:
·        Να καταδικασθεί η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.
·        Να καταδικασθεί ο φασισμός που θέλει τους εργάτες σκλάβους με μεροκάματο 18 ευρώ για να πλουτίζουν τα αφεντικά.
·        Να μη καλείται από το Δήμο ή τις κοινότητες σε καμιά εκδήλωση, συσκέψεις, ημερίδες, λαϊκές συνελεύσεις κλπ, να μη τους δίνεται ο λόγος, να μη μπορούν να βρουν τόπο να σταθούν.
Καταλήγοντας κατακρίνουμε, καταδικάζουμε και θεωρούμε υπεύθυνο το Δήμο γιατί στη Λαϊκή Συνέλευση της Λάρυμνας που συγκλήθηκε με απόφαση του ΔΣ, κλήθηκε, παρευρέθηκε και πήρε το λόγο η Χρυσή Αυγή . “
Μετά από συζήτηση και καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα περί γενικής καταδίκης της βίας, τις θεωρίες των δύο άκρων, τα προσχήματα ότι η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα, οτι είναι σύμμαχοι των εργατών της Λάρκο,  που προσπάθησαν να περάσουν σύμβουλοι της συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης , το ΔΣ κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η πρόταση ψηφίσθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, από συμβούλους της πλειοψηφίας και τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης.

Την πρόταση δεν ψήφισαν  η πρόεδρος του ΔΣ, ο αντιδήμαρχος της γεωγραφικής ενότητας Μαλεσίνας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που ανήκουν στο συνδυασμό της πλειοψηφίας και οι παρόντες σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κανείς δεν πρέπει να είναι αδιάφορος απέναντι στο φασισμό, τη Χρυσή Αυγή. Είναι κριτήριο προσφοράς στο λαό, και η καταδίκη τους στα εκλεγμένα όργανα του λαού. Το μόνο που τους αξίζει είναι απομόνωση και κατακραυγή. Είτε όταν εμφανίζονται για να κοροϊδέψουν τον λαό ότι τάχα μοιράζουν τρόφιμα, είτε όταν τρομοκρατούν για να υποταχτούν οι εργαζόμενοι, σε κάθε περίπτωση είναι ορκισμένοι εχθροί του λαού και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, τους αντιφασίστες να ξεσηκωθούν, να αντισταθούν, να στείλουν τους φασίστες να κρυφτούν στα λαγούμια τους. 


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ 
       
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ 






   

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!!!!!!
    ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣΠΟΥ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 902 ? ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ?
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΑΜ(ΚΚΕ) ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ? ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΚΙΤΕΣ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!!!

    ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ...ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΩΣΑΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΙΔΗ ΤΟ ΧΘΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους