Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Φεύγει η Τρόικα αφήνοντας όλα τα θέματα ανοικτά

Αφήνοντας ορθάνοιχτα όλα τα μέτωπα- εκτός του φετινού Προϋπολογισμού- αποχωρούν οι επικεφαλής της Τρόικα, για να επανέλθουν μετά από το Eurogroup του Οκτωβρίου.
Οπως σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ημίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, έως τις 16 Οκτωβρίου η Τρόικα θα ενημερώνεται με ηλεκτρονική αλληλογραφία για όλες τις εκκρεμότητες καθώς η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση της αξιολόγησης, το αργότερο ως το τέλος του Οκτωβρίου.

 



Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα τα προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, το Μεσοπρόθεσμο της επόμενης τριετίας αλλά και μνημονιακες υποχρεώσεις όπως η χαλάρωση του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, αντιλαμβάνεται ότι από τις 16 Οκτωβρίου ο «πυρετός» θα ανεβεί.

Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δημοσιονομικού κενού για το 2014 άρα και θέμα λήψης πρόσθετων μέτρων, αν και η Τρόιικα διατηρεί επιφυλάξεις για τη κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και των φόρο εισπρακτικών μηχανισμών.


Aπο: iefimerida







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους