Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

H industriALL ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι Έλληνες εργαζόμενοι υποφέρουν.
Όμως δεν είναι μόνοι τους...

Η INDUSTRIALL EUROPEAN TRADE UNION εκπροσωπεί πάνω από 7 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, που απασχολούνται στους τομείς της βιομηχανίας, των ορυχείων και της ενέργειας. Ο τεράστιος αυτός οργανισμός, που αποτελείται από όλα τα Ευρωπαϊκά Βιομηχανικά Συνδικάτα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αλληλεγγύης στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη. 
Η επίσκεψη αυτή γίνεται με σκοπό την τόνωση του ηθικού και την ένδειξη αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα. 
 
Βασικό σύνθημα της Συνδιάσκεψης είναι : 




 
Να σταματήσουν οι επιθέσεις στους Έλληνες εργαζόμενους ΤΩΡΑ!
 
Αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους και στα Συνδικάτα τους.



Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής αποφάσισαν να οργανώσουν μια επίσκεψη στις ελληνικές Ομοσπονδίες (ΠΟΕΜ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ και ΠΟΕΠΔΧΒ) που είναι μέλη της IndustriALL Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, προκειμένου να είναι αλληλέγγυοι στον άνισο αγώνα τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Μετά από πρόταση που έκανε η ΠΟΕΜ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ), αποφασίστηκε η διεξαγωγή της συνδιάσκεψης στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου του 2013, μαζί με μια Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία. Στη συνδιάσκεψη θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ Μανώλης Κελαϊδάκης, με την ιδιότητά του ως Β’ Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΔΧΒ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ). 




ΚΟΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 

Τη Δευτέρα 30 του μήνα, ένα κοινό σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ με την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και τα μέλη των ελληνικών συνδικάτων. Κατά τη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου, θα συζητηθεί η ελληνική κοινωνικό-οικονομική κατάσταση και οι ενέργειες των ελληνικών συνδικάτων. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί και σχετική συνέντευξη Τύπου.




ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ !



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - Πριν από ένα χρόνο, στις 4 Οκτώβρη 2012 εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανάμεσα σε απλήρωτους αγανακτισμένους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την αστυνομία… Οι εργαζόμενοι είχαν διοργανώσει διαδήλωση με τη στήριξη της ΠΟΕΜ μπροστά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ζήτησαν να συναντήσουν τον υπουργό, αλλά όταν έγινε φανερό ότι ο υπουργός δεν ενδιαφερόταν για συνάντηση με αυτούς, οι εργαζόμενοι, απελπισμένοι και εξοργισμένοι, αποφάσισαν να εισέλθουν στο κτίριο, γεγονός το οποίο οδήγησε σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Περίπου 120 εργαζόμενοι συνελήφθησαν. Μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΜ, αφέθηκαν ελεύθεροι και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου θα οδηγηθούν σε εκδίκαση της υπόθεσης.



Όλοι οι συμμετέχοντες συνδικαλιστές των Ευρωπαϊκών συνδικάτων (περίπου 180 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Βιομηχανικών Οργανώσεων της Ευρώπης), σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες συναδέλφους τους, θα παρευρεθούν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα δικαστούν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τα γεγονότα που συνέβησαν πέρυσι. 
 
Οι φωτογραφίες είναι από τα περσινά επεισόδια στο Υπουργείο Εθ.Άμυνας
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους